beatamazurek1 01.02.07, 15:27 Ktory proszek wg Was jest lepszy? A moze polecacie jeszcze jakis inny? Prosez o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saphira17 Re: Jelp czy Lowela? 02.02.07, 07:57 no cóż, jeżeli mam byc szczera lepsza jest lovela mleczko do prania, ale ja do prania ubranek mojego smyka używam vizira sensitive i silana, od kiedy ma ły miał ok 2 miesięcy zaczęłam i wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
agacia166 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:29 Ja używam jelpa, ale i tak mocniejsze plamki trzeba wygotowac albo płynem do naczyn spierać Odpowiedz Link Zgłoś
czarnika Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:29 na poczatku najlepiej zwykłe platki mydlane i dodatkowe płukanie. najmniej uczulają Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:30 ja prałam w Loveli. A od jakiegoś miesiaca piore juz w wizirze sensitive a córka ma 8 i pół miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
tartulina Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:41 I przy synku i teraz przy córce używam Loveli. Zdarzało się, że prałam też w Bobasie. Jestem zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:53 Ja używam Jelpa(nowość Jelp Soft 2 w 1 proszek + środek zmiękczający).Plam z marchewki,czy jabłuszka nie odpierzesz żadnym proszkiem dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:58 Pierwsze ciuszki wyprałam w jelpie i okazało się, że maluch jest na niego uczulony. Podobno jedyny pewny środek to płatki mydlane - kup w płynie. Pamietaj jednak, żeby ciuszki 2 razy wypłukać. My już używamy 4 miesiąc i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
beatamazurek1 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:01 a pierzesz w nich tez pieluchy? bo pralam w loveli i od jakiegos czasu mala ma krostki na pupie. Nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:05 ja używałam jelpu a jak synek podrósł to piore w normalnym proszku i w pralce razem z naszymi ciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_lbn Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:14 Lovella bo nie uczula i jest tańsza-i ma ładniejszy zapah wg mnie jesli dziecko jest alergikiem to zaden nie pomoze-pozostaja platki mydlane.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_9 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:16 Według mnie te proszki są dobre.. ale ładniejszy zapach ma Lovella.. Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:41 Od urodzenia synka używam tylko Cypiska z podwójnym płukaniem bez płynu. Żadnego uczulenia na to nie ma mimo, ze jest alergikiem na kilka czynników pokarmowych a dodatkowo ma bardzo wrażliwa skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
lechmiki Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:23 Uzywam jelpa ale ostatnio stwierdziłam że jest za delikatny np.do mocno poplamionych ubranek czy do białych rzeczy i kupiłam dzidziusia i teraz białe rzeczy są białe a nie szare. Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:39 Ja uzywam polskiego proszku/plynu "Dzidzius", b.ladnie pachnie (mi np. zapach Jelpa b. nie odpowiada), ciuszki po praniu miekkie, Maly nie uczulony. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_j Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:44 My używamy Loveli. Niunia nie ma żadnego uczulenia, ładnie pachnie i dobrze pierze Odpowiedz Link Zgłoś
justaste1 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:58 ja używam od smego początku Loveli i jest b. zadowolona. Córcia moja nie ma żadnego uczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 18:37 Ja od urodzenia dziecka prałam jego ubranka w jelpie.Po kilku miesiącach okazało się, że zarówno ubranka jak i pieluchy były szare, wypróbowałam więc loveli. To samo. Postanowiłam wiec spróbowac prania w "normalnym"- dorosłym proszku i od razu poprawa. Oczywiście mam tego farta, że moje dziecko jest "gruboskórne" i żaden testowany przez mnie do tej pory kosmetyk, proszek czy inny preparat nie powoduje u niego zmian skórnych, więc mogę sobie na taki luksus pozwolic... Odpowiedz Link Zgłoś
anawa101 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 19:31 Ja też spieram plamki płynem do mycia naczyń ' Ludwikiem, ale uważajcie na ten cytrynowy, bo ma kwasek cytrynowy, ktory... wybiela ! Więc omijajcie ctrynowy tylko ten klasyczny/zielony wybierajcie Odpowiedz Link Zgłoś
borowiecmagda Re: Jelp czy Lowela? 02.02.07, 12:38 Cze. ja używałam loveli ale potem doszłam do wniosku że trzeba spróbować vizira sensitive (mój synek jest alergikiem) no i sprawdził się i teraz cały czas piorę w vizirze Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: Jelp czy Lowela? 02.02.07, 13:31 Ja mam jeszcze pół worka Jelpa i 1,5 paczki płatków mydlanych, które kupiłam zanim urodziła się moja córka (ma teraz roczek). Uprałam w nim wyprawkę i potem może jeszcze ze 2 razy rzeczy a potem już dałam spokój i piorę w tym proszku który akurat był na promocji w hipermarkecie Małej absolutnie nic się nie dzieje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sensamilla Re: Jelp czy Lowela? 16.02.07, 17:44 Ja od urodzenia uzywam Loweli, mała nigdy nie dostala zadnej krosteczki Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Jelp czy Lowela? 22.02.07, 15:32 Ja tylko dodam, że i Jelp, i Lovela były przez nas badane, podobnie jak Dzidziuś, Cypisek, Bebi, Coccolino i Wirek - wszystkie mają naszą pozytywną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś