Dodaj do ulubionych

Nocne bóle nóg u czterolatka

IP: *.* 02.12.01, 23:09
Mój czteroletni synek kilka razy obudził się w nocy krzycząc z bólu. Mówił , że bolą go nogi. Lekarka mówi , że to są bóle wzrostowe. Ja jednak się martwię. W dzień się nie skarży , ale ten nocny płacz był przerażający. Czy któraś mama spotkała się z czymś takim?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Nocne bóle nóg u czterolatka IP: *.* 03.12.01, 14:43
      Przeciez rosniemy podczas snu! Jedyne co mozesz zrobic to masowac bolace nozki - tylko nie wiem czym, lekarka powinna ci przepisac lub powiedziec. Mysle, ze jak powiesz synkowi o co chodzi i jeszcze pochwalisz, jaki teraz bedzie duzy - latwiej zniesie bol. Pozdrawiam i zycze spokojniejszych nocy...eDorka
    • Gość: guest Re: Nocne bóle nóg u czterolatka IP: *.* 17.12.01, 21:20
      Jak byłam maluteńkim dzieckiem bardzo bolały mnie stopy. Rodzice często spędzali całe noce na masowaniu mi stópek. Zrobiono mi wszystkie badania które nic nie wykryły. Z wiekiem, szczególnie po okresie gwałtownego wzrostu, bóle były coraz żadsze (raz na miesiąc). Obecnie mam 26 lat i raz na kilka miesięcy przy gwałtownej zmianie pogody - na deszczową - trochę mnie boli. No i jestem w 100% zdrowiuteńka....Nie wiem czy ma to coś wspólnego z Twoim synkiem, ale tak na pocieszenie to napisałam.
      • Gość: guest Re: Nocne bóle nóg u czterolatka IP: *.* 17.12.01, 22:26
        Mój synek też cierpiał przez jakiś czas i to nie tylko w nocy, ale też czasami w dzień bolały go nogi. Nie stopy, ale łydki i uda - jak mówił "całe nogi". Nasza pediatra po zbadaniu stwierdziła, że to bóle wzrostowe. I rzeczywiście - przeszły, teraz ma 7 lat i bolą go nogi tylko, kiedy nie chce mu się gdzieś iść :)
        • Gość: guest Re: Nocne bóle nóg u czterolatka IP: *.* 17.12.01, 22:37
          znam to z doswiadczenia. tez mnie tak bolaly nogi.
    • Gość: guest Re: Nocne bóle nóg u czterolatka IP: *.* 19.12.01, 13:12
      Moja córeczka (3lata), również ma bóle wzrostowe. Tylko w nocy, co jakiś czas, średno raz lub dwa razy w miesiącu. Ja podobnie miałam jak byłam mała, pamiętam to do tej pory.Lekarka dla małej przepisała Ibuprom w kremie do smarowania, tylko trochę się waham czy go stosować, bo na ulotce pisze, że dla dzieci od 6 roku życia. Zobaczymy. Do tej pory bóle nie były takie straszne, więc nie stosowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka