Dodaj do ulubionych

Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ?

31.05.07, 18:08
www.joemonster.org/filmy/1694/dzieci-puszczajace-pawie

mojej sie zdarzylo dwa razy ale juz dawno
Obserwuj wątek
    • a_gurk Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 31.05.07, 18:43
      Mojej corce zdarzalo sie ulewanie, ale b.rzadko i nigdy tak obficie, jak na
      filmie. Moj syn, ktory jest wczesniakiem, pomimo skoczonych 6 miesiecy (od daty
      porodu)ulewa i to sporo po niemal kazdym posilku, jest to jednak ponoc
      normalne. Nie sa to tryskajace wymioty, tylko ulewanie, czasami wieksze czasami
      mniejsze (w zaleznosci od tego, co zjem, bo karmie piersia). Naprawde mocne
      ulewanie mial po marchewce ze sloiczka, dlatego na razie chyba wstrzymam sie z
      jej podawaniem. Dodam, ze ladnie przybiera na wadze i jest pogodnym dzieckiem.
      • yoggi87 Re: Monikaa13 31.05.07, 18:55
        Chyba nie potrafisz odroznic ulewania od wymiotow.
        • mommy_b hahahahaha :D 31.05.07, 20:28
          a tak odnosnie pytania to były o wymioty. Moja mala pomimo iz ma juz 8,5 m-ca
          to nadal ulewa, fakt ze malutko i sporadyvznie ale do 6 m-ca bylo strasznie.
          Ale rozwija sie super (niedługo moze beda pierwsze kroczki), rosnie tez dobrze
          choc jest raczej z tych drobnych dzieciaczkow po rodzinie meza i lekarze
          powiedzieli ze w jej przypadku nie ma sie czym martwic, tym bardziej ze jej
          powoli przechodzi.
        • monikaa13 Re: Monikaa13 01.06.07, 09:50
          a to akurat nie ma wiekszego znaczenia w tym poscie
          • yoggi87 Re: Monikaa13 01.06.07, 10:39
            chyba jednak ma, ulewanie jest norma zazwyczaaj a wymioty nie!
            • monikaa13 Re: Monikaa13 01.06.07, 10:41
              sporadyczne wymioty samym mlekiem o niczym zlym nie swiadcza
    • 16111976q Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 01.06.07, 13:27
      Mój synek jak miał 1 miesiąc miał wymioty chlustające, co się skończyło operacją
      zwężonego odźwiernika. Radzę wymioty u takich maluchów czujnie obserwować i
      prędko obejrzeć żołądek na usg.
    • siula5 Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 01.06.07, 14:42
      Moja niestety tak właśnie ulewała przez prawie 2 miesiące pierwsze, później już
      było ok.
    • asia2218 Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 07.06.07, 23:11
      moja Adunia ma juz 4 miesiace i ulewa zawsze raz mniej raz wiecej ale tez nie
      traci na wadze i wszystko jest jak powinno byc smile zwymiotowala 2 razy jak miala
      2 msc tak dosyc mocnosad od tamtej pory nic sie nie dzieje. juz sie
      przyzwyczailam do tego ulewania i jezeli z jej zdrowiem jest wszystko oki to nie
      ma powodu do zmartwien smile pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka