Dodaj do ulubionych

mam pytanie-pilne!

07.10.03, 11:25
od piatku moje dziecko choruje ,wysoka temperatura ale co najgorsze nic nie je
w niedziele zaczelismy podawac jej antybiotyk tak wiec dzisiaj jest juz
czwarta dawka, a ja nie widze poprawy
corcia ma ponad dwa latka a jej pokarm w ciagu dnia to np jedna parowka.bad
pol danonka!strasznie sie nartwie,,lekarka mowila ze mala ma powiekszone
migdaly i dlatego nie moze przelykac ale jak dlugo moze taka sytuacja trwac?
po jakim czasie zaczyna dzialac antybiotyk??nawet z piciem ma problemysad
Obserwuj wątek
    • alinaw1 Re: mam pytanie-pilne! 07.10.03, 11:32
      Mój synek równo przez trzy doby nic nie jadł (podawałam mu pierś), jestem
      przeciwniczką antybiotyków, więc choroba trwała trochę dłużej. Byłam cały czas
      w kontakcie z moją lekarką. Tak naprawdę zjadł coś piątego dnia. Nic na siłę,
      byle dziecko dużo piło, jeśli nie pierś - to soki czy herbatki. To moja rada.
    • mama_wiktora Re: mam pytanie-pilne! 07.10.03, 11:33
      Nie mam żadnego doświadczenia z chorobami dziecięcymi, bo Wiktor zasadniczo nie
      choruje, ale myślę, że antybiotyki działają po kilku dniach, sama ostatnio
      miałam zapalenie ropne migdałków i polepszyło mi się dopiero w ostatnim dniu
      brania augmentinu. No i pewnie dziecięce dawki antybiotyków nie są tak silne.
      Jedzeniem bym się nie przejmowała, tylko to picie, dobrze by było jakbyś
      znalazła coś czego mała chce się napić. A jeśli wydaje ci się że leczenie nie
      odnosi efektu to nękaj raz jeszcze pediatrę - od piątku to rzeczywiście już
      długo.
      Napisz koniecznie o postępach w leczeniu.

Pozdrawiam
      Gosia
    • mamaestery Re: mam pytanie-pilne! 07.10.03, 11:47
      corcia czesto choruje i nigdy nie dostaje antybiotyku gdyz odpowiednio
      wczesnie pojawiamy sie u pediatry..stad to ptanie bo nie pamietam juz
      prsktycznie jak wyglada leczenie dzieckiem antybiotykiem..fakt jak leczymy
      innymi srodkami choroba trwa dluzej ale nie ma takich efektow jak brak
      apetytu..a martwie sie bo esterka przechodzila juz anemie i jest na dodatek
      bardzo drobnasad
    • ona_26 Re: mam pytanie-pilne! 07.10.03, 12:52
      Ja przez ostatnie 2 tygodnie przekonałam się co znaczy choroba dziecka. Zaczęła
      podobnie jak twoja, przestała jeść i przez dwa dni miała wysoką gorączkę i nic
      więcej po wizycie u lekarza okazało się że ma anginę i oczywiście antybiotyk po
      tygodniu na kontroli u lekarza już wszystko było ok, kiedy to za dwa dni
      strasznie ją wysypało (wysypka podobna do różyczki) i znowu do lekarza.....w
      tej chwili moja córcia ma szkarlatynę i siedzi już w domu 3 tydzień i musi
      jeszcze 2 (podobno angina i szkarlatyna objawiają się powiększonymi migdałkami
      i węzłami chłonnymi). Mam nadzieję że twojej dzidzi to nie grozi, życzę
      szybkiego powrotu do zdrowia....pozdrawiam
    • reniali Re: mam pytanie-pilne! 07.10.03, 20:45
      Z tego co ja wiem jak w trzeciej dobie stan się nie poprawia to trzeba zmienić
      antybiotyk. Dziś cały dzień łaziłam z łyżką zupy za dziećmi a mam ich dwójkę
      bo też są chore ale nie chcą jeść. Ja maluchom zrobiłam syrop wzmacniający i
      piją go od września więc przechodzą przeziębienia łagodniej. staraj się tylko
      by dużo pił i zbijaj gorączkę jak ma za wysoką. Z pytaniami zapraszam na
      www.rodzinali.republika.pl Renata
      • mamamamamama Re: mam pytanie-pilne! 08.10.03, 09:57
        Witam mamusie Esterki!!!!!!!

Myslalam , ze ja tutaj sama jestem mamusia dziewczynki o przecudownym imieniu
        Esterka smile . Nawet napisalam kiedys posta na "Poznajmy sie" z zapytaniem czy
        sa tu mamy Esterek , ale odzew byl zerowysad
        Moja Esterka jest duzo mlodsza od twojej , bo ma "dopiero" 5 miesiecy (wlasnie
        dzisiaj konczy 5 m.) , ale musze przyznac , ze Esterki chyba tak majasmile)

Na poczatku moja cora byla wielkim glodomorkiem , a teraz zeby zjadla cokolwiek
        to musze sie niezle nagimnastykowac.
        Zaczelam wprowadzac jej "dorosle" jedzonko od konca 3 miesiaca poniewarz
        karmilam ja piersia i dokarmialam butla.
        Na poczatku zajadala sie deserkami , zupkami itp. , ze az jej sie uszy
        trzesly , ale teraz nie je prawie nicsad(( , a na widok mleka robi mine jakbym
        dawala jej niewiadomo co.Mleka nie chce wcalesad(
        Sama nie wiem moze to z tego powodu , bo niunia ma nawracajace zakarzenie drog
        moczowych i miesiac temu bylysmy w szpitalu na cystografii i okazalo soe , ze
        ma refluks II stopniasad(
        Do konca pierwszego roku zycia musi dostawac antybiotyksad( wprawdzie bardzo
        lekki , ale martwi mnie to , ze musze ja szprycowac takimi swinstwamisad(

Nie martw sie corci na pewno pojakims czasie wroci apetytsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka