asia_nie 15.06.05, 13:52 Poradźcie mi proszę jak uzupełniać braki tych witamin, czy tylko dietą czy może znacie jakieś sprawdzone preparaty witaminowe? pozdrawiam Joanna i Kajtek Kajtek ma dzisiaj… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyska Re: Niedobór witamin grupy B 15.06.05, 13:54 Aska, przeciez mowilam Ci, ze enterol wytwarza b w organizmie. moze sprobujcie? Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Niedobór witamin grupy B 15.06.05, 14:42 jesli chodzi o preparaty to daje malej zwykla B6 w tabletkach ( 1 dziennie) natomiast zazwyczaj te niedobory wynikaja wlasnie z problemow z flora jelit. i stad z utrudnionym wchlanianiem, wiec to co napisala Patyska wydaje mi sie bardzo sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Niedobór witamin grupy B 15.06.05, 14:45 asia, mam jeszcze pytanie, skad wiesz, ze dziecku brakuje akurat tych witamin, jakiego rodzaju badania robilas? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_nie Re: Niedobór witamin grupy B 15.06.05, 14:54 Tak powiedziała nasza alergo na podstawie wyników morfologii, żelazo mamy ok ale krwinki czerwone nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś