Dodaj do ulubionych

grypa u alergika

01.12.09, 10:48
witam .syn uczulony jest na prawie wszystko (testy skórne).może jeśc tylko
bułki przenne ,makaron ,kurczaka ,ryby,jajka i wieprzowine od piątku ma 38
gorączki ale w sobote mu spada w niedziele już calkiem dobrze ,a dzisiaj rano
39,2 kaszel duszący i katar ,myśle że to grypa mam wizyte dzisiaj u pediatry
ale syn na dużo leków jest uczulony boje sie że to może być ta świńska ,czy
któraś z mam miała podobnie ? zarówno ja jak i syn pochodzimy z grupy ryzyka
co robić?
Obserwuj wątek
    • uczula Re: grypa u alergika 01.12.09, 11:43
      kochana to twoj syn NIE JEST uczulony skoro moze jesc az tyle...wieerz
      mi.
      co robic - lekarz zadecyduje o ile faktycznie potwierdzi grype.
      • mateusz6lat Re: grypa u alergika 01.12.09, 11:47
        już sama nie wiem mam skierowanie na pasożyty a ta gorączka i kaszel
        .......panikuje może a wizyta za dwie godziny dostaje wziewy i jak narazie nie
        ma tychduszności co w tamtym roku.
    • agaguru Re: grypa u alergika 01.12.09, 16:51

Nie chce byc zlosliwa, ale Twoje dziecko moze jesc b.duzo alergenow wiec nie
      jest zlesmile. Wykluczylabym bulki pszenne z diety, bo to sam syf: chemia
      (spulchniacze, polepszacze) i pszenica=gluten, ktory bardzo obciaza jelita i tak
      oslabione u alergika...
      Przeszlismy grype cala rodzina (4 osoby z grupy ryzyka w tym moja alergiczna,
      zagrzybiona dwulatka)i wlasnie tak wygladala goraczka-polepszenie-znow
      pogorszenie-goraczka. Grypa zdiagnozowana przez pulmonologa u dwoch
      paranoicznych czlonkow rodziny, reszta rodziny stwierdzila jak grypa to do lozka
      i obejdzie sie bez lekarza. I ja bym nie szla z dzieckiem do lekarza jak juz
      wezwala wizyte domowa, bo narazasz malego na przeciagi, zmiany temperatur i
      wirusy w poczekalni. Poza tym, niestety lekarze profilaktycznie przepisuja
      antybiotyki, ktore na wirusy nie dzialaja a niezle niszcza organizm.
      Ale juz pewnie jestes po wizycie i jak tam??? Pozdrawiam
      • mateusz6lat Re: grypa u alergika 01.12.09, 17:27
        to jeszcze raz ja mamy grype -nie świnską bo to podobno zwala z nóg ,więc syrop
        na suchy kaszel ,prawoślaz ,czopki i ambrosol jak już kaszel będzie mokry
        gorączka 39,3 po zbiciu 38,6 i sie wacha do góry,cholera wie na co syn tak
        naprawde jest uczulny już głupieje od tej wiedzy a na dodatek syn jest nie
        jadkiem i są naprawde niezłe jazdy żeby coś zjadł.A w szkloe pani wychowawczyni
        stwierdzia że syn napewno jest nie dożywiony bo mam sińce pod oczami i jak
        koledzy jedzą rózne rzeczy to on tak dzwnie patrzy zrobilam dla świętego mojego
        i jej spokoju badania krwi i wyszło że nie mam anemia z rozmazu te kwasochłonne
        2 % jeśli bybyły pasożyty to te kwasochłonne bylyby wieksze .Kurcze już nie wiem
        co mu dawać.
        • agaguru Re: grypa u alergika 01.12.09, 18:19
          Niezaleznie od wynikow krwi zrob badania kalu na grzyby, lamblie i pasozyty,
          najlepiej w felixie (nawet z przesylka wychodzi taniej i skuteczniej niz
          gdziekolwiek indziej). Te since i niedozywienie to mozliwie robaki i/lub grzyb.
          Co do grypy to pijcie b.duzo, zeby tego wirusa szybko wyplukac i sok pomodorowy
          (potas-na lagodzenie bolow miesniowych, nam b.pomaga). A na marginesie to skad
          to stwierdzenie, ze swinska zwala z nog??? Wg naukowcow 80% ma lagodniejszy
          przebieg niz zwykla, z obserwacji tez wiem, ze nie jest taka straszna, czesc
          znajomych ja przeszla (potwierdzone badaniami) i kazdy mial lagodny przebieg, po
          tyg normalnie egzystowali. Dodatkowo wg badan 98 czy 99% zachorowan na grype w
          Europie to swinska, wiec jakim cudem lekarz bez badan potrafi stwierdzic, ze
          akurat Wy macie sezonowke???
          • mateusz6lat Re: grypa u alergika 01.12.09, 19:14
            więc tak ja sie pytam czy to nie ta grypa a pediatra na to że po pierwsze ta
            świńska kosztuje 350 zl po drugie i tak ma taki sam przebieg jak ta sezonowa
            nie bardzo rozumiem co prawda jakie koszty skoro nic o tym nie piszą ja mam
            płacić czy jak ?tak naprawde to wydaje mi sie że jej poprostu nie chciało sie
            robić wymazu z gardła i dlatego tak powiedziała.Syn ma teraz biegunke i ta
            gorączka nie chce pić ani nic jeśc wcisnełam mu troche na kolacje kaszki mannej
            a jak chciałam dać mu rosół to wypluł.
            • rottka Re: grypa u alergika 01.12.09, 19:35
              350 pln kosztuje właśnie wysłanie materiału na badania. To grypa i
              to grypa, łóżko najlepsze, moja starsza padła jak pies Pluto, 3 dni
              wyjęte z życia, dwa pierwsze tylko picie plus homeo co godzinę. Jak
              przejrzała na oczy to rosołek z czosnkiem i cebulką postawił ją do
              pionu. Tak naprawdę zjadła konkretnie dopiero po 3 dniach, dawaj
              dużo do picia, mokry ręcznik na głowę, jeśli gorączka mało spada i
              nos do góry, będzie dobrze.
              • kruffa Re: grypa u alergika 01.12.09, 20:03
                > dużo do picia, mokry ręcznik na głowę, jeśli gorączka mało spada i
                > nos do góry, będzie dobrze.

Od ręcznika na głowę w przypadku wysokiej temperatury to można jedynie nabawić
                się zapalenia zatok, a nie zbić temperaturę.
                Temperaturę obniża się kąpielą, ale max. 2 stopnie chłodniejszą niż temperatura
                ciała lub okładami, ale w pachwinach lub na łydki - ogólnie w tych miejscach
                gdzie są blisko naczynia krwionośne.

Kruffa
                • rottka Re: grypa u alergika 02.12.09, 12:38
                  człek całe życie się uczy, ale jak tu w pachwiny lub łydki, czy
                  kąpiel w środku nocy, bywa, że przez całą noc zmieniam okłady, na
                  szczęście zatoki ok.
                  • chalsia Re: grypa u alergika 02.12.09, 12:58
                    > ale jak tu w pachwiny lub łydki, czy
                    > kąpiel w środku nocy,

jak to jak? NORMALNIE.
                    • mammajowa Re: grypa u alergika 02.12.09, 13:02
                      najlepiej mały ręcznik umoczyć i wyrząć, owinąć łydki i pod kołdrę. coś na
                      kształt płaszcza hiszpańskiego.
    • sister-el-dorado Re: grypa u alergika 02.12.09, 15:23
      Ja mam obcnie grype. Strasznie ciezko ja przechodze. Goraczka prawie
      39 stopni, lekarz przepisał tylko Theraflu i Esperal. Dwa dni mija a
      ja wciaz paskudnie se czuje, do tego zaostrzyl sie katar, blony nosa
      bardzo wysuszone, zyc sie odechciewa.
      • mateusz6lat Re: grypa u alergika 02.12.09, 16:56
        syn coraz lepiej tylko kaszle i tylko gorączka i znowu 39 rano a po czopkach
        37,3 za to ja odlot 38 i pare kresek kaszel suchy i głowa pęka ,mąż też jak by
        chory jeszcze tego brakuje ,koło nich dwóch nie dam rady latać cóż jak facet ma
        37 to trzeba wzywać pogotowie i dzwonić na ostry dyżur po pacjent schodzi a nas
        kurde nikt nie pocieszy jak rodzimy chodzby ,życie drogie panie,
      • aniaz-w Re: grypa u alergika 02.12.09, 18:20

Esperal? Hmmm. Ciekawa terapia smile
        • mateusz6lat Re: grypa u alergika 02.12.09, 19:02
          esperalem można co najwyżej zastopować na 10 miesięcy......
    • magdalenka77 Re: grypa u alergika 03.12.09, 12:42
      A propos tego niedożywiena i sińcow pod oczami. W jadospisie, który
      podałaś, nie ma w ogóle warzyw, owoców, błonnika. Jeżeli faktycznie
      je tylko to, to nic dziwnego, że wygląda źle.
      (Sztuczne witaminy nie załatwią sprawy, a do tego mogą uczulić
      jeszcze bardziej)
      Pszenica (buły, makaron), ryby, jajka to bardzo silne alergeny -
      jesli mu faktycznie nie szkodzą, to ciężko mi uwierzyć, że nie może
      jeść np.buraków, brokułów, dyni, gruszek itp...
      • mateusz6lat Re: grypa u alergika 03.12.09, 13:46
        już wyjaśniam syn ma alergie krzyżową tz wziewy przez cały rok plus pokarmy z
        każdej grupy uczulony jest na żyto ,roztocza mączne,brzoze ,bylice ,babke,trawy
        ,pleśnie i w związku z tym jak jest na coś uczulony to i pokarmy mu odstawilam
        bo na przykład w tamtym roku przed testami strasznie sie dusił i na okrągo miał
        zapalenie krtani teraz po ustaleniu diety i lekach nie ma takich sensacji z
        warzyw może jeść buraki ale nie chce chyba nie dokładnie czytałaś właśnie syn
        nie ma anemi wręcz przeciwnie po chorobie jelitówce nawet ma za dużo krwinek
        czerwonych ale lekaż powiedziała że tak bywa krew jest za gęsta przy biegunce i
        wymiotach .za jakiś czas powtórzymy badania .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka