nebs 17.01.09, 11:58 Witam, mój synek ma podejrzenie tej choroby, wkrótce czekają Go badania, które mają ją potwierdzić lub wykluczyć. Czy są tu Mamy, których dzieci chorują/ chorowały na tą chorobę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia236 Re: Choroba Hirschprunga... 17.01.09, 13:30 Moja córka urodziła się z wadą wrodzoną jelita grubego,początkowo miała podejżenie tej choroby,ale przy operacji okazało się że to co innego. W szpitalu spotkałam dziewczynę,która była z synkiem z Hirschprungiem,jedyne co pamiętam to to że mały musiał być na diecie. Był po zmnknięciu przetoki jelitowej,moja córka również miała wyłonioną przetokę(praktykuje się to często w chorobach jelit)i w tej kwestii mogę pomóc. Pewnie zależy jak zaawansowana jest choroba,bo może są inne sposoby jej leczenia. Jak to moja doktor kiedyś powiedziała ,że w chirurgii nigdy 2*2 nie jest 4. Każdy przypadek jest inny. Najpierw jednak zaczekaj na wyniki badań,bo nakręcisz się tylko, i może zupełnie niepotrzebnie,czego Ci serdecznie życzę. Jeżeli wynik potwierdzi tę chorobę,wypytaj lekarza,co dalej. Jeżeli lekarz będzie mówił o wyłonieniu przetoki czy anusa, to będziemy miały o czym rozmawiać.Moja córka miała przeprowadzone leczenie trójetapowe(3 operacje). Napisz jeszcze w jakim wieku jest Twój synek, i kiedy będą te badania. Skąd jesteś ? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś