Dodaj do ulubionych

pocenie nozek

IP: *.* 22.04.02, 10:30
Witam! Mam takie male pytanko, czy to normalne aby dwulatkowi pocily sie nozki? Obuwie ma odpowiednie (skora) i nawet w pantofelkach po sciagnieciu ma wilgotne rajstopki. A poza tym "trzeszczy" mu w kosciach. Czy to moze miec zwiazek? To pytanie od mojej kolezanki, ktora ma dwuletniego synka. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: pocenie nozek IP: *.* 23.04.02, 14:26
      Ja po pierwsze sprawdziłabym skład ubranek, które nosi - może nie są bawełniane, ale mają coś sztucznego w składzie? A po drugie zapytałabym lekarza - tak chyba najprościej
    • Gość: Zosia Re: pocenie nozek IP: *.* 23.04.02, 16:52
      Sprawdzilam - absolutnie jedynie bawelna i sama natura. Nawet sama sprawdzalam. Skarpeteczki wilgotne. Co do strzelania w kosciach to nie zauwazylam, ale tez mnie to zaniepokoilo. A pediatry to ona pytala, ale on jej odparl, ze pewnie go przegrzewa. Moim zdaniem nie, bo z kolei jak dziecie biega bez pantofelkow to zimne nozki. Wiec co to moze byc?
    • Gość: akasia Re: pocenie nozek IP: *.* 23.04.02, 23:38
      Nie wiem co to może być, ale mojej córci (3,5) też pocą się nóżki. Teraz, gdy nastały ciepłe dni to po przyjściu do domu zarówno rajstopki czy skarpetki jak i środek buta jest cały mokry. Nawet nieraz się zastanawiam czy mała nie chodziła po jakichś kałużach. Z rozmów z innymi mamami wiem, że niektóre dzieci tak mają. Kupuję tylko buciki skórzane z futrówką również skórzaną. To ważne! czasem buciki mają skórę na zewnątrz a tworzywo w środku. Sprawdź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka