Dodaj do ulubionych

Alergolog w Łodzi lub Pabianicach! Proszę

24.04.05, 12:21
Potrzebuję namiary na dobrego alergologa w Łodzi lub Pabianicach! Pewnie jako
doświadczone mamy alergików bywałyście u niejednego lekarza. Same wiecie że
na dobrego lekarza bardzo trudno trafić, a nie chciałabym eksperymentować na
swoim dziecku. Dlatego proszę was o pomoc. Moja córcia prawdopodobnie
uczulona jest na białko mleka krowiego i białako soi, ale nie jestem pewna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kroolikowska Re: Alergolog w Łodzi lub Pabianicach! Proszę 25.04.05, 08:43
      Witaj!

Wieke osób bardzo chwali sobie poradnie alergologiczną prof.Buczyłki. Mieści
      się ona w Łodzi przy ul.Tuwima 22/26 (biurowiec), aczkolwiek sam profesor
      przyjmuje jedynie odpłatnie (jedna wizyta to koszt 100 zł). Pozostali lekarze
      zarówno odpłatnie jak i na skierowanie. Jest tylko tam taki problem, że zapisy
      ze skierowania są tylko na dany miesiąc, jedynie pierwszego pracującego dnia
      danego miesiąca. Tak więc jeśli chciałabyś się tam dostać nieodpłatnie to
      niestety musisz juz tam być przed 7.00 rono i czekać. Nie zniechęcaj się
      kolejką, bo póżniej dzieli się ona na dwie - dla dorosłych i dzieci. Każda
      kolejna wizyta, to kolejne stanie w takiej kolejce. Ja osobiście byłam tam raz,
      ale u mojej Ewuni nie kazali nic specjalnego robić, tylko podawać raz dziennie
      Zyrtek, szczególnie jeśli objawy alergii by się nasiliły (córka ma alergię
      pokarmową, oraz jest uczulona na pierze), aczkolwiek u niej nie są to objawy
      nie doopanowania, tylko musimy bardzo dbać o profilaktykę. Słyszałam ponad to,
      że jest to właściwie jedyna przychodnia alergologiczna, która przyjmuje do
      leczenia dzieci w wieku poniżej 3 lat.

Pozdrawiam.
      • akaja Re: Alergolog w Łodzi lub Pabianicach! Proszę 25.04.05, 08:59
        Ja polecam 2 miejsca poradnię z szpitalu w Zgierzu i poradnię na
        czechosłowackiej w Łodzi. Możesz się dostać tam w ramach ubezpieczenia, dzieci
        są umawiane na godzinę. Nie jest prawdą, że tylko Buczyłko przyjmuje dzieci do
        lat 3, poza tym sam prof nie jest pediatrą tylko laryngologiem. Więc polecam
        lekarzy specjalizującyh się w chorobach alergiczych i pediatrii.
        • asia_nie Szpital Wojewódzki w Zgierzu - polecam! 25.04.05, 14:22
          Polecam poradnie alergologiczną przy Szpitalu Wojewódzkim w Zgierzu. Wystarczy
          mieć skierowanie od pediatry i być przekonywującym przy telefonicznej
          rejestracji, a to naprawde niewiele w porównaniu z płatną wizytą u dra Buczyłki
          (którego nie polecam...)

pozdrawiam
          Joanna i Kajtek
    • agusjot Re: Alergolog w Łodzi lub Pabianicach! Proszę 13.05.05, 11:08
      Ja chodze do kliniki Buczyłki właśnie, ale nie do szefa, a do dr Chwały. Mnie
      odpowiada i mojemu dwulatkowi też. Nie olewa sprawy i profesjonalnie się
      zajmukje dzieckiem.
      • anitkashe Re: Alergolog w Łodzi lub Pabianicach! Proszę 14.05.05, 15:23
        hej bogna, domyslam się ze tez jesteś z Pabianic. dużo dobrego słyszałam o
        eskulapie, ale nie wiem czy tam jest alergolog pediatra. ja swoja alergie
        leczylam u buczylki w łodzi. moja Natalka tez ma problemy i tez się chyba
        wybiorę. jak czegoś się dowiem dam znać. anita
        • anitkashe do bogny 17.05.05, 18:05

Klinika Lux Med w łodzi 21-22 maja 2005 w godz. 10-19 zorganizowala bezplatne
          wizyty u specjalistow dla dzieci w wieku od 0 do 4 lat. Dostepni specjalisci:
          Pediatra, Ortopeda, Neurolog, Dietetyk, Alergolog (jeden do wyboru.numery
          telefonów: 0 801 80 08 08 lub (022)
          33 22 888
    • blondie69 Re: Alergolog w Łodzi lub Pabianicach! Proszę 18.05.05, 23:54
      Dr Gwardys - Ul. Czechosłowacka - Poradnia Alergologiczna - super lekarz, jeden
      z najlepszych w Łodzi !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka