Dodaj do ulubionych

mam dość - alergia

24.03.04, 10:43
Witam. Mój synek - 3,5 miesiąca, prawodopodobnie uczulony jest na białko mleka krowiego.Karmiony jest i piersią i buteleczką, ponieważ mój głodomorek piersią się nie zadawalał, może dlatego że tylko jedną. Druga pierś odmówiła posłuszeństwa i pokarmu nie chciał "produkować". Mimo wielu prób pobudzenia laktacji nic się nie zmieniło i tak mały dostał butelkę.Urodził się z wagą 4,5 kg więc potrzebował i nadal potrzebuje dużo mleczka.W tej chwili mimo diety wygląda jak marsjanin cała twarz czerwona i w krostkach. Dochodzę do wniosku że koniec z piersią , mam dość eksperymentowania z dzieciaczkiem i czy to warto?
Obserwuj wątek
    • agaa.k Re: mam dość - alergia 25.03.04, 22:43
      Ja miałam podobny problem, też moją córcie ciągle wysypywało. Mimo to karmiłam
      wyłącznie piersią do 6m., potem wprowadzałam nowe jedzonko i oczywiście wysypki
      się pojawiały, nie wiadomo po czym. Kiedy byłam na diecie bezmlecznej bylo
      lepiej, ale to bylo dla mnie ciężkie, nabiał to podtawa mojego pozywienia.
      Odstawiłam córeczkę, jak miała 10 m., wprowadziłam bebilon pepti. Poprostu
      wszystko zależy od twojej silnej woli, myślę, że jak wyeliminujesz z diety
      uczulajace produkty będzie poprawa. Poczytaj na forum-dieta mamy karmiącej
      małego alergika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka