Dodaj do ulubionych

BICOM w W-wie

11.08.04, 14:18
Cześć.

Moja Gabi ma AZS jak diabli. Ma 20 m-cy i chcę jej zrobić testy BICOM.
Czy macie jakieś pozytywne albo negatywne doświadczenia?
Możecie polecić lub odradzić jakieś gabinety które to wykonują?

Pozdrawiam.

Krzysiek
Obserwuj wątek
    • agaa.k Re: BICOM w W-wie 14.08.04, 21:49
      Ja mam pozytywne doświadczenia. Moja córka po odczulaniu tydzień temu przestała
      kasłać. Dodam, że kaszel utrzymywał się bez przerwy przez ok 9m.!!! Przez 3m.
      była na sterydach i też bez poprawy, a po tym przeszło. Może to dzieło
      przypadku, niewiem, ale ja w to wierzę. Smiało mogę polecić gabinet na
      Albatrosów 12 w W-wie. Moje dziecko odkąd tam chodzę nie choruję i to jest fakt.
      • h.king Re: BICOM w W-wie 17.08.04, 12:54
        Dzięki za informację.

Czy masz może jakiś telefon do tego gabinetu?

Powiedz mi proszę, czy robiłaś również testy BICOM-em?

Moja gabi miała testy z krwi no i wyszło uczulenie na mleko, mąkę, ryż,
        wołowinę, wieprzowinę i wiele innych. Tak więc niewiele nam zostało.

Chciałbym jednak jakos zweryfikować te testy, bo małą i tak znów obsypało a w
        dodatku ciągle domaga się jedzenia.

Pozdrawiam.

Krzysiek
    • walker22 Re: BICOM w W-wie 18.08.04, 10:54
      ja tez polecam ten gabinet.niestety na wizyte czeka sie pare miesiecy...testy
      kosztuja 180 zl a kolejne odczulania 50 zl.przepraszam,ze pisze bez polskich
      znakow,ale karmie dzidzie...malgosia
      • h.king Re: BICOM w W-wie 12.10.04, 23:09
        Byłem dzisiaj i nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Dostalismy kilka leków
        homeopatycznych + buteleczkę z kroplami poddanymi działaniu urządzenia.
        Dodatkowo mamy zacząć chodzić na odczulanie.

Nie miałem w planach homeopatii, co do odczulania to też nie wiem czy się
        decydować, a najgorsze jest to że wyniki niespecjalnie potwierdzają to co
        wyszło z badania krwi.

Miałem nadzieję że pokażą więcej alergenów gdyż panel pokarmowy przy badaniu z
        krwi zawierał ich 36. Tymczasem wynik wskazuje tylko na jajka, nabiał i
        pszenicę, a w badaniach krwi było jeszcze mięso wieprzowe, ryż, mąka żytnia,
        pomarańcze, groch, orzechy, grzyby, cebula.

Powiedzcie co o tym sądzić.

Zauważyłem też że są conajmniej dwie firmy produkujące urządzenia do rezonansu:
        BICOM produkowany przez REGUMED®GmbH i "Mora-Super" produkowany przez Med-
        Tronik GmbH. Ciekawe czy są jakieś różnice?

Jak byłem na badaniu MORA ale jak się zdenerwuję to poświęcę jeszcze trochę
        kasy i zrobię badanie tym drugim.

Pozdrawiam.

Tata Gabi
    • kerstink Re: BICOM w W-wie 13.10.04, 08:18
      Wyniki z krwi moga tez byc falszywie dodatne.

Z drugiej strony ostatnio u prawie kazdego metoda biorezonansu wychodzi jajko,
      pszenica, mleko. Dla mnie to jest podejrzane.

Z moim synem (AZS) zrobilismy testy BICOM, i rowniez nam wyszla m.i. ta
      pszenica. Poniewaz pszenica jest wszedzie i trudno ja wyeliminowac, to ja z
      kolei chcialam potwierdzic ten fakt innymi testami u alergologa, do ktorego
      jednoczesnie sie zapisalam. W testach z krwi nic nie wyszlo, czyli nie ma
      alergii. Alergolog zaproponowala diete eliminacyjna dosyc rygorystyczna ze
      wzgledu na mozliwa nietolerancje, nie wykluczajac pszenice. Trafila w sedno.
      Diete zaczelismy stosowac w lutym/marcu. Od paru miesiecy skora syna jest bez
      objawow. Ale caly czas je pszenice.

Kerstin
      • h.king Re: BICOM w W-wie 13.10.04, 08:59
        My też stosujemy dietę eliminacyjną w oparciu o wyniki z testów krwi, czyli
        odstawiliśmy cały nabiał, mąkę pszenną i żytnią wołowinę, cielęcinę,
        wieprzowinę, jajka itd.
        Jedziemy głównie na królikach, drobiu, rybach, ziemniakach, kukurydzy i
        warzywach, czyli tym co w testach z krwi miało 0 lub 1.
        Niestety, pomimo to, mała ma regularne wysypy co 1,5 -2 tygodnie.
        Myślałem że BICOM wskaże coś jeszcze, ale nie było nic więcej.

Krzysiek
        • kerstink Re: BICOM w W-wie 13.10.04, 09:11
          Czy po eliminacji byla jakakolwiek poprawa ? Na co robiliscie testy ? Panel
          pokarmowy ?

Objawy AZS moga wystapic z powodu roznych czynnikow. Jest to predyspozycja
          (genetyczna ?) skory, ktora daje o sobie znac m.i. w zwiazku z alergia, ale nie
          tylko. Z tego co tu mozna czytac, to:

- wykluczyc z jadlospisu znane alergeny (przynajmniej na poczatku)
          - wykluczyc chemie, czyli konserwanty i dodatki zywieniowe, jedzenie 'smiec'
          (nie jemy wedlin, deserkow gotowych, kiesielu i galaretek z torebki, sypkich
          kaszek dla niemowlat, miodu ...)
          - pielegnowac skore odpowiednio dobranymi masciami - u kazdego inne
          - zwracac uwage na kurz, roztoczy, wode
          - AZS moze sie objawiac na tle stresu

K.
          • kerstink cd. 13.10.04, 09:34
            Co do jadlospisu:

Np. dziecko nie powinno jesc za duzo kwasnych rzeczy (kwasne jablka, raczej
            slodkie), jesli pije soczki, to uwazac, czy nie dodawano za duzo kwasow. Kwasy
            zle wplywaja na skore. Czesto czytam, ze nalezy unikac cukru - cukier przemienia
            sie w kwasy.

Co pielegnacji skory: w co dziecko jest ubrane ? Powinny to byc materialy
            naturalne, bawelna, lepsze sa stare ubrania, bo prane wiele razy i juz nie ma
            tej chemii, ktora moglaby draznic skore. Powinno sie unikac wszystko co
            szorstkie. Lepiej nie przegrzewac dziecko, pot niekorzystnie dziala na skore.

Kurz, roztoczy: ew. posciel antyalergiczna, choc slyszalam o tym rozne opinie i
            ma to swoja cene. Napewno warto zrezygnowac z ciezkich dywanow, zaslon. Latwiej
            sie sprzata.

Woda: niektorzy maja zamontowane filtry

Stres: wazne, by dziecko mialo regularny tryb zycia, czesto bywalo na swiezym
            powietrzu.

Istotne jest, zeby nie rozpaczac przed dzieckiem, ze ma taka skore.

K.
    • kruffa Re: BICOM w W-wie 13.10.04, 10:05
      W Warszawie byłam prawie rok temu na ul. Dragonów i zdecydowanie nie polecam -
      czuć było pleśń, a moja córka wieczorem (po tej wizycie) została przyjęta na
      oddział alergologiczny. Wyszły bzdury, a facet wygladała na naciągacza.

Kiedyś znalazłam na forum pozytywne opinie o gabinecie w Płocku - mam tam
      rodzinę więc stwierdziłam czemu nie?
      Zdecydowałam się ponieważ powiedziano mi iż potrafią przeprowadzić badanie bez
      odstawiania leków antyhistaminowych a na dodatek gabinet prowadzi lekarz
      (pediatra, neonatolog) pracujący w szpitalu. Po wizycie jestem zdania że
      człowiek wie o czym mówi etc (kiedyś o tym pisałam) - do badania nie używał
      maszyneri, tylko samego wahadełka.
      Nie badałam wszytskiego, bo dzieciak i tak jest na diecie eliminacyjnej, ale
      jak na razie z tego co mu wyszło - rzeczywiście się sprawdza.
      Teraz testuję winogrona (wyszły mu na minus), w testach wyszło iż nie jest
      uczulona na żadne zboża. Żółtko też było ok. Wg niego przeszło uczulenie na
      ryż - spróbowałam i było ok (jak miała 6 m-cy byla uczulona). Pszenica, zyto i
      owies - wyszło ze jest ok i rzeczywiście mała może to jeść.
      Jeśli się okaże że i soja nie uczula to uwierzę na 100% i wtedy przy okazji
      sprawdzę jeszcze inne rzeczy.
      Odczulać nie zamierzam, no może za parę lat - na psa i tyle.

A! I oczywiście cena - o wieeeele wiele niższa niż w W-wie, opłaca się nawet
      zrobić wycieczkę do Płocka w sobotę smile)

Kruffa
      • kerstink do kruffy 13.10.04, 10:29
        Powiedz mi, co wlasciwie wasza alergolog o tym (BICOM) sadzi ?
        K.
        • kruffa Re: do kruffy 13.10.04, 10:50
          Czary-mary smile)). Kiedyś powiedziała mi, ze gdyby to było takie skuteczne jak
          twierdzą, to nie czekało by się u niej na wizytę 2 m-ce smile. W sumie ma rację.
          Wie że kiedyś byłam i po tym wylądowałam u niej na oddziale uncertain
          O tej kolejnej wizycie - nie rozmawiałam, bo szkoda mi czasu w czasie wizyt -
          mam zawsze milion pytań, a ona zawsze wyczerpujaco odpowiada.
          Ja staram się podchodzić do wszytskiego z tzw. dozą rozsądku.
          Jej zalecenia są dla mnie najważniejsze - zresztą są baaaardzo rozsądne. Ale
          próbuję też innych rzeczy, ale nie mogą być one sprzeczne z jej zaleceniami.

Kruffa

• emonik Re: do kruffy 13.10.04, 13:36
            Kruffa! Mogłabyś podać namiary na ten gabinet w Płocku? Może zdecyduję się raz
            jeszcze na Bicom. I napisz ile kosztują testy + spotkanie z lekarzem.
            Z góry dziękuję!
            • kruffa Re: do kruffy 13.10.04, 13:52
              tu masz namiary:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=11970778&a=11976545
              Zapłaciłam 50 pln ( w lecie) za wizytę, badanie (ale nie badałam wszytskiego,
              tylko wyrywkowo) i jedno odczulanie na psa (tak jakoś z rozpędu, ale na razie
              więcej nie zamierzam). Tak więc nie wiem jaka jest cena standardowa, ale dla
              mnie to w porównaniu z W-wą było prawie za darmo. Może policzył tylko za
              odczulanie? Nie wiem.
              W każdym razie jak będę następnym razem u rodziny, to na pewno pójdę jeszcze
              raz małą przebadać na inne rzeczy, bo jak na razie wszytsko się prawdza.

Kruffa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka