Dodaj do ulubionych

chcę się poddać kuracji na pasożyty

16.05.05, 16:03
czy mogę sama wobec siebie zastosować terapię odrobaczeniową? czy kupię leki
bez recepty w aptece i jak je stosować?
czy niezbędna jest wizyta u lekarza? i czy internista będzie miał o tym
pojęcie?
bardzo dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • agata9991 Re: chcę się poddać kuracji na pasożyty 16.05.05, 16:19
      Zentel, Pyrantel-najbardziej popularne, są na receptę.Lepiej poradź sie lekarza,
      bo w zależności o jakie robaki chodzi różnie się je bierze.
    • sigvaris Re: chcę się poddać kuracji na pasożyty 17.05.05, 00:22
      po 1-wsze . Leczenie 1-dnej osoby w rodzinie jest bez sensu. Zarazisz się od
      pozostałych nie leczonych od razu. Szkoda żołądka. I kasy na leki.Mało tego,
      wtórne zarażenie jest trudniejsze do wyleczenia niż pierwotne...W pasożytach
      możesz leczyć 3-rzy grupy i niestety innymi lekami. O tym za chwilę.

po 2-gie. Żadnego leku nie kupisz bez lekarza. Musisz mieć recepty. Uwaga leki
      dla dorosłych różnią się trochę od leków dla dzieci.

po 3-cie, leki:
      a) pierwotniaki (lamblia) można załatwić Metronidazolem u wszystkich. Ale
      łagodniej dla trzewi podziałać na nie: Macmiror dla dorosłych, Furazolidon dla
      dzieci
      b) robaki: Pyrantelum dla dzieci. Dla dorosłych Vermox lub Zentel.
      c) grzyby. Medycyna na receptę ich nie potrafi leczyć. No szukam efektów od
      jakiegoś czasu u innych dzieci i nie znalazłam NIC. Miejscowo na odbyt, żeby
      nie swędział: Clotrimazol. A Nystatyną to jeszce nikomu się nie udało, jak
      szukałam w ostatnich 3-latach. Wrzuciłąm Nystatynę w wyszukiwarkę ogólną. Nie
      znalazłam nic pozytywnego. Co działa? Dieta.... dieta i chyba izopatia, lub
      homeopatia mają efekty.

Internista powinien mieć o tym pojęcie, a jakże! Czy ma... Łoj.. Nie wiadomo. U
      nas nie miał. Lekarz chorób zakaźnych (ku mojemu osłupieniu) lub poradnie
      parazytologiczne, jak nie znajdziesz internisty z wiedzą. Prawdziwą. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka