Dodaj do ulubionych

pełne zaskoczenie

IP: *.* 30.05.01, 13:52
pełne zaskoczeniePrzypadkiem trafiłam na waszą stronę i jestem mile zaskoczona.Mam dziecko w wieku 9 lat i niestety dokładnie ne wiem w jakim wieku powinny wypaść zęby mleczne, czy należy je już w tym wieku usunąć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: pełne zaskoczenie IP: *.* 15.07.02, 22:43
      Pierwsze zębyU mojego 15 miesięcznego syna dolne zęby (ma ich cztery) nie układają się w rządek, ale są poprzekręcane jedne wzgledem drugich. Co z tym należy robić??
    • Gość: Mama Dominisi Re: pełne zaskoczenie IP: *.* 23.08.02, 14:52
      WątpliwościNajgorsze jest to, że małe dzieci (np. 1 lub 1,5 roku) bronią się przed myciem ząbków, tak więc niektóre z powyższych rad są trudne do wykorzystania - bardziej przydatna byłaby rada JAK SKŁONIĆ MALUCHA DO MYCIA ZĄBKÓW. Poza tym ciekawe, czy te pasty, które ponoć można połykać rzeczywiście nie szkodzą dziecku.
    • Gość: Mama Olgusi Re: pełne zaskoczenie IP: *.* 08.12.02, 20:36
      wada zgryzuMoja córka ma skończone 13 miesięcy. Ma już osiem ząbków. Dolna szczęka jest bardziej wysunięta do przodu i zęby z dołu nachodzą na górne, które są wpychane do środka. Czy dziecko wymaga założenia opaski orotdontycznej na brodę by posunąć szczękę do tyłu? A jeżeli tak, to jak długo będzie musiała ją nosić i czy są inne metody korygowania tej wady zgryzu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka