ewa_84 18.02.07, 19:40 Czy przy tej chorobie może wystąpić katarek, bo synek miał objawy trzydniówki teraz go trochę obsypalo ale ma też katarek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelkowamama Re: Pytanie o trzydniówke 18.02.07, 19:48 u nas nie było i nie słyszałam zeby u kogos byl, raczej tylko wysoka temp a po zakonczeniu wysypka Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: Pytanie o trzydniówke 18.02.07, 20:05 U nas też było bez kataru.Może po prostu u Ciebie zbiegła się trzydniówka z katarem.Normalnie trzydniówce może towarzyszyć lekki nieżyt gardła czy ucha środkowego nie katar. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Pytanie o trzydniówke 18.02.07, 20:35 Czy przy trzydniówce zawsze występuje wysypka? Odpowiedz Link Zgłoś
miciek6 Re: Pytanie o trzydniówke 18.02.07, 20:53 może być ale nie musi ---MOżE BYć I KATAREK Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Pytanie o trzydniówke 18.02.07, 21:38 Czy trzydniówka to zawsze pierwsza choroba dziecka czy może pojawić się dopiero później? moja córka w wieku 10 msc też miała wys. gorączkę i lekko zaczerwienione gardo ale wysypki nie było, lekarka zdiagnozowała to jako zapalenie gardła. Więc jak to jest? trzydniówka jeszcze przed nami, czy równie dobrze może jej nie być? bo już się gubię... Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Pytanie o trzydniówke 18.02.07, 23:53 trzydniówka jest powodowana wirusem, oprócz gorączki przez 3 dni objawia sie wysypką. trudno powiedziec jak sie ma do tego katar (to juz inny typ wirusa). Ogolnie widac oslabienie, przy ktorym moze wdac sie i infekcja bakteryjna. W zwiazku z panujacymi obecnie roznymi swinstwami proponowalabym wizyte u lekarza w celach osluchania oskrzeli i pluc i obejrzenia gardla na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Pytanie o trzydniówke 19.02.07, 08:27 U mojego syna 3 dniówka była razem z katarem i kaszlem a później było ropienie oczu a córka mojej koleżanki miała 3 dniówkę razem z zapaleniem gardła. Odpowiedz Link Zgłoś