Dodaj do ulubionych

Jelp czy Lowela?

01.02.07, 15:27
Ktory proszek wg Was jest lepszy? A moze polecacie jeszcze jakis inny? Prosez
o rade
Obserwuj wątek
    • pyzula3 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:29
      ja kupuje Bobasa albo Cypiska.
      • saphira17 Re: Jelp czy Lowela? 02.02.07, 07:57
        no cóż, jeżeli mam byc szczera lepsza jest lovela mleczko do prania, ale ja do
        prania ubranek mojego smyka używam vizira sensitive i silana, od kiedy ma ły
        miał ok 2 miesięcy zaczęłam i wszystko jest ok
    • agacia166 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:29
      Ja używam jelpa, ale i tak mocniejsze plamki trzeba wygotowac albo płynem do
      naczyn spierać
    • czarnika Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:29
      na poczatku najlepiej zwykłe platki mydlane i dodatkowe płukanie. najmniej
      uczulają
    • anet77 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:30
      ja prałam w Loveli. A od jakiegoś miesiaca piore juz w wizirze sensitive a
      córka ma 8 i pół miesiaca.
      • tartulina Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:41
        I przy synku i teraz przy córce używam Loveli. Zdarzało się, że prałam też w Bobasie. Jestem zadowolona. Pozdrawiam
    • mama_amelii Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:53
      Ja używam Jelpa(nowość Jelp Soft 2 w 1 proszek + środek zmiękczający).Plam z marchewki,czy jabłuszka nie odpierzesz żadnym proszkiem dla dzieci.
    • garfield22 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 15:58
      Pierwsze ciuszki wyprałam w jelpie i okazało się, że maluch jest na niego
      uczulony. Podobno jedyny pewny środek to płatki mydlane - kup w płynie.
      Pamietaj jednak, żeby ciuszki 2 razy wypłukać. My już używamy 4 miesiąc i jest
      ok.
      • beatamazurek1 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:01
        a pierzesz w nich tez pieluchy? bo pralam w loveli i od jakiegos czasu mala ma
        krostki na pupie. Nie wiem co robic
        • sabka22 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:05
          ja używałam jelpu a jak synek podrósł to piore w normalnym proszku i w pralce
          razem z naszymi ciuchami.
    • mysza_lbn Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:14
      Lovella bo nie uczula i jest tańsza-i ma ładniejszy zapah wg mniesmile jesli
      dziecko jest alergikiem to zaden nie pomoze-pozostaja platki mydlane....
      • kasiulka_9 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:16
        Według mnie te proszki są dobre.. ale ładniejszy zapach ma Lovella..smile
        • krztyna Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 16:41
          Od urodzenia synka używam tylko Cypiska z podwójnym płukaniem bez płynu.
          Żadnego uczulenia na to nie ma mimo, ze jest alergikiem na kilka czynników
          pokarmowych a dodatkowo ma bardzo wrażliwa skórę.
    • lechmiki Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:23
      Uzywam jelpa ale ostatnio stwierdziłam że jest za delikatny np.do mocno
      poplamionych ubranek czy do białych rzeczy i kupiłam dzidziusia i teraz białe
      rzeczy są białe a nie szare.
    • pmierzow Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:39
      Ja uzywam polskiego proszku/plynu "Dzidzius", b.ladnie pachnie (mi np. zapach
      Jelpa b. nie odpowiada), ciuszki po praniu miekkie, Maly nie uczulony.
      • martucha_j Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:44
        My używamy Loveli. Niunia nie ma żadnego uczulenia, ładnie pachnie i dobrze
        pierze smile
        • justaste1 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 17:58
          ja używam od smego początku Loveli i jest b. zadowolona. Córcia moja nie ma żadnego uczulenia
    • ameraa Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 18:37
      Ja od urodzenia dziecka prałam jego ubranka w jelpie.Po kilku miesiącach okazało
      się, że zarówno ubranka jak i pieluchy były szare, wypróbowałam więc loveli. To
      samo. Postanowiłam wiec spróbowac prania w "normalnym"- dorosłym proszku i od
      razu poprawa. Oczywiście mam tego farta, że moje dziecko jest "gruboskórne" i
      żaden testowany przez mnie do tej pory kosmetyk, proszek czy inny preparat nie
      powoduje u niego zmian skórnych, więc mogę sobie na taki luksus pozwolic...
    • anawa101 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 19:31
      Ja też spieram plamki płynem do mycia naczyń ' Ludwikiem, ale uważajcie na ten
      cytrynowy, bo ma kwasek cytrynowy, ktory... wybiela ! Więc omijajcie ctrynowy
      tylko ten klasyczny/zielony wybierajcie smile
    • ada11152 Re: Jelp czy Lowela? 01.02.07, 22:18
      ja używałam Bobas i coccolino
    • borowiecmagda Re: Jelp czy Lowela? 02.02.07, 12:38
      Cze. ja używałam loveli ale potem doszłam do wniosku że trzeba spróbować vizira sensitive (mój synek jest alergikiem) no i sprawdził się i teraz cały czas piorę w vizirze
      • asiakal Re: Jelp czy Lowela? 02.02.07, 13:31
        Ja mam jeszcze pół worka Jelpa i 1,5 paczki płatków mydlanych, które kupiłam
        zanim urodziła się moja córka (ma teraz roczek). Uprałam w nim wyprawkę i potem
        może jeszcze ze 2 razy rzeczy a potem już dałam spokój i piorę w tym proszku
        który akurat był na promocji w hipermarkecie smile Małej absolutnie nic się nie
        dzieje. Pozdrawiam!
        • sensamilla Re: Jelp czy Lowela? 16.02.07, 17:44
          Ja od urodzenia uzywam Loweli, mała nigdy nie dostala zadnej krosteczki smile
          • ewa.m.kaminska Re: Jelp czy Lowela? 22.02.07, 15:32
            Ja tylko dodam, że i Jelp, i Lovela były przez nas badane, podobnie jak
            Dzidziuś, Cypisek, Bebi, Coccolino i Wirek - wszystkie mają naszą pozytywną opinię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka