Dodaj do ulubionych

Kaszel az po wymioty- RATUNKU

IP: *.* 23.10.01, 11:45
Ratunku.Moja Mała co noc kaszle tak bardzo, az zwraca kolacje. Nic nie pomaga - nawilzanie, syropy, wietrzenia pokoju itp.Bylam u 3 lekarzyObawiam sie ze to alergia - ja mam wziewna na roztocza (m.in.)Czy zna ktoś dobrego lekarza w Warszawie.A moze podobne doswiadczenia ?Po 4 nieprzespanych nocach obydwie jestesmy wykończone - ona bo kaszle ja bo rycze z bezsilnosci...Jezu chyba siadaja mi nerwy mam teraz tyle klopotów a własnie padł mi jeszcze samocghódMonika P
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kaszel az po wymioty- RATUNKU IP: *.* 23.10.01, 12:14
      Hej Przepraszam nie znam zadnego lekarza w Wwie jestem z Krakowa, ale TRZYMAJCIE SIE !!!
    • Gość: guest Re: Kaszel az po wymioty- RATUNKU IP: *.* 23.10.01, 12:28
      Ostatnie kilka tygodni miałam to samo i do końca nie było jasnej diagnozy...W każdym bądź razie wymioty minęły, gdy odstawiłam syropy, wiele z nich ma skład taki , że podrażnia śluzówkę żołądka i powoduje wymioty, niektórych absolutnie nie wolno brać na noc!U mojego syna w skrajnym przypadku stwierdzałam 10-15 razy wymioty na godzinę i to wszystkim, pokarmem, śliną, plwociną.Wiem co teraz przeżywaszcrying((A może mała ma zapalenie krtani, wtedy pomaga otwarte okno w pokoju, przy niższej temp. obrzęk gardła jest mniejszy i nie dochodzi do kaszlu tak silnego, dla zapalenia krtani charakterystyczny jest właśnie taki kaszel wieczorny.Trzymaj się!
    • Gość: guest Re: Kaszel az po wymioty- RATUNKU IP: *.* 23.10.01, 18:53
      A może ma katar,który sływa jej po tylnej ścienie gardła i stąd ten kaszel i wymioty od niego.w.:spookie: :hello: :cry:
    • Gość: guest Re: Kaszel az po wymioty- RATUNKU IP: *.* 23.10.01, 21:18
      W ostatnim miesiącu moje dzieciaczki złapały wirusa (córcia przyniosła z przedszkola gdzie wszystkie niemal dzieci zachorowały ).Wyglądało to następujaco : 3 dni gorączki, dzień bólu gardła i brzucha i potem staaaaaszny kaszel w dzień podczas jedzenia ,ale szczególnie w nocy (wymioty też).Podawałam im syrop (dla małych krople)SINECOD -hamuje odruch kaszlu -dzięki niemu mogły spać spokojnie.Niestety dostały też bactrim , ale to było jedyne leczenie (oprócz nawilżania i lakcidu) i po tygodniu u córki a po4 dniach u syna minęło .Moja córka (mając ok.1,5-2,5 lat)na alergeny (np. pies u teściów, mleko krowie czy sojowe) reagowała kaszlem 2 godziny po zaśnięciu (jakby nie mogła wyksztusic gęstej wydzieliny ,przełykała ale nie wymiotowała) ale potem spała spokojnie -po2 dniach od odstawienia alergenu było o.k.Sztbkiego pokonania choroby życzę.Bea
    • Gość: guest Re: Kaszel az po wymioty- RATUNKU- Dziękuje bardzo IP: *.* 25.10.01, 09:13
      Już jest lepiej , ale swoja droga czeka Wiktorie badanie przeciwciał we krwi.Niestety, jam winna, a raczej moje geny. Ile razy (od dzieciństwa) robię badania to łatwiej i szybciej określa się na co NIE jestem uczulona....Monika P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka