Dodaj do ulubionych

DOBRE LABORATORIUM BADAJACE OBECNOSC PASOZYTOW

IP: *.* 04.09.02, 14:08
Wyglada na to, ze nasze dziecko ma dwa "oblicza" (ale mi sie powiedzialo). Badania kalu wykonywane w stolicy nie wykazuja obecnosci pasozytow. jak tylko pojedziemy do mojej mamy, to ona biegnie z preparatem do laboratorium i oczywiscie wynik jest pozytywny.Czy ktos z was wykonywal badania w warszawskiej pracowni i kiedykolwiek uzyskal wynik pozytywny? nasz lekarz powiedzial, ze laboratorium przyszpitalne ma zawsze wyniki negatywne, z wyjatkiem lamblii (ale obecnosc tych bada sie troche inaczej). nie chce mi sie jezdzic 400 kilometrow zeby zbadac skutecznosc terapii, moze jest jakies wyjscie?e
Obserwuj wątek
    • Gość: Ann72 Re: DOBRE LABORATORIUM BADAJACE OBECNOSC PASOZYTOW IP: *.* 04.09.02, 21:05
      Polecam Ci laboratorium mikrobiologiczne i analityczne "Bakter". Robiłam tam synkowi wiele badań, są super profesjonalni a przy okazji zawsze można dopytać się o wszystko, rozwiać wątpliwości. Robiłam tam różne posiewy (i wyszedł Mu kiedyś gronkowiec 2 razy), pasożyty też i akurat nic nie wyszło (na wynik lamblii jesczze czekam) ale to pewnie dlatego, że synek nie ma ich, po prostu ma robioną serię badań bo ma jakiś stan zapalny w organizmie (leukocytów 21.500), nie wiedzą co jest i stąd te wszystkie rozmaite badania.To laboratorium mieści się na Targowej, tel. 670 49 39.Mam nadzieję, że również będziesz zadowolona.Pozdrawiam, Ann72
    • Gość: Sylwka Re: DOBRE LABORATORIUM BADAJACE OBECNOSC PASOZYTOW IP: *.* 06.09.02, 09:55
      Wykrycie pasożytów w kale graniczy z cudem. Trzeba natrafić na moment kiedy znoszą jaja. Tak więc mogą być takie rozbieżności w wynikach. U moich dzieci za każdym razem badanie kału było negatywne. Natomiast w badaniu z krwi IgE na glistę ludzką wynik pozytywny. Dla informacji takie badanie można zrobić w prywatnych laboratoriach - koszt około 30 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka