Dodaj do ulubionych

Co zrobić z sapką?

IP: *.* 29.09.02, 20:36
Hej!Jestem mamą 2-miesięcznego szkraba, który prawie od miesiąca ma sapkę. Co z nią zrobić? Podobno pomaga zraszanie powietrza w mieszkaniu i zakraplanie odrobiny wody do noska – czy można zrobić coś jeszcze? I czy ta sapka może mieć związek z alergią? My jedną wysypkę na brzuszku mamy już za sobą – na szczęście trwało to krótko i przyczynę szybko wyeliminowałam z mojego jadłospisu (karmię piersią). PozdrawiamEla
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuzanna Re: Co zrobić z sapką? IP: *.* 30.09.02, 19:25
      Mój mały miał sapkę chyba do 3 miesiąca życia - pomagał Sterimar (dostępny w aptekach bez recepty). U nas sapka związana była z wiotkością krtani. Pozdrawiam - Zuzia
    • Gość: klio Re: Co zrobić z sapką? IP: *.* 30.09.02, 20:46
      Mi położna poradziła,aby nawilżać powietrze, nawet w taki prosty sposób, jak powieszenie dziecku mokrej pieluszki przy łóżeczku i zwilżanie mu noska solą fizjologiczną. Natomiast mojemu dziecku pomógł szybko sposób babci, po kąpieli posmarowanie noska i klatki piersiowej zwykłym masłem ( nie margaryną ). Pierwszej nocy byłam przerażona, bo dziecko wyjątkowo chrapotało, wręcz byłam zła na bacię za jej sposoby, ale już po trzykrotnym zastosowaniu masełka dziecku sapka zupełnie minęła. Pozdrawiam i życzę maluszkom dużo zdrowia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka