Dodaj do ulubionych

Ortodonta dla mamy

IP: *.* 21.03.03, 09:37
Dziewczyny czy może jesteście w temacie? Mam 26 lat i chciałabym wyprostować sobie ząbki. Czy jest to możliwe w moim wieku, jeśli tak to jakie warunki trzeba spełnić i ile trzeba zapłacić by miec "prosty" uśmiech.Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i rady.Idziaa :)
Obserwuj wątek
    • Gość: korol Re: Ortodonta dla mamy IP: *.* 21.03.03, 09:55
      Hej :)W każdym wieku mozliwe jest prostowanie zębów aparatem stałym więc masz jeszcze szansę na piekny, prosty uśmiech :lol:Koszt - około 1200 zł na jeden łuk, czyli koszt paratu całego około 2500 zł. :(Pozdrawiam :hello:Addera
    • Gość: Gosia1 Re: Ortodonta dla mamy IP: *.* 21.03.03, 09:56
      Idzia, ząbki wyprostować sobie możesz, a jakże. Ale od razu uprzedzam, że kosztować Cię to będzie potworne pieniądze (przynajmniej jak dla mnie). Mojego męża szwagierka ząbki sobie wyprostowała. Są naprawdę piękne. Ale z aparatem chodziła najpierw ponad rok, potem jeszcze z częścią jakiegoś innego aparatu kolejny rok - to po to, aby zęby nie wróciły na swoje dawne miejsce. Za całą kurację zapłaciła grubo ponad 10 tys zł. Oczywiście w Warszawie, ale nie u najdrożeszego ortodonty, a raczej takiego z dolnej półki, tyle że dobrego, sprawdzonego z doświadczeniem. Jak widzisz, nie płaci się od razu tych pieniędzy, tylko jest to rozłożone w czasie. Ale jednak koszty są, jak dla mnie, koszmarne. Pozdrówka Gosia
    • Gość: w Re: Ortodonta dla mamy IP: *.* 21.03.03, 13:41
      Jakis czas temu byl ten temat na zdrowiu. Poszukaj stare posty. Sporo dziewczyn sie tam wypowiedzialo. I niestety wiekszosci po skonczeniu leczenia zeby pomalu wrocily do starej pozycji. Mi tez.:hello:
      • Gość: emama23 Re: Ortodonta dla mamy IP: *.* 21.03.03, 16:13
        Och nie straszcie - wlasnie koncze leczenie- za 3 tyg mi zdejmuja i nawet nie wiem jak by mi mialy te zeby powrocic na swoje dawne miejsca bo mi cztery piatki usunieto :(A ceny w Warszawie jak widze zabojcze - juz wiem dlaczego do mojej ortodatki przyjezdzaja ludzie z W-wy. Leczenie mnie osobiscie jak dotat (18 miesieczne) kosztowalo ok 4 tys.PozdrawiamAska
      • Gość: Idziaa Re: Ortodonta dla mamy IP: *.* 22.03.03, 22:46
        Dzięki, tak też zrobię :)Idziak
    • Gość: nora Re: Ortodonta dla mamy IP: *.* 23.03.03, 23:27
      Właśnie mam to cudo na zębach.I z tego co moja ortodontka mówiła to po zdjęciu aparatu nosi się aparat na noc a nawet do końca życia,albo podkleja się zęby jakąś taśmą żeby były nie ruchome.Bo zęby wracają na swoje miejsce.U dzieci jest to inaczej bo rosną.Jak narazie jestem zadowolona :-):hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka