Dodaj do ulubionych

CO ROBIC???/

07.04.05, 21:52
moja coreczka ma spora alergie: na twarzy chrostki (teraz po obu stronach), no i na nogach,
rekach co bardzo ja drazni, drapie sie tzn. ociera o lozeczko i robi sobie male rany.
Pomozcie! Co robic-czym smarowac? Pediatra do ktorego chodze mowi ze sterydy sa
szkodliwe, rozumiem to, ale moze sa inne masci, ktore nie maja ubocznych efektow, ale
pomagaja. I co jej dawac jesc. Podaje Nutramigen, ale wysypka jak byla tak jest. Prosze o
rady!! CO ROBIC??
Obserwuj wątek
    • chlebusia Re: CO ROBIC???/ 07.04.05, 21:55
      napisz ile ma miesięcy i co już jada oprócz nutramigenu. od kiedy ma te krosteczki?
      • momtheworld Re: CO ROBIC???/ 07.04.05, 22:40
        4.5 mieciaca. Nie je nic oprocz Nutramigenu (tak zalecil lekarz), miesiac temu przestalam
        karmic piersia. Lekarz odraca tez kladzenie jej na brzuszku z powodu ranek na kolankach, ale
        obawiam sie ze to moze ja troche zwolnic w procesie raczkowania.
        • chlebusia Re: CO ROBIC???/ 08.04.05, 00:04
          Z tym raczkowaniem to daj sobie na razie spokój - jak będzie miał raczkować, to
          zrobi to niezależnie od tego czy będzie sypiał na brzuszku czy nie. Zresztą
          raczkowanie nie jest konieczne w rozwoju motorycznym dziecka (mój starszy syn
          raczkował bardzo krótko i niezmiernie pokracznie, trudno to było nazwać
          raczkowanaiem; po prostu zaczął chodzić jak miał 10 miesiecy). Trudno mi radzić
          czym smarować ranki, spróbuj pójść do jeszcze innego lekarza i jak potwierdzi
          konieczność sterydów to zastosuj. Dzieci od odpowiedniego dawkowania takich
          maści nie zmieniają się w Schwarzenegerrów. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka