blanka112 15.02.08, 09:36 Czy laryngolodzy mówili wam w jakim wieku zanika 3 migdał? ja słyszałam o wieku dojrzewania a nie raz ze ok 7 roku zycia .Jak to w końcu jest. Dziekuje i prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisia98 Re: kiedy zanika 3 migdał? 15.02.08, 09:56 tak masz racje - ale bywa ze nawet 8 latek ma 3 migdal - sprawa bardzo indywidualna - zalezy od dziecka - moj syn mial 7,5 kiedy lekarka stwierdzila jego zanik ale nie ukrywam ze stosowalismy dodatkowo wspomagajaco lymphomyzot i mercurius-hell - nam pomagal ten zestaw. Ja podjelam decyzje o nie wycinaniu tym bardziej ze infekcje owszem byly dosc uciazliwe ale zaden lekarz nie dal mi gwarancji ze migdal nie odrosnie - wiec nam sie udalo i mlody ma obecnie 9 lat i jak jest chory to trwa to 2-3 dni i obchodzi sie bez antybiotyku uff! Generalnie skonczyly sie infekcje bakteryjne - zwykle sa wirusowe. zycze zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
pa_yo Re: kiedy zanika 3 migdał? 15.02.08, 14:22 podobno ok 7 roku zycia, ale...np. mój małzonek ponad 30-letni ma nadal pozostałości trzeciego migdała... Odpowiedz Link Zgłoś