cheyenna 24.02.04, 11:51 We czwartek idziemy na badanie...powiedzcie mi proszę czy u 8 miesięcznego dziecka badanie będzie obiektywne, słyszałam , ze u takiego malucha moga być wyniki,, na wyrost''. Mama Krzysiunia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbk2 Re: badanie na alergię 24.02.04, 12:18 Cześć, Też słyszałam, że z badaniami u małych dzieci może być różnie. Mój synek pierwsze badanie na alergeny (badanie krwi) miała robione jako dwulatek. Nie wykazały nic. Ale badania na skórze, które wykonano mu dwa lata później już niestety potwierdziły jego alergię na kilka rzeczy. Pozdrawiam, mbk Odpowiedz Link Zgłoś
koruba Re: badanie na alergię 24.02.04, 12:47 Cześć Moja mała miała 11 miesięcy kiedy z powodu alergii trafiliśmy do szpitała na gastroenterologie. Robili jej tam wszystkie badania pod tym kontem i wiem z opini lekarza że testy skórne u takich maluchów nie wychodzą wiarygodnie. Patrycja przeżyła to strasznie ponieważ przez 15 minut trzeba siedzieć z dzieckiem i sztywno trzymać rączkę żeby odczynniki nie spłyneły. Chyba każda z mam wie co to znaczy dla takiego malucha moja tak płakała że w końcu ze zmęczenia zasneła. A połowa z tych odczynników i tak spłyneła jej z rączki. Głównym badaniem na podstawie którego się stwierdza że dziecko ma alergie jest oznaczenie z krwi to się chyba nazywa ASPAT poziom tego w surowicy świadczy o alergi. Tak mnie to wytłumaczyła pani doktor która prowadzi Patrynie (niunia ma alergie na mleko, soję itd.) Życzę powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś