Dodaj do ulubionych

naczyniaki - co to jest?

IP: *.* 14.10.02, 19:06
Mój synek urodził się z naczyniakiem na nóżce tuż nad kostką. Co to jest, czym to grozi i czy wymaga jakiegoś działania. Pediatra kazał czekać, ale nic więcej nie powiedział. Aha znaczenie ma chyba to czy naczyniak rośnie czy nie. Mojemu synkowi (teraz 4 miesiące) nie rośnie. Może któraś z mam wie coś więcej niz ja.Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: tulipan Re: naczyniaki - co to jest? IP: *.* 14.10.02, 21:59
      cześć, mój syn ma 2 naczyniaki.Generalnie nic się z tym do roku czasu nie robi. w tym czasie może rosnąć albo nie. Po ukończeniu roczku przez dziecko same zanikają. sądząc z doświadczenia znajomych tak faktycznie jest. nie wiem niestety jak wygląda leczenie gdyby jednak same nie zaniknęły. jak sie czegoś jeszcze dowiem to dam ci znać. pozdrawiam
    • Gość: Siunia wszystko na temat naczyniaków IP: *.* 15.10.02, 00:36
      Gdybyś wpisała w przeglądarke hasło "naczyniaki", znalazłabys wiele na ten temat, gdyz był on juz kilkakrotnie poruszany.Dla ułatwienia podam skrót do mojego postu, gdzie wszystko opisuję. Przeczytaj bo chyba warto.Ale z tego co piszesz i z tego co ja sie orientuje, to akurat Ty nie masz żadnego powodu do zmartwień. Bo Wasz naczyniaczek jest najlepszy. I na mój gust wychodzi na to, że faktycznie sam zaniknie z czasem. U jednych rwa to pół roku, u innych rok, u innych 5 lat albo nawet dłużej. A część naczyniaków nigdy nie zanika.No ale opisywac wszystkiego na nowo nie bedę , zatem podaję skrót do mojego wczesniejszego postu na ten temat, poczytajhttp://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_zdrowie&key=1031361451&first=1032595489&last=1032211668Pozdrawiam- Siunia
      • Gość: m2a4t6i Re: wszystko na temat naczyniaków IP: *.* 25.10.02, 15:49
        Dzięki, Siunia, skorzystałam z linku, wiele się dowiedziałam (trochę przestraszyło mnie, że tak skomplikowane są metody usuwania naczyniaków. Wszystko tak poważnie brzmi.... ). Dalej jednak nie wiem CO to jest, SKĄD sie bierze i CZYM grozi np. uszkodzenie takiego naczyniaczka. Jeśli wiesz... napisz prosze.Pozdrawiam, Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka