joanna.czarnik 26.06.07, 21:30 Sprawdz poczte gazetowa!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.czarnik Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:05 Acha!!! Mam pytanie do ciebie a zapomnialam napisac w mailu Pisze na forum bo moze sie komus jeszcze przyda. Co wiesz na temat Infekcyjnego Zapalenia Wsierdzia???Czy to jest istotne przy wadzie takiej jak ma moja corka? Dziekuje za pomoc Pozdrawiam Asia,mama Adasia i Ani(ASD,VSD) Odpowiedz Link Zgłoś
prokocimski Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:15 Infekcyjne zapalenie wsierdzia jest istotne dla każdego dziecka , dorosłego. W przypadku dzieci z wadą serca ( u twojej córki też) jest wieksze ryzyko zachorowania na infekcyjne zap. wsirdz. Zwiazane jest to z nieprawidłowymi przepływami i zmienioną hemodynamiką serca. Czy to ciekawość (gdzieś przeczytałaś o tym ) , czy masz jakieś podejżenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
alrada Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:15 Z czym kojarzy sie Panu sytuacja gdy dziecko płacze bo "boli go serce", nie może złapać oddechu, nie moze mówić bo to pogłebia ból ? Odpowiedz Link Zgłoś
prokocimski Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:29 Olu ! Pisałaś mi juz o tych objawach u swojego syna. Jeśli pomimo konsultacji u kardiologa, niepokoją Cię te objawy u syna, może skonsultuj syna u innego specjalisty. Może byc wiele przyczyn takich objawów. Od błachych : a)zwiazane ze zmianami wzrostowymi w kl. piers, b) nerwobolami, c) objawami somatycznymi; do poważnych. Tych drugich nie bedę wymieniał ( "nie szuka sie zeber, kiedy słyszymy stukot kopyt"). Ale zmiany w układzie krązenia też trzeba wykluczyć, tylko ze w gabinecie "oko w oko". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alrada Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:36 Wiem, ze ma Pan racje. Nie można stawiac diagnoz na odległośc. Wiele bym dała by były to bóle o innym podłożu. Na razie syn po raz pierwszy wypoczywa bez nas. Boję się tylko, ze tam sie nie skarży aby go nie wysłano do domu . A potem będzie kontrola i wówczas się okaże co dalej z tym zrobić. Mąż założył notesik i notuje tego typu objawy, łącznie z ciśnieniem i pulsem To piekielnie cięzki kiedy nie moze się pomóc swojemu dziecku. Pozdrawiam i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czarnik Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 27.06.07, 09:42 Czesc Spiesze ci doniesc ze dzwonilam od godz 8 mojego czasu(czyli 9 w Polsce)i dodzwonilam sie dopiero do gabinetu dr.Lagan o 8.30!!!Najpierw nikt w centreli sie nie zgalaszal a potem nie chcieli mnie polaczyc z wew.1022bo to gabinet lekarski a lekarze strajkuja!!!Bede dzwonic dalej moze sie uda z nia porozmawiac.Wkoncu gdzy juz mnie polaczyli to nie odbierala,pewnie juz wyszla gdzies bo to byla 8,35!!!Jak nie dzis to bede probowac znow jutro. Przepraszam ze nie weszlam na gg ale nie widzialam wpisu,dzis zobaczylam. Z tym zapaleniem wsierdzia to ciekawosc i obawaKtos z forum kiedys mi o tym napisal,potem dostalam mase informacji na yem temat i gubie sie w tym... Piszesz ze to dla doroslych,czyli nie powinnam sie martwic? Jak stoji sprawa listu??? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czarnik Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 27.06.07, 10:11 Dodzwonilam sie do dr.Lagan i rozmawialam z nia.Wiecej napisalm na gg.Sprawdz szybciutko poczte gazetowa bo wyslalam tam cos ciekawego!!!Jesli znajdziesz chwile postaram sie wieczorem byc dostepna na gg to porozmawiamy o tym co ci wyslalam na poczte!!! Dam ci znac co ustalilam z dr.Lagan,mam zadzwonic do niej za 40 min Pozdrowienia Dzieki za wszystko)) Asia Odpowiedz Link Zgłoś