Dodaj do ulubionych

Syrop na suchy KASZEL

06.11.03, 09:26
Jaki jest najlepszy syrop dla 3-latka???
Obserwuj wątek
    • sanis Re: Syrop na suchy KASZEL 06.11.03, 09:38
      Bardzo pomaga Acodin dla dzieci (bez recepty) lub kropelki pectosol i tabl.
      thiocodin (chyba na receptę). Niestety nie pamiętam od jakiego wieku można je
      stosować.
      • beawis Re: Syrop na suchy KASZEL 06.11.03, 10:04
        Czy to jest homeopatia?
        • sanis Re: Syrop na suchy KASZEL 06.11.03, 14:42
          Nie, to nie są leki homeopatyczne. Acodin to normalny syrop.
          Z homeopatycznych znam Stodal, ale jakos nie działał.
    • Gość: zosia Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 22:47
      Nam ostatnio lekarka przepisała Diphergan dla mojego 2,5-letniego synka. Syrop
      ten pomógł bardzo i to błyskawicznie, bo juz po dwóch dniach była znaczna
      poprawa. Podawaliśmy go raz dziennie - łyżeczkę przed samym spaniem.
      Polecam i pozdrawiam.
      • sanis Re: Syrop na suchy KASZEL 07.11.03, 13:44
        Zosia ma rację!! Jak mogłam zapomniec o dipherganie. Tylko o n był pomocny przy
        suchym ęczącym kaszlu (zwłaszcza nocą). Ja takze go polecam smile
        No to pa smile
        • Gość: beawis Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.chello.pl 07.11.03, 15:18
          Czy diphergan jest na receptę? To na przyszłość, bo równie skuteczny okazal
          się homeopatyczny Stodal. Do tej pory nie wierzyłam homeopatom, może to
          wyjątek, ale kaszel ustał.
          Pozdrowienia dla wszystkich.Dzięki.
          Beata
    • ariana1 Re: Syrop na suchy KASZEL 08.11.03, 14:35
      Z homeopatycznych jest jeszcze Malia, bardzo dobry, skuteczny syrop. Ale nie
      wiem czy na suchy kaszel czy mokry.
    • Gość: ania s. Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.chello.pl 08.11.03, 18:48
      ja stosowałam (z dobrym skutkiem) Sinecod. Niestety, na receptę i nie jestem
      pewna, czy się nadaje dla trzylatka.
      • Gość: anma Re: Syrop na suchy KASZEL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.03, 19:33
        Nadaje się dla trzylatka, ale jest to środek silnie działający i nie wiem czy
        odważyłanbym się podać bez konsultacji z lekarzem. Mojemu synkowi pediatra
        ierwszy raz przepisała Sinecod (w kropelkach) jak miał niecałe 2 latka i ataki
        suchego kaszlu przy przeziębieniu. Mówiła ze absolutnie nie wolno podawać
        Sinecodu jeśli kaszel jest mokry. Sinecod hamuje odruch kaszlu i przy mokrym
        kaszlu cała wydzielina zostaje w drogach oddechowych. Nam wtedy ten Sinecod
        bardzo pomógł, bo synek miał takie ataki kaszlu trwające do godziny w nocy i
        aż do odruchów wymiotnych. Wtedy Sinecod zadziałał prawie natychmiast.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka