matilka 04.08.03, 12:31 dziewczyny, jak nawygodniej pobrać 4 miesięcznemu niemowlęciu mocz do badań? Niedługo musimy zrobić ogólne badanie moczu. Poradźcie. pozdrawiam matilka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyk.od.zosi Re: mocz do analizy-PILNIE 04.08.03, 12:37 Trzeba kupic w aptece specjalny sterylny woreczek do pobierania moczu u niemowlat. Najlepiej odpowiadajacy plci. U nas woreczek uniwersalny nie sprawdzil sie przy dziewczynce. Moczu powinno byc min. 5 ml, lepiej zadzwonic i zapytac sie ile wystarczy. Roznie jest w roznych laboratoriach. Woreczek przykleja sie w odpowiednim miejscu, mozna na to zalozyc pieluszke, mozna nie. Trzeba probowac. Po zrobieniu siusiu woreczek wkladamy do sloiczka i zawozimy do laboratorium. Nie przelewamy moczu. Powodzenia i pozdrawiam - __________________________ Patyk, mama 2 letniej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
agusiek1 Re: mocz do analizy-PILNIE 06.08.03, 17:58 czesc Ja rowniez mam problem z pobraniem moczu do analizy mojej miesiecznej coreczki. Czy moglabys napisac jaka specjalna torebeczka dla dziewczynek pobralas mocz od swojej coreczki i gdzie mozna ja kupic. Tak jak pisalas uniwersalna torebeczka dla dziewczynek i chlopcow u mnie rowniez sie nie sprawdzila. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: mocz do analizy- do agusiek1 06.08.03, 21:39 Tak jak pisalam, w aptece, ale nie kazdej. Po prostu trzeba kupic taki, na ktorym jest napisane, ze jest przeznaczony dla dziewczynek. powodzenia __________________________ Patyk, mama 2 letniej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: mocz do analizy-PILNIE 06.08.03, 20:48 Jezeli zalozysz woreczek wieczorem, do rana dziecie bedzie mialo odparzona "psipsie",gdyz klej jest paskudny, mocno trzyma skory i ciezko go odkleic. Nadomiar zlego woreczki sa niezbyt szczelne, niedokladne przymocowanie ( szczegolnie w okolicy odbytu )spowoduje ze zawartosc woreczka wycieknie, dlatego woreczek najlepiej przykleic rano na krotko przed normalna pora budzenia sie dziecka squaw1 Odpowiedz Link Zgłoś
madzias3 Re: mocz do analizy-PILNIE 06.08.03, 21:15 Przeczytaj wątek "jak to możliwe" - skarolina i madzias3 Odpowiedz Link Zgłoś