IP: *.* 04.07.02, 17:27
Mam ogromną ochotę na truskawki i czereśnie, ale wiem, że matka karmiąca nie powinna jadać tych owoców. A może w pewnym momencie już można. Zuza za 10 dni kończy cztery miesiące. Może nic nie zaszkodzi, jeśli wprowadze te owoce do mojej diety?????? asia
Obserwuj wątek
    • Gość: magda12 Re: truskawki IP: *.* 04.07.02, 17:39
      Moja dzidzia ma 5 miesięcy, a ja cały czerwiec jadłam truskawki. Nic jej nie było, nawet pomogło na zaparcia.Ale musisz obserwować dziecko po pierwszym truskawkowym szaleństwie.Jak wiadomo,każdy reaguje inaczej.
    • Gość: Gruszka Re: truskawki IP: *.* 04.07.02, 22:08
      Ja bym jednak uważała... Truskawki naprawdę bardzo uczulają.
    • Gość: Weronisia Re: truskawki IP: *.* 05.07.02, 10:11
      Ja tez bym uwazala. Moja coreczka reagowala natychmiast, po moim zjadaniu truskawek.Pamietaj, ze objawy uczulenia moga wychodzic nawet po kilku dniach.Np. zjesz truskawki w poniedzialek i nie widzisz uczulenia u swojego malenstwa nawet na drugi dzien i objadasz sie wiec dalej. Twoje dzieciatko moze plakac niewiadomo dlaczego a uczulenie objawi sie dopiero np. w sobote.Musisz bardzo dobrze obserwowac.Powodzenia :hello:
    • Gość: KachaSowa Re: truskawki IP: *.* 08.07.02, 13:41
      Mój Mikołaj 4 lipca skończył 3 miesiące. Nie mogłam się powstrzymać na widok truskawek i postanowiłam spróbować, może Małemu nic nie będzie. Faktycznie zjadłam trochę parę razy ( oczywiście bez przesady) i Mikołajowi nic nie było.Myślę, że jeśli Twoje maleństwo nie wykazuje tendencji do alergii to można spróbować ( z umiarem oczywiście). Jeśli chodzi i czereśnie,są to owoce pestkowe a te powodują wzdęcia. Nie chciałam aplikować Małemu bólu brzuszka i zjadłam tylko dwie czeresienki na smaczek.
    • Gość: SylwiaKarolina Re: truskawki IP: *.* 08.07.02, 14:38
      Witaj!Z moich doświadczeń wynika, że bardzo często uczulają nie tyle truskawki, co nawozy do nich stosowane. Bo czym innym wytłumaczyć fakt, że moja córcia i moja mama po zjedzeniu truskawek z pewnego źródła czują się świetnie, a po zjedzeniu truskawek kupionych ot tak, nie wiadomo od kogo są uczulone, ale nie zawsze?? Jeśli masz ochotę na truskawki, to może spróbuj takich ,o których wiesz na pewno, że nie zostały potraktowane żadną chemią.Z owocami i warzywami wzdymającymi też różnie bywa, to zależy od dziecka. Moja mała nigdy nie miała z tym żadnych problemów, chociaż karmiąc ją jadłam czereśnie, śliwki, kapustę, kalafior,fasolkę, bób i to bynajmniej nie w ilościach śladowych. Musisz po prostu sama wypróbować na co maluch reaguje. Powodzenia,Sylwia
    • Gość: tataZuzy off topic: do mamyZuzy IP: *.* 13.08.02, 08:33
      cześć Kochana Asieńko!!!Tu Twój mąż!!! Jak widzisz zamiast pracować piszę do Ciebie na edziecko. Całuję Cię mocno i do zobaczenia wieczorem. Jak znam życie to wejdziesz dzis na forum, więc może przeczytasz tą wiadomość. BuźkaM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka