Dodaj do ulubionych

Mokra glowa w nocy

23.02.09, 15:22
Mojej 3 letniej corce w ciagu nocy poci sie glowka. Rozmawialam o
tym z lekarzem i powiedziala ze to normalne, taki wiek i
przejdzie.Ale dzis w nocy wybitnie byla mokra poduszka. Dziewczyny
czy jest czym sie martwic? Zmartwiona mama.
Obserwuj wątek
    • alexalan Re: Mokra glowa w nocy 23.02.09, 16:23
      mam to samo u mojego 4 letniego synka i to nie od dzis, ale od dobrych 3 lat.Tez
      mi lekarz powiedzial ze dzieci tak maja,czasami jest bardziej wilgotna czasami
      mniej,jedyne co zauwazylam to to,ze gdy go nie przykrywam zaraz po zasnieciu nie
      poci sie prawie wcale, ale robi sie ciepły i gdy stopy zrobia sie mniej cieple
      wtedy nakrywam go kolderka ale tez nie po sama glowe.Krzywica raczej
      wykluczona,gdzies wyczytalam ze to moze byc termoregulacja organizmu,zaznaczam
      ze temperatura pokojowa nie odgrywa tu roli, ani pora roku,ale gdy ma ubrana
      ciensza pizamke jest lepiej.Ciekawa jestem czy ktos mial podobny problem.
    • zawsze.zielona Re: Mokra glowa w nocy 23.02.09, 16:38
      Ja dziewczyny mam u swojego 8 letniego syna dokładnie to samo. Odkąd pamiętam
      zawsze tak było że jak zasypiał poduszka była mokrusieńka także piżamka w
      okolicy szyi. Nic się nie zmieniło przez wiele lat. Także pytałam wielokrotnie
      lekarza czy to norma- odpowiadał, że tak. Syn ma także tendencje do nadmiernej
      potliwości związanej ze zwykłą aktywnością szkolną. Po w-f musi dokładnie się
      powycierać koszulką bo pot leje się z niego strumieniami. Chętnie poczytam o
      waszych spostrzeżeniach na ten temat.

p.s syn nie ma nadwagi, jest wysoki, zawsze wzrot i waga oscylowały wokół 90 centyla
      • sm-4 Re: Mokra glowa w nocy 28.02.09, 20:50
        Witam!
        Miałam ten problem u 4 letniej obecnie córki, która od urodzenia jest
        alergikiem.Mówiono mi,że jest to spowodowane właśnie alergią lub niedoborem vit.
        D3.Witaminy nie podaję,ale od pół roku intensywnie leczymy alergię trzema lekami
        i nocne pocenie zupełnie minęło.
    • betti.3 Re: Mokra glowa w nocy 02.03.09, 18:53
      podobny przypadekk mialam w rodzinie, niedobor witaminy D3 i ponoc moga to byc
      objawy krzywicy. Radzilabym sei skontaktowac z wiecej niz jednym lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka