IP: *.* 18.08.01, 14:38
Witam,Moja coreczka ma cztery miesiace i uczulenie na mleko. Stosuje diete eliminacyjna, tzn jem ziemniaki w kazdej postaci, ryz, mieso. Wczesniej nawet marchewke duszona - dopoki byla stara. Probowalam takze jablek i bananow ale moja coreczka na wszystko reaguje wysypka- przede wszystkim na buzi pojawiaja jej sie krostki.Czy ja juz mam paranoje? A moze za wczesnie proboje jesc cos nowego?Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co jesc? IP: *.* 18.08.01, 17:09
      Z mojego doswiadczenia wynika, ze uczulenie u dziecka moze pojawić sie nawet po tygodniu - a po odstawieniu alergenu - objawy znikają dopiero po 6 tygodniach. Wiem, ze brzmi koszmarnie - ale dokladnie tak bylo u mojej corki - pierwsze krostki na twarzy, za uszami i karku pojawily sie gdy miala 3 tygodnie. Jadlam ziemniaki, jablka, marchewke, indyka i ryz. Wiem, ze zdarza sie uczulenie na jablka i marchewke - musisz obserwowac dziecko i bardzo konsekwentnie stosowac diete eliminacyjną - po kazdym nowym skladniku czekać 7 dni - jeśli nic się nie dzieje - możesz go wprowadzić do swojej diety. Jest to trudne, ale chyba warto - moja corka, u której pojawiły się na początku drugiego roku życia pierwsze symptomy astmy (przypuszczalnie ponieważ przestrzegałam ściśle swojej diety tylko do 8 miesiąca - a karmiłam ją piersią prawie 3 lata) - dziś - a ma prawie 5 - jest niemal w idealnym stanie. Życze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka