Dodaj do ulubionych

ile pyralginu

IP: *.* 08.10.02, 13:46
Hej dziewczyny! Mój bąbel lat:1 i 4 miesiące złapał właśnie wrusa od starszej siostry i gorączkuje. Syropu za bardzo przyjmować nie chce. Chciałabym zaaplikować mu czopek. Mam w domu: Efferalgan 80mg i Pyralginum 750mg. Niestety, nie mam instrukcji do nich. Nie pamiętam jaką dawkę powinnam podać mu. Bąbel waży 11 kg. Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ufcio Re: ile pyralginu IP: *.* 08.10.02, 13:50
      Eferalgan ok. 120 na taką masę. Ja podaję jednak najpierw mniejszą dawkę a jeśli nie widać dużej poprawy w ciągu ok. 10 min dodaje do dawki zalecanej przez lekarza. Ja jednak zawsze dzwonię do naszego pediatry i pytam ile i czy na pewno. Weź też pod uwagę to jak twój maluch reaguje na takie leki.
      • Gość: laska Re: ile pyralginu IP: *.* 08.10.02, 21:50
        My podajemy (rzadko na szczęście) kawałek Pyralginu, tzn. czopek przecięty na pół wzdłuż i jeszcze odcięty kawałek "tyłu" (ten nie zaokrąglony)Zdrówka, pozdrówka :hello:
        • Gość: andusia Re: ile pyralginu IP: *.* 09.10.02, 14:46
          Dzięki dziewczyny!Właśnie byłam u lekarza i dokształciłam się w tym zakresie. Na 1 kg masy ciała przewiduje się 15 mg. To tak na przyszłość! Mały prawdopodobnie za kilka dni wyzdrowieje. Siostra już powoli wychodzi z tej "zapaści. Na szczęście obyło się bez antybiotyku!Życzę zdrówka w tej nadchodzącej aurze.!!!!!!!!!Bye

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka