Dodaj do ulubionych

Nerwowy sen- pomóżcie!

IP: *.* 28.03.03, 20:57
Moja 4-miesięczna córka od kilku dni śpi bardzo nerwowo. Budzi się w nocy co 1- 2 godziny, płacze przez sen, piszczy, wybudza się ze strasznym krzykiem. Martwi mnie to, bo wydaje mi się, że nie było żadnych przykrych zdarzeń. Pomijam już fakt, że pomału robię się coraz bardziej niewyspana i zmęczona :-(. Może znacie jakieś sposoby? Poradźcie coś! Proszę! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: urszk Re: Nerwowy sen- pomóżcie! IP: *.* 28.03.03, 21:14
      Stawiam na zęby!PozdrawiamUlkaAha, u nas to trwało do około 8 miesiąca. Do ukończenia czwartego spała słodko, później tak, jak piszesz, ale teraz jest znów ok!
    • Gość: 03011978 Re: Nerwowy sen- pomóżcie! IP: *.* 29.03.03, 09:55
      WitamMój Michałek zachowywał sie identycznie ( nie dawał się czasem nawet odłożyć do łóżeczka, musiałam go tulić do siebie pół nocy ) Kiedy miał 4,5 miesiąca powitaliśmy pierwszy ząbek :)Smaruj małemu dziąsła żelami na ząbkowanie (polecam Calgel i Dentinox). My stosujemy też czopki homeopatyczne Viburcol, działają przeciwbólowo i uspakajająco - dzidzia powinna lepiej po nich spać. Polecam!!! (gdybym wiedziała o nich wcześniej, mój Michcio nie dostał by tyle razy przeciwbólowo Paracetamolu! Niestety moja pani pediatra nie wierzy w homeopatie i dlatego ich nie poleciła. A szkoda bo naprawdę działają.)Pozdrawiam serdecznie :hello:Asia
    • Gość: lea Re: Nerwowy sen- pomóżcie! IP: *.* 30.03.03, 14:49
      UlaNie wspomniałaś nic o tym, czy karmisz córeczkę piersią, jeżeli karmisz piersią to wiedz, że dziecko ma prawo budzić sie tak często. U nas to trwało 16m. bo tak długo karmiłam piersią. Przyczyną mogą być również kolki. A niektóre dzieci tak poprostu mają i nic na to nie poradzisz niestety.pozdrawiam i życzę cierpliwości - lea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka