agless 18.04.07, 14:39 Moja corka ma na nodze poparzenia 1 i troszke 2 stopnia od goracej, swiezo zaparzonej herbaty. Czy myslicie, ze moze jej sie to wygoic kompletnie, bez zadnych blizn? Strasznie sie martwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babie_lato1 Re: poparzona nożka 18.04.07, 17:35 Współczuję... Najlepiej zapytaj lekarza - co my możemy powiedzieć... Dużo zdrowia dla dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: poparzona nożka 18.04.07, 20:35 Moja córeczka poparzyła sobie rączkę świeżo zaparzoną herbatą z lipy. Nie ma śladu. Jeśli mieszkasz w Warszawie polecam Ci dr Nieżurawską, przyjmuje w Lux- Medzie, jest dermatologiem dziecięcym, nam pomogła. Pamiętaj, żeby nie wystawiać nóżki na słońce przez calutkie lato i nawet jak się już kompletnie wygoi smaruj przez jakies pół roku alantanem w maści. pozdrawiam, i będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: poparzona nożka 18.04.07, 20:47 To pewnie zalezy tez od predyspozycji skory do gojenia, ale ja jako dziecko poparzylam sie zelazkiem i zadnych sladow nie mam. Mojej corce poparzono podczas badania w szpitalu reke i blizny sa nadal, ale minelo dopiero 15 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: poparzona nożka 19.04.07, 15:40 Ojacie dziewczyny... strasznie sie martwie. Minelo 6 dni i nie wyglada to lepiej, jak dla mnie to sie prawie wogole nie goi. Ma to caly czas pod opatrunkiem i co 2 dni go zmieniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: poparzona nożka 19.04.07, 20:42 Ja zauważyłam poprawę na naszej rączce 8 dnia od wypadku. A opatrunki zmienialiśmy sami w domu codziennie - najpierw kazali nam moczyć w wannie, potem jakiś krem na D (dermazin?) i opatrunek. Po jakichś 8 dniach było trochę lepiej. Nie martw się, na pewno się wygoi. Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: poparzona nożka 19.04.07, 21:00 Nam kazali tego wogole nie moczyc, i od wypadku jej nie kapie, tylko gabko "na such", nawet skora no glowie zaczela jej sie luszczyc, wiec dzis wymaylam glowke porzadnie pod kranem. I badz tu madrym... Co lekarz to inna filozofia, a to przeciez moje dziecko... Mieszkam w UK, za tydzien pojedziemy do polski wiec pojde prywatnie do jakiegos lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś