Dodaj do ulubionych

głód alergika

16.11.04, 12:03
Mój 2,5 miesięczny synek ma skazę białkową.Coprawda zajada się
Nutramigenem,ale mam wrażenie,że nie najada się.Domaga się mleka czasami co 2
godz..Oszukujemy go wodą,je 200 ml -6 razy na dobę.Zastanawiam się,czy mogę
na tym mleku ugotować kleik,czy Kornel nie jest za mały.Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: głód alergika 16.11.04, 12:13
      Wydaje mi sie, ze jest za maly. Nie znam sie na tym, ile taki maluch potrzebuje,
      czy to napewno glod ? Moze chodzi o bliskosc ?
      K.
    • patyska Re: głód alergika 16.11.04, 12:41
      niezly z niego lasuszek! na "dopychacze" jest za maly, musisz go po prostu
      karmic nutramigenem tak jak piersia - na zadanie. oszukiwanie woda nikomu na
      zdrowie nie wyjdzie. jak sie co 2 godziny domaga, to daj mu mniej, na przyklad
      120 ml i ze zmniejszona iloscia mleka, na przyklad 2 miarki - wtedy sie i naje
      i napije wink
      • arszolka Re: głód alergika 16.11.04, 12:58
        Wielkie dzięki,dobry pomysł.Zobaczymy jaka będzie reakcja.
        • prabuckaa DO KRESTING 18.11.04, 19:48
          Hmmm bliskośc to bardzo ciekawe, uważasz że jeżeli dziecko płacze matka nie
          bierze go na ręce i nie tuli chyba sobie żartujesz. Myślę że arszolce mogło się
          zrobić przykro.
          • kruffa Re: DO KRESTING 19.11.04, 07:11
            To może ja ci odpowiem (sorry Kerstink nie mogę się powstrzymaćsmile)). Nie każdy
            płacz oznacza głód. A to co napisała Kerstink wcale nie znaczy że matka nie
            zajmuje się dzieciem.
            A swoją drogą to nawet takie maluchy miewają swoje leki i raczej naturalnym jest
            że dziecko chce co 1,5-2 godziny czuć przezj jakiś czas ciepło mamy - moja
            przynajmniej tak chciała i nie zawsze była głodnasmile)
            Po prostu nam dorosłym zdarza się przykładać własną miarkę do własnych nawet
            matulkich dzieci - i w sumie nic w tym dziwnego, bo tylko ludźmi jesteśmy smile))

Kruffa
            • arszolka Re: DO KRESTING 20.11.04, 13:13
              wiesz kocham moje dziecko bardzo mocno,przytulam go nawet wtedy gdy nie płacze
              i mnie nie "woła".Uwież mi,że on na prawdę bardzo dużo je.Zjada dawkę rocznego
              bobasa,martwiłam się po prostu zwyczajnie jak każda normalna, kochająca swoje
              dziecko matka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka