madzia456 16.03.07, 23:02 mój synek czasami w nocy ma bezdech lekarz kazał mi iść do laryngologa czy ktoś sie zetknał z takim przypadkiem jak tak to co robiliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oyate Re: co to jest?pilne 16.03.07, 23:11 Może to przerośnięty 3 migdał?? Moje córki w maju mają zabieg wycięcia trzeciego migdałka. Ich bezdechy są dla mnie strasznie martwiące. Jak usną to przez około godziny mają bezdechy do 5 razy na minutę, trwające od 5 do 10 a nawet 15 sekund (mierzyłam). Potem się przebudzają i znowu to samo. Jak usną twardo to już ok, i rano powtórka z rozrywki. Dzisiaj kupiłam IRS-19 i może pomoże nam wytrwać do tego maja!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ela696 Re: co to jest?pilne 16.03.07, 23:21 Jak rozpoznać bezdech? Czasem wydaje mi się, że synek przestaje oddychać, ale może on tylko oddycha cichutko. Nie mam monitora oddechu. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: co to jest?pilne 16.03.07, 23:35 U moich córek ewidentnie słychać te bezdechy, następuje cisza i za kilka sekund głośne nabranie powietrza oczywiście przez buźkę, ponieważ noskiem nie umieją. Monitory oddechu te co używałam, włączały się dopiero po 20 sekundowej przerwie w oddychaniu. Odpowiedz Link Zgłoś