Dodaj do ulubionych

Buuu - jogurt się nie udał...

26.07.04, 12:18
Półtora miesiąca temu po trzech dnaich jedzenia deserku ze słoiczka z
twarożkiem Julek dostał na rękach niewielkiej szorstkiej wysypki. Więc
odstawiliśmy. W międzyczasie odmówił żarcia czegokolwiek co miało choć
odrobinę Bebilonu Peptisad Dostawał wapno w syropie, ale nie chce go więc
zmuszaliśmy...
No i ponieważ ostsatnia reakcje na mlekopochodne była taka mierna, dało nam
to nadzieję, że tym razem się uda. No i wczoraj po jednej łyżeczce jogurtu
Danone, po prostu usta mu spuchłysad(( Buuu, a już żyłam nadzieją, że będzie
dobrze...
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: Buuu - jogurt się nie udał... 26.07.04, 12:31
      A jesteś pewna że to jogurt a nie Danon jako taki????
      Nasza alergolog - i wogóle wszyscy lekarze, którzy mają pojęcie o tym co
      zawierają np. danonki i alergiach u dzieci zabraniają podawania produktów tej
      firmy i wogóle jogurtów smakowych ze sklepu. Moj bratanek, choć wsuwa nabiał od
      urodzenia smile) po danonkach potrafił dostać wysypki.
      Sami na infolinii mówią, że ich produkty można podawać od 3 roku życia - a
      wcześniej za zgodą lekarza hi hi hi - a wiadomo że żadem porządny lekarz nie
      pozwoli dzieciakwi tego podawać - bo to sama chemia sad
      Z tego co wiem Bakoma premium jeszcze "ujdzie w tłoku" - ale nigdy Danone.

Pozdr

Kruffa
      • gyokuro Re: Buuu - jogurt się nie udał... 26.07.04, 12:37
        Wiesz, myślałam o tym. Ale to był Danone bez smaku. Naturalny łagodny, tzn. z
        cukrem. Zawierał tylko mleko, mleko w proszku i bakterie...
        Ustaliliśmy z mężem, że kupimy te deserki z jogurtem i spróbujemy z nimi.
        Zdziwiło mnie to, że Julek spuchł bo nigdy na nic tak nie reagował. Wyglądał
        jak lekko sparzony i do wieczora mu zeszło. W każdym razie dzięki za odzew.
        Może spróbujemy tę Bakomę...
        Pozdr.
        • kruffa Re: Buuu - jogurt się nie udał... 26.07.04, 12:45
          Właśnie to mleko w proszku....
      • agastaga Ach, ten danon... 26.07.04, 12:51
        Muszę się z kruffą zgodzić co do Danone jako firmy. Mąż ostatnio zabronił mi
        kupowania danonów i innych, po tym jak jeden z jego znajomych "uświadomił" go
        co do zawartości. Wiem jedno: mam synka na diecie bezglutenowej i okazało
        się,że w danonach zdarza się dodatek skrobi. Podobno oficjalnie w Polsce można
        nie umieszczać na opakowaniu 10% składników użytych do produkcji jeśli może to
        stanowić "uchylenie rąbka tajemnicy". Chyba rzeczywiście Bakoma byłaby lepsza.
        Aga
      • zawrocona_gitara Re: Buuu - jogurt się nie udał... 28.07.04, 15:10
        Chyba powołam towarzystwo obrony danona smile bo nic nie jest w stanie mnie i
        moje dzieci przekonać do bakomy – be i koniec! My rodzinnie objadamy się
        jogurtami danonowymi, no może czasami jakiś onken, ale i tak danonki to nr 1
        Poli (3) i Maksyma (1,5). A tak ogólnie, to właściwie wszystko zależy od
        osobistych preferencji i ewentualnie też indywidualnej podatności na uczulenia
        i innego rodzaju skazy i alergie, więc może skończmy już z tymi oskarżeniami i
        narzekaniami i niech każdy je co mu smakuje i nie szkodzi!!! smile))

Pozdrawiam,
        git
        • kruffa Re: Buuu - jogurt się nie udał... 28.07.04, 15:55
          Noooo, arszenik w małych ilościch tez podobno nie szkodzi smile)))

Przez wiele miesięcy nie jadłam produktów m.in Danone i wędlin i paru innych
          rzeczy.
          Koleżanka przyniosła wczoraj ze sklepu szynke z indyka do sałatki - nawet
          ładnie wygladała. zaczęła kroić, wzięłam kawałej, nawet przełknęlam i
          poprosiłam o sałatkę bez. Plastiku jeśc się nie dla i pomyśleć że kiedyś
          naprawdę mi smakowała smile))
          Również ostatnio u brata zobaczyłam w lodówce coś co się nazywa Danviva -
          spróbowałam i wrażenia były podobne jak w związku z tą szyneczką z indyka.
          Wystrczył rok, a zmieniłam się w dziwaka, co chce smacznie jeść smile))
          Pozdr
    • anies75 Re: Buuu - jogurt się nie udał... 26.07.04, 14:10
      danon jest fe

my jemy bakusie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka