o-plumka 10.12.07, 22:01 Dziewczyny, proszę o opinie na temat BIOSU. Czy warto? Jakie są Wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka1021 Re: Operacja w BIOSIE 11.12.07, 12:24 Cześć! Warto, warto! Zapraszam na forum www.uronef.pl, gdzie już wiele rodziców podzieliło się opinią na temat BIOS. Pozdrawiam Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Operacja w BIOSIE 09.03.08, 17:26 Mój mały w październiku 2007 był operowany w Biosie przez dr Śmigielskiego - bardzo gorąco polecam. Operacja sie udała i nie ma juz znaku spodziectwa. Obsługa w Biosie tj personel i warunki naprawde warte polecenia i ceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2aguniek Re: Operacja w BIOSIE 31.08.08, 12:54 witam serdecznie.tydzień temu mój 11letni syn miał operację w Bios-ie.jesteśmy bardzo zadowoleni,polecamy klinikę naprawdę nie ma lepszej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrzastek Re: Operacja w BIOSIE 03.09.08, 08:03 Witam! Jestem bardzo ciekawa jak państwa syn zniósł operację? Ja też mam syna w wieku 10 lat, którego nie poddaliśmy wcześniej operacji, a teraz znalazałam informacje o doktorze Śmigielskim z BIOS i umówiłam się już na wizytę. Jeśli możecie odpiszcie mi na mail : basiakrzastek@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
2aguniek Re: Operacja w BIOSIE 03.09.08, 11:03 nasz syn ma skończone 11lat.jestem szczęśliwą mamą nareszcie nic mnie nie dręczy.syn bardzo dobrze zniósł czas operacji i po też.25-go wróciłam do domu droge z cewnikiem zniósł rewelacyjnie a to aż 370km.29-go miał wyciągnięty cewnik i wszystko ładnie sie goi.doktor zapisał leki po których syn ani chwili nie cierpiał.jestem po prostu szczęśliwa,Dr,Śmigielski jest wielki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrzastek Re: Operacja w BIOSIE 03.09.08, 14:31 Czy mogę zapytać jak Wasz syn znosi to psychicznie, czy nie ma żadnych kompleksów? i czy teraz po operacji wszystko wygląda już tak jak powinno? Z jakich względów czekaliście z zabiegiem aż do tej chwili? Czy długo czekaliście na zabieg? Jeśli mogę to proszę o odpowiedź na mail: basiakrzastek@o2.pl, bo mam naprawdę wiele pytań. Dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
menka-s Re: Operacja w BIOSIE 21.08.09, 08:32 Witam serdecznie, Przepraszam, że pytam i znów przypominam Pani trudne chwile, ale jest to dla mnie bardzo ważne. Szykujemy się do operacji. Synek ma 6 lat. Nie wiem czy zdecydowac sie na tę operację. I nie wiem gdzie robić. Mam rózne mysli i boję sie strasznie. Dr Śmigielski odpisał na mojego e-maila i potwierdził że operacja jest konieczna, a ilość powikłań znikoma, więc nie powinnam rezygnować z niej... Pani synka operował właśnie Pan dr. Jak było??? Prosze o jakieś wskazówki i opinie. Może byc na e-maila: skarpetko@buziaczek.pl Pozdrawiam serdecznie Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
2aguniek Re: Operacja w BIOSIE 07.09.08, 11:15 baiakrzastek odczytaj wiadomosc na poczcie wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
liza125 Re: Operacja w BIOSIE 15.03.08, 14:04 Witam Wszystkich rodziców, którzy martwią sie, że ich synowie mają stwierdzone spodziectwo. Jestem matką taką jakich wiele, które urodziły synka ze spodziectwem. Było to co prawda 12 lat temu , ale chce pomóc bo to co my przeszliśmy pozwoli nie popełnić i uniknąć wielu błędów innym rodzicom. 12 lat temu nie było powszechnego internetu więc został nam lekarz rodzinny, który skierował nas do hirurga. I tu zaczęła się nasza historia. Wielu lekarzy hirurgów spodziectwo traktują jako gratkę która im się trafiła i okazję do poeksperymentowania. Oczywiście każdy hirurg chwali się jakie to ma osiągnięcia w tej specjalności a są to często czcze przechwałki. Tak było z nami. Teraz wiem że każde spodziectwo jest inne i wymaga innej metody operacji. Wymaga od lekarza przemyślenia jaką metodą zoperować. Co w przyszłości będzie się działo jak dziecko zacznie rosnąć itd. Mój syn miał również rozszczepienie napletka więc hirurg, który zaczął go prowadzić w pierwszej kolejności pozbył się nadmiaru skóry a napletek jest bardzo ważnym elementem do przeszczepu i "zaklejenia" dziurki w cewce. Byliśmy skołowani. Kolejne operacje nie przynosiły efektu. Tułaliśmy się po różnych lekarzach i w końcu efekt był taki, że prącie syna było okaleczone i wada nie została usunięta. Szukałam wszędzie w Polsce i za granicą i tarfiłam na lekarza, który dał nam nadzieję. Zoperował syna tylko raz korygując wszystkie błędy poprzedników. Operacja była bardzo poważna bo okazało się również że mój syn ma wrodzone zgjęcie prącia czego inni lekarze nie zauważyli a jest to bardzo często spotykane w spodziectwie. I gdyby nie konował , który zciachał synowi napletek to penis niczym by nie różnił się od innych. Profesor ,o którym piszę to Wojciech Perdzyński z Warszawy. Przygotowywał mojego syna przez 6 m-cy do operacji stosując nie inwazyjne metody aby jąderka zeszły bo ciągle się cofały. Zbadał czy nie ma żylaków pachwinowych, i innych przeciwskazań. To lekarz, który jest ceniony na świecie. Operuje we Włoszech, Japonii, jego metoda operowania spodziectwa była tematem na konferencji naukowej lekarzy urologów w Lisbonie. Jest to skromny i otwarty człowiek. Gdyby nie on mój syn zostałby okaleczony na całe życie. Apeluje do wszystkich rodziców zanim oddacie swoich synów pod nóż różnych nie koniecznie dobrych lekarzy zasięgnijcie u niego porady. Otworzy wam oczy i pozwoli spojrzeć na spodziectwo z innej strony. Nie robię mu krypto reklamy. Mój syn cierpiał 5 razy o 4 za dużo gdybyśmy wcześniej trafili do profesora. Odpowiem na każdego maila i na każde pytanie o spodziectwie. Przez 12 lat żyliśmy tylko od operacji do operacji teraz oddycham spokojnie i patrząc na mojego małego mężczyznę jestem wreszcie szczęśliwa bo wim że będzie miał normalne życie seksualne i bez skrępowania będzie siusiał w męskiej toalecie. Mój adres li.ko@vp.pl Trzyma kciuki za wszystkich małych spodziewczaków. Pozdrawiam. Liza Odpowiedz Link Zgłoś
kasia281075 Re: Operacja w BIOSIE 03.09.08, 09:51 WARTO !!! Opisałam wszystko na stronie uronefu. Operacja udana, spodziectwa już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś