agnieszka-i-oskar 13.02.04, 12:08 zgodnie z waszymi zaleceniami staram się o pobyt w wyżej wspomnianym centrum. Powiedzcie mi tylko ile zapłacę za swój pobyt - wg cennika z internetu wychodzi ok. 1000zł. ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylviakia Re: centrum w Karpaczu 13.02.04, 12:22 aga no niestety ale wiesz co pocieszę cię ze moim dzieciom pomógł...poza tym po pobycie tam katar mieli dosłownie tylko dwa razy... oj pojechałabym tam jeszcze raz może za rok mi sie uda...Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-i-oskar Re: centrum w Karpaczu 13.02.04, 12:29 A mężusiowi powiedziałam, że to całkiem za darmo. Dlaczego piszesz, że może ci się uda - czy oprócz szokującego cennika pobyt jest tam jeszcze w jakiś sposób ograniczany ? Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Poproszę o adres strony 13.02.04, 19:43 Poproszę o adres strony tego centrum Odpowiedz Link Zgłoś
sylviakia Re: centrum w Karpaczu 15.02.04, 17:49 aga po prostu mnie cały pobyt z djoazdem ( który dla mnie był koszmarnie drogi bo to pkp- nie mogłam jechać autem a mam daleko) wyniósł ok 2300 zł dla mnei to kupa kasy a teraz zbieram na oczyszczacz powietrza i ... poza tym dzwoniłam do nich w grudniu i dowiedzialam sie, zę może dostane pobyt w amrcu no moze na luty... a wycbuhcal sprawa z funduszem zdrowia i sie wysartaszyłam ze jeszcze przyjdzie mi płacic... planuję w zimę przyszęłgo roku... ale nie moge się doeczkać... Sylwia a tu jest adres 217.96.243.163/centrum/main.php i wszystkie telefony Odpowiedz Link Zgłoś
gossa1 Re: centrum w Karpaczu 17.02.04, 18:31 Sorry ale chyba zły tez adres mi równiez zalezy na podaniu tego adresu dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: centrum w Karpaczu 17.02.04, 19:03 adres strony: www.cpia.pl/ pozdrawiam, aśka Odpowiedz Link Zgłoś
sylviakia Re: centrum w Karpaczu 18.02.04, 09:18 a mi jednak żadna z tych stron nie otwiera się co ciekawe ten link który podałam jest prawdziwy- w dniu podawania strona sie otwierała. przepraszam podaję adres centrum i nr telefonów: Centrum Pulmonologii i Alergologii SA w Karpaczu, ul. Myśliwska 13, 58-540 Karpacz tel. (75) 7 619 583, (75) 7 619 452, (75) 7 619 210 i przepraszam za zamieszanie... Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: centrum w Karpaczu 18.02.04, 09:37 Hi, hi.. Mi już też się przestało otwierać ) Może coś im się z serwerem popsuło? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: centrum w Karpaczu 18.02.04, 20:22 witam serdecznie,rozumiem ,że to 1000zł to za pobyt w Karpaczu w "Świetlanej górze",tam gdzie można nocowac z dzieckiem??? byłąm w tym centrum kilka razy,sama go tu polecałąm ,zapewne to własnie mój post czytałaś,zdecydowanie odradzam świetlaną górę a polecam z całego serca pobyt na głownym oddziale w Karpaczu górnym,zz tego co się orientuje cena za nocleg w swietlanej kosztuje ok 100zł,swietlana jets blisko centrum ,na dobrą sprawę nie ma gdzie wyjść na spacer,bo wdłuż wielka ulica i tylko spaliny dziecko wdycha,wiele mam szło kawał drogi włąsnie do Karpacza górnego zeby dziecko powdychało powietrza,druga sprawa ze na oddziale głównym na mysliwskiej i tak jest wiekszosc badan a tu jets zdecydowanie lepsza opieka,jesli chodzi o pobyt z dzieckiem to mozna w tej chwili wynając pokój w samym centrum za cene 25zł,posiłek dokupujesz za ok 15zł,ja mieszkalam z synkiem na kwaterze 3 min od orodka na pieszo,płacilam za siebie i dziecko łącznie 40-50zł,pokoje ładne,czysciutkie,codziennie dochodzilismy z symkeim na posiłki(synek miał za darmo z racji bycia "wirtualnie w osrodku),wirtualnie tzn ze jest wpisany na liste pacjentów jakby mieszkał w centrum a mieszka z Tobą na kwaterze,codziennie dochodzicie na badania,dziecko nakoło ma lasy,łąki,ma gdzie pobiegac ,pobawic się,a przede wszystkim wdychac swieze powietrze,w swietlanej górze na pewno tak nie bedzie,dlatego zastanów się dobrze,pobyt tzw wirtualny mozesz załatwic bez problemu,nami opiekowałą się sama ordynator,bardzo duzo dzieci jezdzi na takie pobyty,w tej chwili jets tak nawet moja znajoma edzieckowa z córeczką,jakbyś miala jeszcze jakieś pytania to pisz na maila malgorzacia@interia.pl lub gg 5424960,chetnie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: centrum w Karpaczu 19.02.04, 22:51 jak za 65zł to w porzadku,wtedy się opłaca,jak ja byłam rok temu to doba kosztowała ok.100zł,więc tragedia,a na kwatzerze płacilam 25 +15za dziecko więc duzo taniej Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: centrum w Karpaczu 18.02.04, 20:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=5388394 poczytaj sobie,tu opisałąm alergię mojego synka i pobyt w Karpaczu Odpowiedz Link Zgłoś
sylviakia Re: centrum w Karpaczu 19.02.04, 08:22 Goisu nie zgodzę się z Tobą...bo jesli jedziesz z dwójka dzieci to pobyt w Swietlanej kosztuje 65 zł. OPieka dobra (polecam panią dr) a na spacerki można za ośrodek i górkami mozna sobie spacerować że hej... my na dół schodzilismy tylko wtedy gdy musisłam coś kupić. z reguły szliśmy górkami ( wcale nie pod górke trasa w miarę równo) na spacer 2-3 godzinny. Z dala od spalin. A mnie osobiście nie stać na to by za pobyt na kwaterze prywatnej za siebie i dwoje dizeci zpałacić 150 zł. ( ty miałas malutkie dizecko i dlatego tak mało zpałaciłaś)... bez urazy... Syliwa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-i-oskar Re: centrum w Karpaczu 19.02.04, 15:39 Zadzwoniłam do Karpacza ale oni kazali zadzwonić do Szklarskiej Poręby - ponoć tylko tam jest pobyt dla matki z dzieckiem. O pobycie wirtualnym nie miałam pojęcia dlatego bardzo dziękuję i najprawdopodobniej skorzystam. Jak narazie mam problem z otrzymaniem skierowania. Moja lekarka rodzinna dała mi skierowanie do poradni pulmonologicznej - termin mam na 11 marca. Nie wiem na jakiego lekarza tam znowu trafię. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.z Re: centrum w Karpaczu 20.02.04, 12:31 Witam My jedziemy do Karpacza 2 marca, dzwoniłam tam aby dowiedzieć się o koszty mojego pobytu i tak mnie poinformowano 30zł. kosztuje doba + 60zł.wyżywienie, myślę, że nie jest jeszcze tak tragicznie. Pozdrawiam Monika z Miłoszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: centrum w Karpaczu 21.02.04, 08:38 no jak dla kogo,to wyzywienie za 60zł dotyczy tylko jednej osoby,dziecko ma w ramach pobytu,za 60zł to masz 3 posiłki u Ducha Gór(rewelacyjna droga restauracja w Karpaczu),nie wiem jak to się może opłacać,ja 60zł to nawet w domu dziennie nie przejadam,to naprawdę dużo pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
monia.z Re: centrum w Karpaczu 21.02.04, 13:16 Witam Co racja to racja ale to 30zł. za dobę nie jest jeszcze tak najgorzej a przecież posiłki dla siebie można samemu przygotowywać i nie ma obowiązku wykupywania tam na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś