beawis 06.11.03, 09:26 Jaki jest najlepszy syrop dla 3-latka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanis Re: Syrop na suchy KASZEL 06.11.03, 09:38 Bardzo pomaga Acodin dla dzieci (bez recepty) lub kropelki pectosol i tabl. thiocodin (chyba na receptę). Niestety nie pamiętam od jakiego wieku można je stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: Syrop na suchy KASZEL 06.11.03, 14:42 Nie, to nie są leki homeopatyczne. Acodin to normalny syrop. Z homeopatycznych znam Stodal, ale jakos nie działał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 22:47 Nam ostatnio lekarka przepisała Diphergan dla mojego 2,5-letniego synka. Syrop ten pomógł bardzo i to błyskawicznie, bo juz po dwóch dniach była znaczna poprawa. Podawaliśmy go raz dziennie - łyżeczkę przed samym spaniem. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: Syrop na suchy KASZEL 07.11.03, 13:44 Zosia ma rację!! Jak mogłam zapomniec o dipherganie. Tylko o n był pomocny przy suchym ęczącym kaszlu (zwłaszcza nocą). Ja takze go polecam No to pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beawis Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.chello.pl 07.11.03, 15:18 Czy diphergan jest na receptę? To na przyszłość, bo równie skuteczny okazal się homeopatyczny Stodal. Do tej pory nie wierzyłam homeopatom, może to wyjątek, ale kaszel ustał. Pozdrowienia dla wszystkich.Dzięki. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Syrop na suchy KASZEL 08.11.03, 14:35 Z homeopatycznych jest jeszcze Malia, bardzo dobry, skuteczny syrop. Ale nie wiem czy na suchy kaszel czy mokry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania s. Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.chello.pl 08.11.03, 18:48 ja stosowałam (z dobrym skutkiem) Sinecod. Niestety, na receptę i nie jestem pewna, czy się nadaje dla trzylatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.03, 19:33 Nadaje się dla trzylatka, ale jest to środek silnie działający i nie wiem czy odważyłanbym się podać bez konsultacji z lekarzem. Mojemu synkowi pediatra ierwszy raz przepisała Sinecod (w kropelkach) jak miał niecałe 2 latka i ataki suchego kaszlu przy przeziębieniu. Mówiła ze absolutnie nie wolno podawać Sinecodu jeśli kaszel jest mokry. Sinecod hamuje odruch kaszlu i przy mokrym kaszlu cała wydzielina zostaje w drogach oddechowych. Nam wtedy ten Sinecod bardzo pomógł, bo synek miał takie ataki kaszlu trwające do godziny w nocy i aż do odruchów wymiotnych. Wtedy Sinecod zadziałał prawie natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś