Dodaj do ulubionych

katar i kaszel u noworodka

IP: *.* 03.12.01, 19:17
Moja córka wlasnie skonczyla miesiac. Od niedawna zauwazylam, ze bardzo ciezko oddycha jakby caly czas miala katar (choc nie widac nic w nosku) i pokaszluje. Bylam u lekarki, ktora stwierdzila ze mala ma sapke a kaszel jest spowodowany suchym powietrzem. Ale jakos mnie to nie przekonuje. (corka nie goraczkuje).Czasami podczas karmienia nie moze zlpac tchu (jest lapczywa)Czy ktos mial podobny problem?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: katar i kaszel u noworodka IP: *.* 03.12.01, 20:31
      HejkaMoja 8 tygodniowa Madzia miala podobne objawy (moze oprocz kaszlu). Codziennie przemywam jej nosek sola fizjologiczna i odciagam gruszka wydzieline z noska. Jak miala katarek to kupilam w aptece bez recepty krople dla niemowlat "Nasiwin" i zakraplalam jej 3 razy dziennie po jednej kropelce do kazdej dziurki. No i przede wszystkim mam zakrecone grzejniki, w domu wystarczy zeby bylo 20 stopni. Jak Kuba byl maly (teraz ma 6 lat) to myslalam, ze dziecko jest za zimni o odkrecalam grzejniki. No i jak mial 16 m-cy to dostal zapalenia krtani wlasnie od suchego powietrza. Wiec lepiej nie przegrzewac. Teraz juz nauczona doswiadczeniem pilnuje temperatury w domu. Co do jedzenia to Magda tez je lapczywie i sie czesto zakrztusza-ale to juz jest indywidualna cecha kazdego dziecka-sa powolne i sa nerwusy i niecierpliwe ;-)))Jesli lekarka powiedziala, ze to sapka to moze nawilzaj powietrze, przemywaj nosek sola fizjologiczna a na pewno bedzie wszystko ok i sie nie martw :-)))Pozdrawiam Aga:hello:
      • Gość: guest Re: katar i kaszel u noworodka IP: *.* 04.12.01, 00:43
        Ja mam a raczej miałam ten sam problem od kiedy tylko Kubuś wrócił ze mną ze szpitala po urodzeniu. Przez prawie rok(oprócz sezonu letniego) sól fizjologiczna, Nasivin i gruszka nie odsępowały nas na krok. Kuba miał już serdecznie dosyć a mnie było Go coraz bardziej żal. No i w tym roku kupiliśmy nawilżacz. Od tygodnia włączamy go u synka w pokoju na całą noc i muszę powiedzieć,że efekt jest rewelacyjny. Żadnych problemów z nosem . Polecam gorąco!
    • Gość: guest Re: katar i kaszel u noworodka IP: *.* 04.12.01, 09:14
      moja miała podobne objawy i był to niestety katar i przerodził się w zapalenie uszka -weź gruszkę i odciągaj i sterimar do zakroplenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka