Dodaj do ulubionych

mam dosyć!!!!!!!!!!!!!!

05.07.04, 22:14
Moj synek niedługo kończy rok .Myślałam ze te ochydne krostki zniknąZostał
odczulony na marchew i gluten dieta cód nie pomaga.Dzisiaj poszłam do nowego
lekarza i co nastepna dieta- odstawić kukurydzę ,mleko krowie,jaja.Załamałam
się .Co te dziecko ma jeść ? Starszy syn jadł wszystko od urodzenia Bebiko i
było dobrze ten karmiony piersię do 8 miesięca i same problemy,kazy mówi co
innego .Komu wierzyć?? czekac az wyrośnie.Jak idę na spcer i widzę dzieci bez
krostek na buzi to serce mi sie kraje.Zaczynam wątpić czy żeczywiście jest
uczulony na gluten .Moje dziecko przybierało na wadze zawsze bardzo dobrze i
robi to nadal.Ma apetyt na wszystko ,nigdy nie miał kolek ,ciemieniuchy .Wiem
ze alergia to nie koniec swiata ze trzeba z tym nauczyć się żyć ,ludzie mają
gorsze problemy.Nawet badanie kału na pasożyty i lambrie nic nie
wykazały.Poradżcie co robić ? Czy metoda prób i błędów??? Pozdrawiam Beata z
Oskarkiem
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 22:28
      Oj wiem, że jest ciężko. Ja staram sie do tego podchodzić inaczej. Sinlac
      wprowadziłam jako 10 produkt, bo uczulenie na ryż poszło precz. I powiem, ci, ze
      gdyby jeszcze 8-9 miesięcy (mała skończyła rok) temu ktoś powiedział mi że te 10
      produktów (kasza jaglana, kukurydziana, ryż, królik, wieprzowina niesypana,
      marchew, ziemniak, morale i gruszki) to będzie niemal ekstaza to bym go
      wyśmiała, ze kretyn.
      A okazało się, że z tymi produktami moje dziecko już 2 szafkę mi w kuchni
      zajęło, a ja szaleję ze szcześcia, że tyle mogę jej dać smile)), bo do końca 8
      miesiaca nie udało mi się nic wprowadzić, bo wszystko co podobno teoretycznie
      najmniej uczula, uczulało moje dziecko (ryż, brokuły, marchew, jabłko, kapusta).
      Pamiętam jak przechodziłam koło słoiczkowego jedzenia - idąc po pieluchy i wyć
      mi się chciało.
      Głowa go góry. To naprawdę kiedyś minie smile)
      • oskar2003 Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 22:34
        Dzieki za list ,mam nadzieję ze tak będzie -musi.Powidz czy herbatki HIPPA i
        cukier moze uczulać ??
        • kruffa Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 22:49
          cukier - nie wiem, ale herbatki - na pewno. Nam nawet zabroniono nawilzania w
          czasie kataru parówkami z rumianku.
          Moje dziecko uczula sok zawarty w soku gruszkowym hippa. Dlatego np. nie
          podawałam jej brzoskiwń ze słoiczka, bo zawierają sok. Gruszki sa ok, ale ten
          dodatek soku ma w sobie coś z chemi, bo moje dziecko wyłapuje bezbłędnie wszelką
          chemię, a te herbatki do najbardziej naturalnych nie należą. sad
          Moje dziecko pija wodę i czasami na deser dostaje trochę jednego z dwóch soków
          HIPP (morelowy i marchwiowy), które nia mają w swoim składzie soku.
          A cukier za zdrowy nie jest sam w sobie - to jedna z tzw. białych śmierci sad
          Oj, chyba nie pocieszyłam....
          • oskar2003 Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 22:54
            no to jestem w domu.Herbatę daję od 4 miesiąca więc to moze być to. Kompot z
            brzoskwń dostaje (własnej roboty) i nic podejrzanego nie zauwazyłam
      • anies75 Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 22:42
        wiesz moj syn tez ciagle wysypany, ale dawałam mu wszystkiego po trochu mimo wysypki (która miał ciągle), nawet nie dochodziałm zanatto, jak mocniej wysypało to wtedy potencjalny alergen był brany pod uwagę
        oczywiście mleko i nabiał był precz od poczatku, ale reszte po trochu tak
        teraz jest coraz lepiej, mam nadzieję ze to sie nie zmieni
        od paru dni daje po 2 łyzeczki bakusia i jakoś ... oj az sie boje napisac bo zapeszę
        • szylwi Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 06.07.04, 08:10
          no to pomyśl sobie ze moja mała ma oprócz białka oczywiście i glutenu też:
          ziemniak, ryż i kukurydzę i inne mniej ważne też
          wyobraź sobie więc że żddne słoiczki nie wchodza w rachubę bo o ile bez
          ziemniaków i kaszy kukurydzianej znalazłam kilka to jak doszedł ryż to już bez\
          maki ryżowej jest tylko dynia Gerbera... i koniec
          JA TEŻ SOBIE MÓWIĘ TO MINIE
    • iwonek12 Re: mam dosyć!!!!!!!!!!!!!! 06.07.04, 08:25
      oskar2003 napisała:

> Moj synek niedługo kończy rok .Myślałam ze te ochydne krostki zniknąZostał
      > odczulony na marchew i gluten dieta cód nie pomaga.Dzisiaj poszłam do nowego
      > lekarza i co nastepna dieta- odstawić kukurydzę ,mleko krowie,jaja.Załamałam
      > się .Co te dziecko ma jeść ? [...]Zaczynam wątpić czy żeczywiście jest
      > uczulony na gluten .Moje dziecko przybierało na wadze zawsze bardzo dobrze i
      > robi to nadal.Ma apetyt na wszystko ,nigdy nie miał kolek ,ciemieniuchy .Wiem
      > ze alergia to nie koniec swiata ze trzeba z tym nauczyć się żyć ,ludzie mają
      > gorsze problemy.[...]Poradżcie co robić ? Czy metoda prób i błędów???

Dieta jest jednynym sposobem. Mądra dieta. Myślę, że w pierwszej kolejności Ty
      powinnaś ten fakt zaakceptować i zbudować sobie dystans do sprawy. To na ogół
      zajmuje trochę czasu smile Przynajmniej mi zajęło... Zacznij spokojnie od
      odstawienia nabiału (wszelkie postaci!) i poczekaj 2-3 tygodnie. Jeśli
      trafiłaś - po tym czasie powinna być zauważalna przynajmniej niewielka poprawa
      skóry. Jeśli nie - szukaj dalej - jajka, cytrusy itp. Mój syn ma 7 lat i nadal
      jest na diecie. Gdy miał 4 lata udało mi się wprowadzić białko krowie w postaci
      jogurtów naturalnych, żółtego serka i twarogu. Marchewkę dostaje dopiero od
      roku i to nie za dużo. Z alergikami pokarmowymi jest tak, że trzeba bardziej
      dbać o to, co jedzą - unikać konserwantów, barwników, cukru, czyli generalnie
      zdrowiej żywić. Na pewno nieraz będziesz miała dosyć, ale na pewno dasz radę.

pozdrowienia
      Iwona
      www.alergia.z.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka