Dodaj do ulubionych

Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce

03.01.07, 16:49
Witam, właśnie otrzymałam skierowanie dla mojej 3-letniej córeczki do sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce ul. Pasieczna 4. Turnus zaczyna się 26.01.07 więc już niedługo. Czy któraś z Was tam była i ma jakieś doświadczenia zwiazane z tym miejscem? Jak się przygotować do tego wyjazdu, co ze sobą zabrać? A może któraś aktualnie wybiera się tam ze swoją pociechą?
Obserwuj wątek
    • siwa262 Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 11.01.07, 18:15
      Witam
      niestety nie mogę pani pomóc ale mam pytanko dotycząc załatwienia sanatorium mam
      2 letnią córeczkę i też chciałabym załatwić sanatorium słyszałam że sanatorium
      można załatwiać od 3 roku życia czy to jest prawda i kiedy pani złożyła wniosek
      i ile pani czekała na wyjazd pozdrawiam i życzę udanego turnusu
      • maczyk Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 14.01.07, 20:42
        Jeżeli chodzi o załatwienie sanatorium to ja dostałam skierowanie od naszej pani doktor pediatry i złozyłam je w siedzibie NFZ na ul. Koszykowej w Warszawie. Ja czekałam bardzo krótko na rozpatrzenie, ponieważ wniosek złożyłam w połowie listopada 2006 a już na początku stycznia 2007 dostałam potwierdzenie pocztą że jedziemy. Jeżeli chodzi o wiek dziecka to ja też słyszałam że dopiero po skończeniu 3 lat. Pozdrawiam
    • iwona143 Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 14.01.07, 11:55
      Witam
      Ja także jadę do Leśnego Ludka od 26.01 do 15.02.
      Byłam na forum Rabka tam też nikt nie odpowiedział na moje zapytanie
      Ogólnie to wydaje mi się że leśny Ludek owiany jest tajemnicą
      Pani w sanatorium też mi nie odpowiedziała niewiem co mam o tym sądzić.
      Pozdrawiam
      • maczyk Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 14.01.07, 20:49
        Witam, rzeczywiście nicnie można znaleźć na temat tego sanatorium. Ja również tam dzwoniłam, żeby zarezerwować pokój ale niczego konkretnego na temat panujących tam warunków się nie dowiedziałam. Pani powiedziała tylko, żeby zabrać ze soba trochę zabawek bo świetlica jest ubogo wyposażona. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jedziemy w tym samym czasie, pewnie się spotkamy, było by miłosmileA skąd jesteście? Jeśli masz ochotę pogadać podaję maila maczyk@op.pl
        Pozdrawiam
        • anna7173 Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 14.01.07, 21:42
          Witam! A na jekie schorzenia leczą tam dzieci???
          Pozdrawiam, Ania
          • maczyk Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 15.01.07, 12:27
            My jedziemy na nawracające infekcje górnych dróg oddechowych, ale wiem że leczy sie tam jeszcze inne schorzenia np. otyłość, alergie, jest też kardiologia...
        • iwona143 Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 22.01.07, 19:18
          witam
          Długo się nie odzywałam ale tak jakoś wyszło.
          Jesteśmy z Warszawy i napewno się spotkamy .
          Warunki leśnym ludku podobno są znośne jeżeli nie nastawiamy się na kurort w
          stylu "cegielski"
          Do zakładu przyrodoleczniczego jesteśmy zaworzone busem i z powrotem także.
          Ja sie z tego cieszę ponieważ zmusi to nas do chodzenia .
          Nareszcie ma być zima i snieg więc takie spacery to frajda.
          Zdania na temat leśnego ludka sa podzielone ,jedni twierdzą że nie jest żle
          natomiast drudzy że to totalna pomyłka.
          Przekonamy się same juz niedługo.
          Pozdrawiam
    • mikka771 Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 15.01.07, 13:03
      czy skierowanie moze wystawic tylko pediarta panstwowy, czy prywatny alergolog
      też?
      • maczyk Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 16.01.07, 10:28
        Tego nie wiem, ba nasza pani doktor oprócz prywatnego gabinetu, pracuje jeszcze w szpitalu w Dziekanowie Leśnym i właśnie z tamtejszymi pieczątkami wystawiła nam skierowanie
    • monika1442 Re: Sanatorium "Leśny Ludek" w Rabce 18.04.07, 13:19
      Witam Czy może ktoś był już w tym sanatorium i może się podzielić wrażeniami. my
      jedziemy w czerwcu. Zupełnie nie wiem co mam ze sobą zabrać i na co się
      nastawiać na miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka