Dodaj do ulubionych

łuski dafo

14.03.11, 21:55

Witam,
potrzebuje informacji o łuskach dafo (amerykańskie). Czy ktoś ma, miał, jest w trakcie zamawiania? Mój synio na wiotka ,ale w dobrym stanie (jak twierdza rahabilitanci). Potrzebuje miękką podeszwę i dobrą stabilizację kostki. Może macie dobre doswiadczenia z jakimiś butami spełniającymi takie "widzimisie;-)"?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gohha_ko Re: łuski dafo 14.03.11, 21:57
      ...wiotka stopę oczywiscie ma mój synek
    • dziko81 Re: łuski dafo 12.10.11, 15:07
      Witam!
      Słyszałem, że firma M&J Corporation będzie wprowadzała te ortezki (łuski) na rynek polski od października tego roku. Spróbuj tam zapytać.
      Pozdrawiam
      • mamafranka-2 Re: łuski dafo 13.10.11, 17:12
        cześć
        ja tez stoję przed tym dylematem
        bo słyszałam że można kupić w Stanach i sa bardzo dobre.
        słyszałm tez że w Berlinie robią dobre,ale nie mam żadnych namiarów.
        Sama szukam informacji.
        Pozdrawiam
        • dziko81 Re: łuski dafo 14.10.11, 08:10
          Witam!

To są te same, które są w Stanach i w Berlinie. Tylko nie trzeba jechać za granicę. Z tego co wiem za niedługo będzie można już te łuski u nich kupować.
          • gohha_ko Re: łuski dafo 12.01.12, 20:40
            Teraz wiem duuużo więcej
            mamy juz wkładki do butów na miarę stópki kupione w stanach krótkie Firma Cascade Dafo. Sa fajne i elastyczne ale za krótkie. Mam tez namiary na firmę z niemiec i mieliśmy wstepne konsultacje co do wykonania takich dłuzszych i pracujących (żeby stopa pracowała) na miarę.
            Teraz 18. 01 mamy konsultacje z firmą z łodzi która też zaczyna się tym zajmowac. Polskie sa podobno refundowane a te z niemiec trzeba liczyć ok tys euro. Sama jeszcz enie wiem na co sie zdecydujemy.
            dam znać

-
            • dziko81 Re: łuski dafo 13.01.12, 09:19
              Z tego co wiem, to firma jest z okolic Gliwic. M&J Corporation. Wiem, że wprowadzają na rynek te łuski z Cascade.
            • mamafranka-2 Re: łuski dafo 15.01.12, 20:22
              witam
              a jak udało sie kupić te w stanach?
              ja też Frankowi musze kupić .mogła bym o namiary jakieś prosić.?
              Słyszałam tez o tym ze śląska ale też nie mam namiarów. Była bym bardzo wdzięczna za jakieś info.
              • dziko81 Re: łuski dafo 16.01.12, 08:22
                ze Śląska to M&J Corporation
                Link do stronki z kontaktem: mj-corporation.pl/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=30&lang=pl

Mam nadzieję, że będzie to pomocne.
            • mamafranka-2 do gohha_ko 21.01.12, 11:32

• mamafranka-2 Re: łuski dafo 30.03.12, 18:54
      Witam
      Mam pytanie ,czy ktoś miał robione ortezy na sląsku w M&J Corporation i czy zostały one żle zrobione. Czy ktos składał reklamacje?
      My mamy takie ortezy i już 3 rehabilitantki stwierdziły zgodnie ,że sa za szerokie,żle pobrane zostały odlewy.
      zapłaciłam kupę kasy a tu porazka. Musze je skonsultoważ jeszcze z 2 lekarzami i jesli oni tez to potwierdza to składam reklamację.
      Stad moje pytanie czy ktos miał taki przypadek.
      Pozdrawiam
      • gohha_ko Re: łuski dafo 30.03.12, 21:14

My mamy dziś pierwszy dzień łuski z firmy ortopro z łodzi. Na razie jesteśmy zachwyceni. Superchłopaki, wykształceni, kontaktowi, bardzo indywidualne podejście. Kompletnie zmieniły Chód mojego synka i jego chęci ku temu. Nawet gdyby było cos nie tak to wiem że zawsze bez problemu poprawią. Polecam i pozdrawiam. Łuski są na poziomie tych amerykańskich z firmy cascade dafo o których chciałam zrobic rekonesans w pierwszym poście. Jestem zadowolona.

-
        • alicja.80 Re: łuski dafo 12.01.13, 18:20
          Mam pytanie w sprawie tych łusek Jump Start Frog firmy Dafo.
          www.mj-corporation.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=144&Itemid=167&lang=pl
          Czy noszenie ich daje efekty w przyszłosci czy tylko gdy je sie nosi a po zdjęciu stópka układa się tak jak przed noszeniem?
          Jestem właśnie przed podjęciem decyzji o zakupie...
          • dziko81 Re: łuski dafo 25.02.13, 11:08
            Na stronie firmy M&J corporation znalazłem taki komunikat:

Ważny komunikat!

W związku z dochodzącymi do naszej firmy informacjami o byłym pracowniku - Panu Andrzeju Hosz, który podszywa się nadal pod naszą firmę, oferując sprzedaż łusek DAFO, informujemy, że:

Pan Andrzej Hosz oraz Daniel Stadnicki nie są już od stycznia 2013 roku przedstawicielami naszej firmy i nie posiadają uprawnień do sprzedaży łusek DAFO.

W razie zapytań prosimy dzwonić pod numer telefonu:

32/270-06-86 wew. 25 lub 27

Czy ktoś coś wie na ten temat? Może spotkaliście się z tymi Panami lub kontaktowali się z Wami?
            • malzyd Re: łuski dafo 09.04.13, 14:12
              ja korzystałam w styczniu z zakupów łusek dla syna u tych Panów. Dałam wniosek zapłaciłam dopłate i łuski dostałam z tym że jedną mam do wymiany i już po tej aferze tego nie załatwię. Dzwoniłam dzis do firmy i bedę próbowała coś załatwić .... jestem wsciekła że ktoś może tak oszukiwać i sie podszywać...pod taką firme!!! masakra
      • mapi.i Re: łuski dafo 28.04.14, 22:51
        mam pytanie jak zakończyła sie Państwa sprawa, ja na chwilę obecną walczę z firmą M&J Corporation. Takiej niekompetencji jeszcze nie widziałam, orteza zrobiona niezgodnie ze zleceniem, odlew źle wykonany, a teraz beznadziejna walka. Ta firma wyłudza grube pieniądze i opowiada bajki. Na ich stronie nie ma czegos takiego jak opinie użytkowników, dlaczego? Tragedia. Mam opinie 2 niezależnych lekarzy i co? Oni uważaja , ze sa mądrzejsi. Wymyślili ze u nich na reklamacje jest tylko 30 dni od momentu zakupu, czyli nie respektuja chyba prawa obowiazującego w tym kraju.
    • net79 Re: łuski dafo 25.02.13, 13:17
      GDZIE MIESZKACIE? Miarę zdejmują w Gdyni np... są ze śląska... pewien zakład z uprawnieniami, miarę wysyłają do stanów i odbiór u nich...zaraz poszukam namiarów:) ceny są wyższe niż łusek robionych w polce, ale wychodzi taniej niż w stanach.
      • net79 Re: łuski dafo 25.02.13, 13:29
        teraz dopatrzyłam, że to stary watek i namiary już macie;)
        tylko naśmieciłam
        --
        Adulkowy Blog
        "Dlatego nam jeden język i dwie uszy dano, iżby mniej mówiono, a więcej słuchano..."
      • dziko81 Re: łuski dafo 13.09.13, 14:44
        Ostatnio czytałem ten tekst:

Stanowczo oświadczamy, że firma Cascade Dafo nie ma żadnego związku z Panem Danielem
        Stadnickim lub z Panem Andrzejem Hosz. Nie mamy jakichkolwiek biznesowych relacji z tymi
        Panami.
        Tak naprawdę, mamy poważne obawy, że mogą oni wprowadzać innych w błąd udając, Ŝe mają
        z nami relacje biznesowe.
        Eksportując łuski DAFO, nasza firma jest bardzo ostroŜna w kontrolowaniu potencjalnych
        partnerów dystrybucyjnych w celu podpisania umowy i wszystkich legalnych pozwoleń
        przed wchodzeniem na nowy rynek. Nie mamy takiej umowy z Panem Danielem Stadnickim ani
        z Panem Andrzejem Hosz.
        Jeżeli ci mężczyźni sprzedają w Polsce oryginalne łuski Dafo, które zostały zrobione w USA, to
        robią to oni bez naszego pozwolenia i bez żadnych podstaw prawnych.

W razie problemów lub pytań pytanie prosimy kierować pod numerem telefonu: 32/270-08-33 lub 32/270-06-86
        • dziko81 Re: łuski dafo 31.03.14, 13:00
          W najbliższym czasie firma M&J Corporation pojawi się w Olsztynie:
          Środa 02.04.2014 godzina 13

Actireh
          ul. Kanafojskiego 3/23
          Olsztyn, Kortowo DS 1

Czwartek 03.04.2014 godz 10.30
          Szpital Dziecięcy na ulicy Żołnierskiej 18
    • mapi.i Re: łuski dafo 28.04.14, 23:09
      mamy te łuski i nie polecam, same kłopoty, łuski źle zrobione, nie takie jak na zleceniu, a firma umie robic ludziom wodę z mózgu, gdy chcą kupić. sa bardzo mili, przekonują, gorzej gdy składa się reklamacę, tragedia, brak jakichkolwiek kompetencji.
      • dziko81 Re: łuski dafo 04.07.14, 08:29
        Po raz kolejny firma M&J Corporation będzie w Olsztynie - 8 lipca ul Kanafojskiego 3/23 w Actirehu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka