Dodaj do ulubionych

odra świnka różyczka

03.06.05, 09:17
drogiedz dziewczyny mam pytanie czy po szczepieniu jw. może wystąpić z tyłu
na szyi okropne uczulenie. Tylko tam i nigdzie więcejjest tego coraż więcej
szczepienie było w poniedziałek dziisaj piątek i jest coraz więcej nic nowego
do jedzenia nie dostał. Podpowiedzcie proszę
Obserwuj wątek
    • dorismam Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 09:28
      Takie krostki podobne do potówek pojawiają się zazwyczaj pomiędzy 5 a 12 dobą
      po szczepieniu. Może towarzyszyć wysypce gorączka (zazwyczaj 3 dni, a max. do 5
      dni). Ta wysypka to "łagodna" postać choroby. Lekarze mówią, aby tego niczym
      nie smarować, ale w naszym przypadku nie przeszło i hydrokortyzion poszedł w
      ruch, bo to strasznie swędziało. Jeżeli uczulenie wystapi przed 5 dąbą to jest
      to zazwyczaj reakcja na białko kurze którego uzywa się w produkcji szczepionki.
      • kalimera2 Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 09:43
        serdeczne dzięki tak myślałam gorączki wprawdzie nie ma ale pojawił si katar
        strasznie się drapie. ale tylko z tyłu szyi??
    • jaworka Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 10:04
      Witam!
      Wczoraj byłam z synkiem na tym szczepieniu. Lekarak powiedzała, że po tygodniu
      mogą wystąpic objawy kataru, kaszlu, gorączki. Wysypki narazie nie ma. Coż
      czekam, ale oby nic nie byłosmile
    • puza1 Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 11:44
      No właśnie! Ja od jakiegos czasu nie mogę się połapać w tych zmianach skórnych.
      Pojawiaja się i znikaja - na karku, plecach, na buzi! I jakoś inaczej niż przed
      ta szczepionką. Wczesniej ewidentnie widziałąm związek z jedzeniem a teraz nie
      moge się połapać. Aaa- i do tego pojawia się biegunka. Tyle że my jesteśmy już
      3 tygodnie po szczepieniu. Na ulotce szzczepionki przeczytałam że zmiany
      obserwowano w ciągu 42 dni po szczepieniu!
      Puza
      • kalimera2 Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 11:46
        no własnie u nas też wczoraj była biegunka pierwszy raz w życiu. Kupy niee
        zawsze były idealne ale wczoraj okropne
    • dorismam Zmiany nasiliły się 03.06.05, 12:24
      Jasiek był szczepiony 19 maja. Najpierw po 3 godz. wyszło białko, a po 4 dniach
      wysypka i gorączka 38,8 przez 4-5 dni (piątego się obniżała). Natomiast do dnia
      dzisiejszego są znacznie nasilone zmiany skórne. Buzia, rączki ale także i
      podbrzusze. Wczoraj wróciłam z pracy, a Jasio bardzo niespokojny, jeść - nie,
      wyspany, a marudzi. Ściągam pampersa a tam kropka na kropce.Umyliśmy pupcie i
      puściłam go z gołym tyłeczkiem, a on stanął i się drapał dwoma rączkami na raz
      i znowu go nasmarowałam. Ostatnio hydrokortizon to jak na jarzynę idzie (ale
      pocieszam się, bo lekarka powiedział, że robiony w aptece jest i tak najsłabszy
      z tych smarowideł gotowych.)Ostatnio te wysypki i placki to nie daja żyć. I
      wydaje mi się, że to właśnie po szczepionce.
    • s.ivona Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 13:05
      a czym szczepiłyście? MMRII czy Priorixem??? Ja jestem jeszcze przed tym
      szzepieniem i nie bardzo wiem ktora wybrac...
      • mamamichasi Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 13:14
        myśmy szczepiły Priorixem

Pozdrawiam
        Gośka
      • puza1 Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 13:39
        Priorix
    • mamamichasi Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 13:11
      moja córcia zaszczepiona została 10 maja, po ok. 9-10 dniach wyszła okropna
      wysypka, najpierw buźka, później plecki, rączki i brzuszek a na końcu nóżki.
      Okropnie ją to swędziało i po 7 dniach zniknęło
      • kalimera2 Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 13:34
        też PRIOXEM
        • dorismam Re: odra świnka różyczka 03.06.05, 14:01
          U nas też Priorix
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka