09.11.13, 17:32
Czy Pulmicort można stosować kilka miesięcy? spotkałam się z opinią , że tylko w czasie kiedy słychać świsty w oskrzelach. Dwie różne opinie lekarzy więc nie wiem jak postepować. Może ktoś poleci jakiegoś dobrego alergologa z łódzkiego lub śląskiego?
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Pulmocort 09.11.13, 20:11
      alergologa czy pulmonologa? w Łodzi alergolog-pulmonolog dobry (wg mnie) to dr Langer. pogooglaj sobie. od paru miesięcy nas leczy i jest ok.
      • mel-a28 Re: Pulmocort 10.11.13, 13:51
        sama jużnie wiem gdzie szukac pomocy...ale dzieki za info
        • kamelia17 Re: Pulmocort 12.11.13, 11:04
          W pierwszym okresie leczenia stosowałam Pulmicort u córki przez 90 dni. Potem 90 dni przerwy i jakiś następny okres(nie pamiętam jaki). Dlatego, że b.często chorowała i trzeba było zregenerował oskrzela. Kuracją pod kontrolą alergologa, zresztą cały czas córcia jest pod opieką alergologa.
          Teraz jakieś 3 lata po tej kuracji, Pulmicort stosujemy tylko podczas zaostrzeń przy zapaleniu oskrzeli lub płuc, max 5 razy w roku.

• mel-a28 Re: Pulmocort 13.11.13, 09:46
            Dziękuje za informacje, bo spotkałam się z opinią pediatry że długotrwałe stosowanie sterydów powoduje grzybicę górnych dróg oddechowych i się wystraszyłam....a my właśnie stosowaliśmy przez kilka miesięcy (zalecenie alergologa).I jak tu nie zwariować?sad
            • kamelia17 Re: Pulmocort 13.11.13, 10:25
              O grzybicy też słyszałyśmy i Córka po kuracji Pulmicortem dostawała jakiś syrop przeciwgrzybiczy, zapomniałam napisac o tym.

Zresztą zagrzybienie naszych organizmów jest obecnie b.duże. Wystarczą same suszone bakalie czy owoce...
    • pulmonolog Re: Pulmocort 02.01.15, 09:44
      Dzień dobry.
      Nazywam się Adam Antczak, jestem prof. dr hab. med. specjalistą chorób płuc i chorób wewnętrznych. Serdecznie zapraszam do kontaktu. Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie i z dużym zaangażowaniem. Więcej informacji na mojej stronie www.adamantczak.pl
      • nutka011 Re: Pulmocort 02.01.15, 23:38
        Witam! Mam 6 letniego syna i sama bardzo się bałąm stosować pulmicort przez tak długi okres bo to w końcu sterydy. po jednak pwoaznych problemamch (zap. płuc, opłucne z podejrzeniem ropnia a obecnie pokrzywkami z okreowymi skurczami oskrzeli) wiem, że to uchroniło przed poważniejszymi konsekwencjami. Stosowałam u syna pulmicort, berodual, obecnie nasonex i rupafin( to na pokrzywki) długotrwale więc myślę, że trzymaj się zaufanego lekarza i stosuj do jego zaleceń ale pytaj, pytaj i rozwiewaj swoje wątpliwości bo to bardzo ważne. Nikt tak nie dba o twoje dziecko jak ty sama i to ty wiesz o nim najwięcej więc nie obawiaj siękolejnych pytań do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka