Dodaj do ulubionych

Męskie sprawy

IP: *.* 29.10.02, 09:34
Drodzy rodzice małych chłopców, proszę o "konsultację". Mój Piotruś ma 20 m-cy i małe kłopoty z siusiaczkiem. Ma przyklejony napletek, który delikatnie odciągamy w czasie kąpieli na tyle na ile się da nie sprawiając bólu synkowi. Jednak niepokoi mnie coś innego i właściwie nie jestem pewna czy słusznie. Mam wrażenie, że siusiak Piotrusia jest od urodzenia taki sam. Pytanie, czy on wcale nie rośnie??? Rosną mu rączki, nóżki, uszy, nos, itd., a siusiak nie... Co Wy na to? Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamela_ww Re: Męskie sprawy IP: *.* 30.10.02, 10:18
      CześćZ tym siusiakiem to problem. Mój Jacuś ma 1,5 roku, też ma przyklejony napletek. Póki co, pediatrzy twierdzą, ze nic z nim nie robić. Skoro mocz wydostaje się bez problemu, widać cewkę moczową to wszystko w porządku. Czasami podczas kapieli odchylam delikatnie i sprawdzam, czy nie gromadzi się tam brud, ale nic na siłę. A co do rozmiarów, nie kontroluję i prawdę mówiąc nie zastanawiałam się nad tym. Myślę, że rośnie razem z wszystkimi organami. U Piotrusia pewnie też, ale wiesz, jak sprawdza się co minutę godzinę, to czas wlecze się niemiłosiernie........Pozdrawiam :hello:Kaśka
      • Gość: BAB Re: Męskie sprawy IP: *.* 30.10.02, 20:48
        Z tym napletkiem to rzecz nie jest taka prosta. Fakt, że nic na siłe, ale zbierająca sie w rowku zażołędnym mastka czasami bywa (po zainfekowaniu bakteriami) przyczyną stanu zapalnego - obrzek, bolesność, zaczerwienienie, wydzielina ropna itp. Poza tym nieodprowadzalny i nieodprowadzany napletek to czasami przyczyna stulejki (takiej prawdziwej, z blizną i operacją). Mimo to zdecydowanie uważam, że nic na siłę, jednak próbować odklejać trzeba codziennie i po kawałeczku.
    • Gość: kocurek Re: Męskie sprawy IP: *.* 30.10.02, 22:59
      Ja a"propos rozmiarów ;)Aż do okresu dojrzewania siusiak rośnie niewiele (w stosunku np. do rączek czy nóżek), za to rośnie baaardzo wtedy, gdy ręce i nogi rosną już raczej w niewielkim stopniu (czyli we wspomnianym wyżej okresie dojrzewania) :) Pozdrawiam :hello:Kicia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka