farfalina 20.11.08, 19:22 czy podajecie sporadycznie swoim dzieciom?ja wlasnie kupilam i sprobuje,poniewaz moja 4 letnia coreczka ostatanio niespokojnie sypia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristii Re: melisal,czy dziala? 20.11.08, 20:43 Moja córeczka ma 2,5 roku.Bardzo niespokojnie spała więc lakarz polecił nam Melisal.Nie podawałam jej codziennie tylko wtedy,gdy była niespokojna przed snem.Pomagało,ale nie zawsze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: melisal,czy dziala? 20.11.08, 20:50 dziekuje za odpowiedz moja coreczka w ciagu dnia i wieczorem jest oki ale w nocy spi niespokojnie i ciezko mi trafic w ta zla nocke bo oczywiscie zdarzaja sie tez dobre...zobaczymy jak zadziala,dalam jej mala lyzeczke Odpowiedz Link Zgłoś
kristii Re: melisal,czy dziala? 21.11.08, 13:32 Jak minęła Wam nocka?Syrop zadziałał?Córeczka spała spokojnie? Ja od jakiegoś czasu godzinę przed snem staram się unikać włączania telewizora i kupiłam kasety z muzyką relaksacyjną:szum wody,śpiew ptaków itp.Codziennie przed snem słuchamy i córeczka lepiej śpi.Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: melisal,czy dziala? 21.11.08, 17:08 hej!a wiesz ze chyba u nas zadzialaljesli chodzi o muzyke to my sluchamy od zawsze(jak mala byla jeszcze w brzuchu)dzien w dzien muzyka dla bobasa,jest taka seria. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: melisal,czy dziala? 24.11.08, 10:37 dzis dowiedzialam sie od swojej pediatry,ze melisal nalezy oistroznie podawac i sporadycznie gdyz uzaleznia... Odpowiedz Link Zgłoś
kristii Re: melisal,czy dziala? 24.11.08, 13:27 Melisal uzależnia?Nie wiedziałam.Wydawało mi się,że skoro to ziołowy syrop to jest bezpieczny.No nic,ale mam jeszcze jeden-SEDALIA.To homeopatyczny syrop uspakajający,pediatra twierdzi,że można go stosować bez obaw i nie uzależnia.W naszym przypadku pomógł bardziej niż Melisal Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: melisal,czy dziala? 24.11.08, 17:17 ja tez sie zdziwilam ale nie bede testowac dluzejw aptece tez mi proponowali ten homeopatyczny ale wybralam melise,moze sprobuje tez tego? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: melisal,czy dziala? 24.11.08, 18:09 skoro dziecko żle sypia w nocy to należy znależc przyczynę tego? Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: melisal,czy dziala? 24.11.08, 19:17 myslisz ze nie doszukuje sie przyczyny?owszem od 3lat.badam regularnie na pasozyty(co 2-3 mce),morfologia 2 razy w roku,neurolog.jak narazie kazdy pediatra czy specjalista zgodnie twierdza,ze moja corka nalezy do grupy dzieci,ktore wszystko przezywaja w nocy,np przedszkole,wystepy,wizyty u lekarzy itd.ale jesli masz jakis pomysl i sugestie dlaczego?to bardzo prosze podsun mi jakas mysl bo mi juz nic nie przychodzi do glowy.jeden z lekarzy jeszcze mi powiedzil,ze moze spac tak jak jej tatus,czyli wierci sie pol nocy,gada przez sen...moze to jest dziedziczne? Odpowiedz Link Zgłoś