Gość: CARBINE Re: Dane techniczne, oceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:38 Bardzo fajne jest to porównanie, lecz tylko na papierze Ford jest lepszy od Hondy. po przejechaniu 200 000 km owe świetne Mondeo zamieni się na bank w skarbonke bez dna!!! Honda bez dotykania się do silnika czy skrzyni biegów bez problemów osiągnie przebieg 500 000 km! Pod względem jakości wykonania Ford odbiega od Hondy i to znacznie... carbine@wp.pl Link Zgłoś
greenblack Re: Dane techniczne, oceny 11.12.03, 21:53 Gość portalu: CARBINE napisał(a): > Bardzo fajne jest to porównanie, lecz tylko na papierze Ford > jest lepszy od Hondy. po przejechaniu 200 000 km owe świetne > Mondeo zamieni się na bank w skarbonke bez dna!!! Honda bez > dotykania się do silnika czy skrzyni biegów bez problemów > osiągnie przebieg 500 000 km! Pod względem jakości wykonania > Ford odbiega od Hondy i to znacznie... A Ty pewnie przejechałeś 200000 km Mondeo ST220 i 500000 km Accordem 2.4, to możesz się wypowiadać. Link Zgłoś
Gość: joozef Re: Dane techniczne, oceny IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 22:20 znawcy z was jak cholera, honda przejedzie co najwyzej 300000 a pozniej na zlom bo wszystkie japonce zaprojektowane sa na okreslony przebieg a pozniej batki, nawet ladowanie kasy nie pomoze zas w forda bedziesz ladowal ale pojezdzisz. Kumpel mial forda scorpio 2,9l i do tego z automatem, ktore jak z wlasnego doswiadczenia wiem sa bardzo awaryjne, i przjechal tym autem 700000 raz robil remont skrzyni i poza tym zadnych wiekszych usterek. ja wiec jednak jestem bardziej przekonany do forda Link Zgłoś
Gość: wredny muzeum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:43 A ja mam w d... takie kryterium przy porownaniach jakosci samochodow. Nawet te 300tys musialbym robic 20 lat ( jak i wiekszosc w Polsce). No i jeszcze potem remont robic ???? Link Zgłoś
Gość: manix Re: Dane techniczne, oceny IP: *.espol.com.pl 11.12.03, 13:53 ostatnio ford pobierał'lekcje'u japońców i to owocuje.ostatnie mondeo to już nie to auto co kiedyś. jest bardzo dobre.ja wolę japończyka ale w tym wypadku sam nie wiem?. Link Zgłoś
Gość: sohc Re: faktycznie , silnik Forda to poezja IP: *.osowa.3miasto.net / 10.255.252.* 14.12.03, 16:01 LUDZIE CO WY POROWNUJECIE??????????!!!!!!!!!!!! POROWNANIE FORDA DO HONDY TO JAK BY CHCIALO SIE POROWNAC PRZNAJMNIEJ SEATA DO BMW!!!!!! MONDEO 220ST JEST NAJBARDZIEK WYPASIONYM SILNIKIEM W OFERCIE MONDEO( OCZYWISCIE POZA COSWORTHEM), 2.4 ACCORD TO SATNDARD!!!!! POWIEM WAM JEDNO , ZE JAK CHCECIE POROWNYWAC SILNIKI, TO NIE POROWNUJCIE 6 CYLINDROWCA, KTORY MA O O.6 LITRA WIAKRZA POJEMNOSC, OD HONDY 4 CYLINDROWEJ, TYLKO POSTAWCIE PRZY NIM ACCORDA 3.0 V6!!!!!!!!!!! KTORY MA PONAD PONAD 250 KONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, PRZY KTOREJ TO ( WESJI POROWNAWCZEJ SILNIKA) MONDEO, POPROSTU TRACI ODDECH NA TRASIE!!!! NIE MOWIAC JUZ O NAJNOWSZEJ KONSTRUKCJI HONDY 3.0 V 6 i-VTEC MAJACA 260 KM I 270 NM, SPALAJAC PRZY TYM 8,5 LITRA NA 100 KILOMETROW!!! CHOC SADZE ZE WYSTARCZYL BY ACCORD 2.7 V6 POWIEDZMY Z 1996 ROKU BY Z TEGO MONDEO ZROBIC "PAPKE" NA TRASIE. zASTANOWCIE SIE PROSZE GDY PRZYPADNIE WAN POROWNYWAC SILNIKI OBU MAREK!!!! Link Zgłoś
Gość: JanuszP. Re: Dane techniczne, oceny IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 19.03.04, 11:21 www.mondeoklubpolska.org Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Dane techniczne, oceny IP: *.chello.pl 19.03.04, 20:50 Mnie nikt nie przekona do Hondy po tym jak mi ukradli Accorda. Jak jezdzilem Hondą to myślałem, że mi zawieszenie urwie. Teraz jeżdże Mondeo 2.5 i żałuje, że nie kupiłem go zamiast Hondy. Na Polskie drogi ma bardzo dobre zawieszenie. Za cene Mondeo 2.5 170KM kupiłem Accorda 155 KM. W Accordzie nie ma nawet w opcji podgrzewanej przedniej szyby, bardzo wygodna rzecz w zimie. Nie miałem ESP i TC, a teraz mam w standardzie. Nie myślcie, że chciałem żeby mi ukradli Accorda, strciłem 10 tyś PLN. Link Zgłoś