Dodaj do ulubionych

ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!!

24.02.05, 11:22
Szukam naprawdę dobrego alergologa w Łodzi dla mojej 9-miesięcznej córeczki,
wszytsko jedno czy prywatnie czy "państwowo". Bedę wdzięczna za wszytskie
informacje.
PS. Czy korzystaliście może z biorenozansu w odczulaniu alergii pokarmowych
dzidziusiów?
A.
Obserwuj wątek
    • malagonia6 Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 24.02.05, 13:32
      Podobno dr Tomasz Gwardys jest ok, to jest pediatra-alergolog, przyjmuje
      prywatnie na Kamińskiego 11, ale zdaje się, że muszisz do niego zadzwonić i się
      umówić. Bo na dole w recepcji siedzi niemiłe babsko i odpowiada "nie wiem". Ja
      też się próbuję do niego dostać, bo słyszałam, że jest dobry. Jego kom.
      601317526
      Pzdr
      • aggula Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 24.02.05, 22:10
        Moja siostra leczy u niego swoje dzieci od 10 lat i bardzo go sobie ceni. W
        dodatku jest przesympatyczny.
    • malagonia6 Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 24.02.05, 13:34
      A co do biorezonansu słyszałam, że nie jest to dobry sposób. Ale może ktoś kto
      był i korzystał z tego wypowie się na ten temat. Zresztą jak poszukasz w
      postach to jest tu kilka interesujących wypowiedzi.
      Pzdr
    • hariett Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 24.02.05, 14:38
      Prywatnie polecam prof. K.Buczyłko, duża wiedza, jest lekarzem WAM-u, ma super
      podejście do dzieci. Ma klinike na ul.Tuwima
      a tu link do jego strony internetowej
      www.centrum-alergologii.lodz.pl/main.html
      Państwowo polecam Agnieszke Brzozowską . Pracuje w Wojewódzkim Szitalu w
      Zgierzu. Sympatyczna kobieta, jak trzeba to dokładne badania zaleci, wszystko
      wytłumaczy - my do niej chodzimy. Niestety sa długie terminy i jak już się
      przyjdzie to też swoje trzeba odsiedzieć.

Kasia
    • anies75 Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 24.02.05, 22:55
      bylismy na bicomie ale tylko na testach
      z odczulaniem dałam sobie spokoj - chciałam je robić po skonczeniu roku, ale nie było juz po co wink)

a powiem ci ze w wieku 9 mcy Wojtek był okropnie wysypany
      jednak po roczku sie poprawiło

teraz ma 19 mcy i je wszystko
      • akaja Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 25.02.05, 08:56
        Polecam Ci dr Gwardysa, pracuję z nim razem w poradni na Pomorskiej (ale leczę
        dorosłych), zapisy w rejestracji są teraz chyba na miesiąc marzec, albo
        kwiecień,tel do rejestracji 6757338- tylko czasem trudno się dodzwonić. Prof
        Buczyłki nie polecam, jest ekspertem robienia masy testów, niekoniecznie coś z
        tego wynika, poza tym ma dość kontrowersyjne poglądy.No i wydzasz kupę
        pieniędzy. Spróbuj najpierw w pubicznej służbie zdrowia, w końcu płacisz
        składki a badania dziecko na pewno będzie miało zrobione. O alergologii w
        Zgierzu też słyszałam dobre opinie. Biocom uważam za gigantyczne oszustwo.
        • juzta Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 25.02.05, 16:31
          Zgadzam się z Akają nt. Centrum Alergologii Prof. Buczyłki.
          Byliśmy tam z naszą córką.
          Na I-wszej wizycie u jednej z Pań doktor zalecono nam zrobienie testów z krwi -
          panel pediatryczny, stwierdzono AZS.
          Na kolejną wizytę Pani doktor poleciła przyjść bez małej. Obejrzała wyniki.
          Zwróciła uwagę, że skoro wyszło uczulenie na brzozę brodawkową to musimy uważać
          na jabłko, gruszkę, kiwi, seler, surową marchew. Zapisała nam na kartce kilka
          tych alergenów związanych z brzozą i tyle.
          Aha, i coś tam opowiedziała o nowym kremie, który niedawno pojawił się w
          aptekach, warto wypróbować. Dostalismy ulotkę.
          I koniec.
          Nic na temat diety, jak wprowadzać...
          Dzięki temu forum udało mi się wypracować pewną taktykę i jakoś daję sobie radę.
          Pozdrawiam.
          J.

• malagonia6 Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 25.02.05, 16:54
          O prof. Buczyłce też słyszałam różne, bardzo dziwne rzeczy, pracowałam w tym
          samym biurowcu, co jego centrum i niestety miałam nieprzyjemność słuchać, ba!
          nawet czytać na murach i w windzie niezbyt pochlebne "recenzje" o nim. Ale co
          do publicznej służby zdrowia, to przytoczę diagnozę pani dr alergolog (nie będę
          wymieniać nazwiska) ANOREKSJA u wówczas 8 miesięcznego dziecka. Pani ta nawet
          nie raczyła mnie zapytać co dziecko je, a czego nie... co ewentualnie może
          uczulać, jakie są moje obserwacje. Wyciągnęła siatkę centylową (po długich
          poszukiwaniach) i stwierdziła lakonicznie "tiaaa... minus trzy centyle na
          wadze", a następnie wypisała skierowanie do szpitala, do którego nie mogę się
          normalnie dostać, bo wciąż są ważniejsze przypadki niż kilkumiesięczna
          anorektyczka. Dodam, że na wizytę u tejże pani dr czekałam półtora miesiąca...
          Na szczęście z moją małą nie jest tak tragicznie, aby podnosić larum z tego
          powodu. Jednak uważam, że konsultacja z fachowcem jest nieodzowna i z całą
          pewnością nie będzie to już ta sama pani dr.
          Pzdr
          • akaja Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 25.02.05, 20:04
            Wydaje mi się, że nia ma reguły jacy są lekarze w służbie zrowia prywatnej czy
            państwowej.To zależy od człowieka czy chce mu się uczyć, pomagać innym czy nie.
            Plusem chodzenia prywatnie jest brak kolejek ale poza tym...
            • malagonia6 Re: ALERGOLOG ŁÓDŹ!!!! 26.02.05, 09:45
              Zgadzam się, lekarz to też człowiek. Mam np. pediatrę w Niepublicznym ZOZie za
              którą nie dałabym funta kłaków. W tym samym ZOZie mam lekarza "dorosłego", do
              którego idzie się jak do najlepszego przyjaciela. Wszystko oczywiście zależy od
              człowieka i jego stosunku do tego co robi. I wcale nie jest powiedziane, że za
              kasę będzie leczył lepiej (przykład: Centrum Alergologii na Tuwima).
              Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka