monika_monik 07.10.08, 10:04 Witam wszystkich ,mam pytanie odnośnie kataru u 10 miesięcznego dziecka co podajecie swoim maluchom,i co na kaszelek mogę podać.Za rady z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi3city Re: katarek i kaszel 07.10.08, 10:14 na katar uzywam - wody morskiej, masci majerankowej i euphorbium. oczywiscie jeszcze fridy Odpowiedz Link Zgłoś
gosiajanda Re: katarek i kaszel 07.10.08, 10:58 czesc ja robie inhalacje z soli fizjologicznej 3 x dziennie po 5 10 min. dodatkowo olbasoil. Jak Twoje dziecko bedzie mialo mocny katarek to najlepiej idz do pediatry bo bardzo szybko taki niewinny katar przeradza sie w zapalenie oskrzli. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: katarek i kaszel 07.10.08, 11:04 Jeśli katar jest niewielki to wystarczy woda morska w spray'u + aspirator frida.Jeśli to nie wystarczy radzę kupić spray euphorbium (lek homeopatyczny).Na kaszel (i wogóle na przeziębienie) najlepszy jest eurespal (lek przeciwzapalny-niestety na receptę). Mój 15-miesięczny syn akurat ma katar i kaszel.Poza eurespalem podaję syrop drosetux.Kilka miesięcy temu dawałam też syrop Malia. Odpowiedz Link Zgłoś