Gość: olka4321 IP: *.* 16.09.02, 17:19 7 mies synek ma okropny katar ,nie da sie zblizyc do noska z gruszka i kropelkami co robic?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 16.09.02, 18:10 W miare ciepla kapiel z ziolami (np. mieta) lub jest taki specjalny olejek nie pamietam teraz nazwy (cos oilbas), dodac pare kropli. Mozna tez tym olejkiem skropic poduszke. Cos do smarowania pleckow i piersi na rozgrzewke. Wiem, ze Jonson Baby ma taka specjalna masc i plyn do kapieli dla niemowlaczkow. A po drugie spytaj w aptece to Ci powiedza. I klasc go wyzej na poduszke bedzie mu lzej oddychac i duzo do picia.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 16.09.02, 18:13 Spytaj jeszcze w aptece o lekarstwo dla niemowlakow na katar. To sie daje doustnie i zmniejsza wydzielanie sluzowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 16.09.02, 19:28 Pomieszczenie w ktorym dziecko przebywa powinno byc dobrze nawilzone, nie wiem czy masz mozliwosc uzyc nawilzacz, ale mojej Corci to pomagalo.Do niego mozna dodac kilka kropli specjalnego olejku. Jak postawisz w pokoju garnek z wrzatkiem i zakropisz np amolem to bedzie podobny efekt, prawdopodobnie. A musisz nawet na sile usuwac dziecku katar, bo wiem ze moga byc jakies niedobre konsekwencje, jezeli on zalega(nie pamietam o co chodzilo).Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś