bubbelek 01.12.10, 20:46 marian-prosba:) mógłbyś podac jakieś linki do Celebrolizyny. Posty rodzicow zadowolonych z tego leku. Chciałabym poczytac jak najwięcej na ten temat. Apropo dlaczego sam nie zdecydujesz sie na te zastrzyki? Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marian770 Re: Celebrolizyna 01.12.10, 22:02 już kiedyś podawałem ten wątek zarchiwizowany. forum.gazeta.pl/forum/w,17669,74758779,,Cerebrolysin.html?v=2 a jak wyszło córci EEG ? w normie ? jesli nie jest tragiczne to nie zastanawiajcie się. Co do Radka z dwóch powodów -obecnie jest nieźle już z mową i w zasadzie nie ma potrzeby na to skonczyliśmy na razie intensywną chelatacje ( rtęc i aluminium-pojechaliśmy 5 cykli ) i zaczelismy odtruwanie szczepionek metodą Tinusa ( kulki kupione w UK w Helosie ). tutaj widzimy dalsze postępy. narazie nie pisze o tym na forum bo jestesmy na początku drogi. ale dodam że też widzimy DUŻE postępy w rozumieniu mowy ( pomimo że wydawało nam się że już jest ok ) i używania zdań złozonych, lepszej odpowiedzi na pytania. cały czas jednak mowa niewyraźna ale wierze że odtruwanie dalszych szczepionek to poprawi. - po drugie EEG jest takie sobie, ma, fakt że rzadko wyładowania, a ponieważ nie jest już tak źle stąd nie widzę potrzeby stosowania celebrozyny. zresztą na moją prośbę Helena Czarnojan puściła celobroylizynę quanteckiem. ale ponieważ pewnie jest wielu sceptyków co do leczenia quanteckiem stąd nie pisze o tym na forum. Zastrzyki stosowalismy dla Cerebrum compositum i widzielismy też fajne postępy. Być może za miesiąc powtórzymy te zastrzyki z Cerebrum. Odpowiedz Link
bubbelek Re: Celebrolizyna 02.12.10, 19:56 Jak zwykle szybko i wszystko na temat:)dziękuję Natalka miala robione eeg 2 lata temu.Nic nie wyszlo wszystko ok. Ale wtedy tzn.na badaniu była bardzo ruchliwa,wierciła się i gadała(jak zwykle zawsze i wszędzie):)Dlatego nie wiem czy to bad.jest takie miarodajne. Chcialam dzis porozmawiac z naszym neuro.ale jest na urlopie. Bylam dzis za to u endokrynologa.Lekarz dziadziuś pracuje w szpitalu 5 lat. Po dlugiej rozmowie zapytalam o celebrolizynę.Powiedzial że stosował to przeważnie u dzieci chorych na mongolizm.Widzial na początku pozytywne efekty. Kiedy spytałam czy mogłaby to dostac Natalia,powiedział że mogę narazie zacząc od np.notropilu wymienił jeszcze kilka o tym działaniu.Chciał mi dac receptę ale odmówiłam bo mam już takową od psychiatry.Ale nie wykupię.Cztałam o padaczkach i szczerze się boję. Zresztą nie bylo za wiele info.żeby dzieciom pomogło.Mały procent.No i po ok.6miesiącach podawania. Wogole powiedzial,żeby najlepiej nic jej nie podawac(śmiech) Będę starała się o to eeg,mam nadzieję że przed nowym rokiem zdążę bo czas leci nieubłagalnie:) Często zaglądam wyszukując Twioch postów co do leczenia synka i fakt dawno nie pisałeś:) Ale uwielbiam czytac co opisujesz to takie budujące:) Odpowiedz Link
bubbelek Re: Celebrolizyna 02.12.10, 20:00 Lekarz pracuje czterdzieścipięc lat.Czwórka mi nie działa:) Odpowiedz Link
marian770 Re: Celebrolizyna 02.12.10, 23:13 no celebrolizyne podaje się długo jesli mają być efekty. ale nie bedę sciemniał- jest to broń ostateczna ale i najskuteczniejsza z wszystkich terapii. co ciekawe czytałem gdzieś w sieci , że we Francji podają to prawie każdemu autystykowi. przed celebrolizyną możesz jej podawać Cerebrum compositum. warto też abyś sprawdziła u Czarnojan czy córcia nie ma w mózgu - rtęc i aluminium - gluten i kazeina a także - jaki jest stopień zatrucia szczepionkami - w jakim stopniu kwalifikuje się na afazje - ile wyszło uszkodzonych genów To są ważne informacje mogą mieć wpływ na obecny stan. Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Celebrolizyna do Mariana 02.12.10, 20:57 Marian czy rozmawiales o tym leku z Pania od quanteca? Jakos nie jestem przekonana. Boje sie jakiegokolwiek specyfiku na bazie bialek podawanego domiesniowo. Patrzac np na szczepionki na bazie bialka jajka- dzieci po nich sa uczulone na jajka. Wiec tu powinna zadzialac taka sama zasada- cialo powinno zaczac atakowac komorki nerwowe a nie je regenerowac. no i boje sie jakiejs reakcji imunologicznej. Poza tym skladu nigdzie znalesc nie moge, czy ktos ma? Kaska Odpowiedz Link
marian770 Re: Celebrolizyna do Mariana 02.12.10, 23:18 kasiaimichael, podobno quantec nadaje bez tych wszystkich efektów ubocznych. co do zastrzyków, jak napisałem wyżej to broń ostateczna. czy jesli inne terapie nie przynoszą skutku zabierać dziecku nadzieje na normalne funkcjonowanie w społeczeństwie ? ja w każdym razie nie potrafiłbym nie działać. co do składu spróbuje poszukać w sieci. Odpowiedz Link
marian770 Re: Celebrolizyna do Mariana 02.12.10, 23:31 więc oprócz tych peptydów posiada w składzie tylko jeszcze wodorotlenek sodu + woda. więcej: www.psychiatria.pl/forum/vt,33,102,68273,0,szukam%20informacji%20o%20cerebrolizynie Odpowiedz Link
krawczykasia Re: Celebrolizyna do Mariana 03.12.10, 13:46 Ja dawałam cel. w zastrzykach. I Twój lekarz miał rację - najpierw robi się "podkład" z Nootropilu lub podobnego specyfiku. Boisz sie padaczki po Nootropilu? A po Cel. nie boisz się konsekwencji? Właśnie Cel. jest jakby silniejszą wersją Nootropilu. Mój syn na Noot. zareagował w ciągu kilku dni - rewelacja. Podawałam kilka m-cy, żeby właśnie przyzwyczaić mózg. Potem poszły zastrzyki, ale tylko 1 seria. Mój syn ma padaczkę zdiagnozowaną w EEG ( uszkodzenia w płatach skroniowych potwierdzone rezonansem ), i wydawało mi się, że przez Celebr. bardziej się zaczął zawieszać. Skończyłam z tym, a on nadal idzie do przodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Celebrolizyna do Mariana 04.12.10, 21:01 Nie balas sie ze po nootropilu pogorszy sie padaczka? Kupilam nootropil miesiac temu ale przestraszylam sie jak Marian powiedzial ze moze nasilac padaczke. Moj maly nie mial robionego EEG, bo nie chca mu zrobic (mieszkamy w UK) wiec nie wiem czy zapis mialby prawidlowy. Czy podawalas na poczatku kawalek tabletki czy od razu cala. W jakich dawkach i jak czesto podawalas? Dzieki Kaska Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Celebrolizyna do Mariana 04.12.10, 21:09 Jeszcze jedno pytanie: Czy ten lek jest wstrzykiwany podobnie do B12? Umiem robic zastrzyki z B12 a tu niestety zaden lekarz ani pielegniarka mi zastrzykow z celebrolizyny nie zrobia :(. No oczywiscie pierwszy musialabym podac jakos pod kontrola bo boje sie reakcji alergicznej Odpowiedz Link
krawczykasia Re: Celebrolizyna do Mariana 04.12.10, 22:34 Bałam się i to bardzo, ale ja chciałam pobudzić mózg. Nootropil mielismy w syropie. Chyba dawałam po 2,5 ml dwa razy dziennie. Nie pamietam dokładnie. Ten lek pobudza komórki mózgowe i na tym mi zależało. Moje dziecko jest bardzo apatyczne, bez motywacji do czegokolwiek ( no chyba, ze do kompa ). W moim mniemaniu reakcja była bardzo szybka. Kuba stał sie bardziej kumaty i zmotywowany do nawiazywania kontaktu werbalnego. Czytam to Forum dosyc rzadko i jak zawsze, podziwiam/wątpię.... Daję dziecku różne suplementy, ale nie na taka skalę jak tu sie eksperymentuje. Moje dziecko powoli robi postępy, ale wskazanie "bodźca" jest obarczone ogromnym błędem. Suplementy, intensywne terapie, samoistny rozwój - bałabym się wskazywać na dany suplement jako na "cudowny lek". Nootropil - jego działania jestem pewna, ale to nie jest nie przebadany suplement, ale lek, którego działanie jest potwierdzone. Już kiedyś gdzieś napisałam - wszyscy psioczą na medycyne konwencjonalną, itp. Nic mi do tego, ale kto ma pewność, że za całym leczeniem DAN nie stoi lobby, które czerpie krociowe zyski? Diety, badania, suplementy - to jest majątek. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bubbelek Re: Celebrolizyna do Mariana 05.12.10, 10:45 No właśnie ja też bardzo się boję podac nootropil. Niby eeg dobre,ale naczytałam też się sporo. Co ciekawe lekarz psychiatra nawet nie zapytał o to czy miła robione eeg. Pytałam czy może byc coś nie tak,odpowiedział,że nie. W ogóle mam wrażenie że lekarze sami nie powiedzą o ewentualnym wywołaniu padaczki. Bynajmniej mi żaden nie wspomniał.Wyczytałam to w necie. Kurcze powiem wam że mam ogromnego pietra!!!!ale z drugiej strony muszę coś robic. Wkurza mnie to żeżaden lekarz nie powie co jej jest,dignozę dostałam ZABURZENIA EMOCJONALNE i tyle. A ja widzę wiele innych niepokojących objawów np: -brak koncentracjii -ma 6 lat a nie potrafi żadnej piosenki ani wierszyka -czasem ładnie policzy do 10,a są dni kiedy myli,zapomina -ataki szału -jest nie poradna(często wylewa,jakby za szybka) -no i te przytulanie,całowanie kolezanek w przedszkolu(już nie mam siły z mężem na tłumaczenia) Co ciekawe że są dni kiedy jest aniołkiem,rozumie,ładnie mówi,jet spokojna. Ale z reguły już od rana widac jaki będzie dzień. Na to właśnie też zwróciła uwage pani z pszedszkola. Wiem,że nootropil może wywołac większą agresję a tego chyba już nie zniosę.I tak jetem już cała w sinikach i podrapana.Już sama nie wiem bo czytałam też że dzieci na cel.stają się bardziej spokojne.Zgłupiec można. Już tak ładnie było na karnozynie niestety to był początek kiedy zaczęłam jej dawac,naprawdę nas zaskakiwała,nawet była nadzwyczj spokojna.Teraz znowu mam w domu diabła,gada głupoty i z nich się śmieje.Brak kompletnie koncentracji. No np.dziś stale pyta kiedy przyjdzie gwiazdor,chociaż stale ją poprawiam nie gwiazdor ale mikołaj.Ręce opadają:( Odpowiedz Link
bubbelek Re: Celebrolizyna do Mariana 05.12.10, 10:58 Przed chwilą narysowała rysunek.Przyszła do mnie i mówi ze to dla i tu eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zapomniałam eeeeeeeeeeeeeeeeeeee dla mikołaja. Długo trwało w końcu jej się przypomniało.Szok. Na biurku bałagan wszędzie papiery,pootwierane pisaki.Wiecznie chodzę i zamykam,sprzątam.Jak ma coś w ręku położy zostawi tam gdzie stoi.Wszędzie zabawki w każdym miejscu w domu.Taka z niej roztrzepana bałaganiara. kasiu-czy zauważyłaś lepsza pamięc? Odpowiedz Link
bubbelek Re: Celebrolizyna do Mariana 05.12.10, 11:35 Wogóle to znowu idzie jakieś paskudztwo. W tygodniu miała zapalenie spojówek aż ropa leciała.Po dicortineff oczy ok.teraz opryszczka na ustach i ból ucha.Ale energii nie brakuje.Nigdy nie leżała w łóżku jak była chora. Zawsze na pełnych obrotach:) Odpowiedz Link
marian770 Re: Celebrolizyna do Mariana 05.12.10, 15:25 Cerebrolizyna powinna na te dolegliwości pomóc ( lepsza pamięc i koncentracja ) , ale dla bezpieczeństwa powtórzyłbym EEG. Odpowiedz Link
bubbelek Re: Celebrolizyna do Mariana 05.12.10, 17:23 Oczywiscie bez eeg napewno nie ruszę. Odpowiedz Link
marian770 najlepsze są zastrzyki podskórne 05.12.10, 15:22 > Czy ten lek jest wstrzykiwany podobnie do B12? Umiem robic zastrzyki z B12 a tu > niestety zaden lekarz ani pielegniarka mi zastrzykow z celebrolizyny nie zrobi > a :(. No oczywiscie pierwszy musialabym podac jakos pod kontrola bo boje sie re > akcji alergicznej kasiaimichael , ja wiem że dla naszych dzieci najlepiej są tego typu zastrzyki podskórne, czy to z MB12, czy Cerebrum compositum czy Cerebrolizyny. chodzi o to że podskórnie wolniej się uwalnia do całego organizmu i dzieki temu nie ma tak gwałtownych, skokowych uwolnień które mogłyby spowodować jakąś nieprzyjemną reakcje ( skutki uboczne ). o tym zresztą też piszą przy protokole MB12 kasiaimichael, a długo robiłaś te zastrzyki z MB12 ? Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: najlepsze są zastrzyki podskórne 05.12.10, 17:56 Dzieki za odpowiedzi w sprawie Nootropilu i celebrolizyny. Bubbelek- z tego co piszesz wydaje mi sie ze Twoja corka ma problemy z pamiecia krotkotrwala. Co do zaburzen emocjonalnych czy byla poddana jakiejs stresujacej sytuacji? Jesli nie to nie sa to zadne zaburzenia emocjonalne, bo te musza miec jakies podloze- rozwod rodzicow, przeprowadzka, choroba rodzica itp... Marian robilam zastrzyki 3 miesiace. Moj maly nie mial jakiejs drastycznej poprawy wiec skonczylam. W zasadzie ciesze sie bo gdyby byla poprawa to oznaczaloby ze musialby je brac stale. W ogole to zastanawiam sie nad zrobieniem badan genetycznych u Dr Amy Yasko. Wtedy wiadomo jakie leki/ suplementy podawac i nie jest to juz takie eksperymentowanie. Z drugiej strony nie wiem czy jest sens wydawac taka ilosc pieniedzy jednorazowo (badania kosztuja 500 $) jezeli mozna to tez sprawdzic quanteckiem. www.dramyyasko.com/ www.holisticheal.com/health-tests/nutrigenomic-testing/comprehensive-methylation-panel-with-methylation-pathway-analysis.html Marian popatrz tez na ta strone: www.bioraynaturaldetox.com/where-do-i-start/detox-protocols/kids-corner/default.aspx bardzo podoba mi sie ich podejscie, poza tym liver life i cytoflora sa ekstra Nasze dzieci nie maja autyzmu ale wszystkie zaburzenia neurologiczne leczy sie tak samo. W styczniu jedziemy do Advance Centre- ludzie maja fantastyczne wyniki: www.advancecentres.com/ Napisze jakie beda skutki Kaska Odpowiedz Link
bubbelek Re: najlepsze są zastrzyki podskórne 06.12.10, 19:26 Kasiu-masza rację ma problemy z pamięciom krótkotrwałą.Dlatego myślę ma problem z nauką. Hmm była taka sytuacja u nas.Wyjechaliśmy ze starszym synem do mojego brata do Anglii na 2 tygodnie.Nie zabraliśmy małej bo nie lubiła jeżdzic samochodem.Nie wyobrazałam sobie podróży 2 dni w samochodzie.Została z moją mamą w naszym domu bo mieszkamy razem. Jest i była bardzo z moją mamą związana.Więc wiedziałam,że z nikim innym nie będzie miała tak dobrze.Poprostu zrezygnowalibyśmy z wycieczki. Kiedy wróciliśmy nie dała mi do siebie podejśc.Odpychała mnie krzyczała jakby zobaczyła ducha.Dopiero kiedy usnęła położyłam się obok niej. Od tamtej pory nastąpił horror.Nigdzie nie mogłam się ruszyc nawet do łazienki. Wcześniej wychodziła wszędzie beze mnie,póżniej ja i ona wszystko razem. Nawet musiałam zrezygnowac z pracy. Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: najlepsze są zastrzyki podskórne 07.12.10, 16:52 bubbelek Napisze Ci na priva historie do opowiadanie malej. Tylko zajmie mi to jakis czas, nie wiem czy wyrobie sie przed swietami- musze przetlumaczyc z angielskiego- chyba ze znasz angielski to bardzo polecam ksiazke Rity Sparks Stres busting for children www.amazon.co.uk/Stress-busting-Children-Best-kept-Secret-Christmas/dp/0954819500 Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: najlepsze są zastrzyki podskórne 07.12.10, 17:06 Ksiazki tej autorki tez sa bardzo dobre: www.amazon.co.uk/Helping-Children-Loss-Never-Feelings/dp/0863884717/ref=pd_sim_b_10 Ten zestaw do podrecznik dla rodzicow/ terapeutow i opowiadanie dla dziecka o stracie ukochanej osoby. Odpowiedz Link
bubbelek Re: najlepsze są zastrzyki podskórne 08.12.10, 18:47 Kasiu dziekuję i poprosze-ja po angielsku ---"ni w ząb" Odpowiedz Link