Dodaj do ulubionych

uczula arbuz :(

28.06.05, 11:41
jeju, a taka mialam nadzieje sad(( czy to w ogole mozliwe zeby arbuz uczulal?
chyba nigdy nie wyleziemy z zakletego kregu banana wink
czy kogos jeszcze arbuz uczula?
Obserwuj wątek
    • beciaw2 Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 12:06
      Gdzieś, nie pamiętam gdzie, czytałam że na arbuz reagują dzieciu uczulone na
      drożdze i pleśnie.
      Pzdr
      • sigvaris Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 12:18
        Ale numer! To praktycznie podając arbuza możesz sprawdzać, czy Jeremi ma
        jeszcze grzybicę przewodu pokarmowego.. O ile dobrze kombinuję. A może
        przekombinowałam?
        • patyska Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 12:37
          no to mam problem, bo... Jeremi jest "na drozdzach" czyli enterolu, a znosi go
          znakomicie. a po arbuzie (a moze nie wiem po czym wink) pojawily mu sie z boku
          buzi i szyjki takie dziwne, inne niz dotad malenkie azetesowe plamki, powiedzmy
          o srednicy 2-3 milimetrow. zazwyczaj to reagowal albo zaczerwienieniem
          istniejacych zmian, albo malunkimi krosteczkami na buzi, a teraz takie plamki.
          ledwo widoczne. co jest do cholery...
          a na plesnie podobno bardzo uczulony, kiszonek nie moze etc.
          • beciaw2 Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 14:42
            Wiesz kochana, sama powtarzasz, że uczulić może wszystko. Arbuz sam w sobie
            pewnie też.
            A co Jeremi teraz je? Cały czas na kromoglikanach?
            • patyska Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 15:06
              caly czas a i tak niczego procz chrupek jaglanych nie udalo sie wprowadzic sad
              sprobuje tego arbuza jeszcze raz za tydzien, bo czasem wydaje mi sie, ze cos
              uczulilo, mimo to probuje jeszcze raz i okazuje sie, ze jednak jest ok.
              eeech... a co u Was? napiszesz na priv?
              • beciaw2 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 08:08
                Jasne że napiszę, ale trochę później bo mam full roboty, a mam ochotę
                wysmarować Ci dłuuugi list.
                Pa
                • marill1 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 09:27
                  Grzybica przewodu pokarmowego a uczulenie na pleśnie i grzyby to chyba jednak
                  dwie różne sprawy.
                  Ale u nas arbuz uczula, grzyby i pleśnie również. Wziewnie. Grzybicy przewodu
                  nie ma.
                  • patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 09:30
                    ano, dwie rozne wink ale moze sie arbuz z nimi krzyzuje?
                    a u nas na skorze to jakos tak w miare lagodnie ten arbuz, ale za to w kupie
                    niedotrawiony wyszedl sad wiec chyba sobie daruje kolejne proby.
                    • zosia888 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 10:11
                      Patyska Slonce, gdzie kupujesz te chrupki jaglane??
                      Obeszlam caly Krakow i nie znalazlam sad(
                      • patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 10:16
                        oj Zosiu, przywozi nam je jedna z naszych kochanych forumowych Mam z Wegier wink
                        pewnie wiesz ktora wink tez jest z Krakowa, moze popros, zeby dla Was kiedys
                        wziela jak beda jechac samochodem (bo bez samochodu to niezbyt wygodnie chyba)
                        • zosia888 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 11:49
                          Dzieki Patyska smile, tak domyslam sie kto, ale jakos nie mam smialosci prosic...To jednak dla niej chyba problem, jakby tak chciala wszystkich zaopatrywac. Juz nawet rozmawialam z kilkoma sklepami, prosilam zeby zglosili do hurtowni problem, ale narazie zadnych efektow. Jeszcze raz dzieki za odpowiedz.
                          • patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 11:59
                            Zosiu, gdyby Twoje dziecko, tak jak moje bylo w wieku 2 lat na kilku
                            produktach, to zapewniam, miala bys smialosc wink ONA to rozumie, pomaga mi jak
                            moze, nie tylko w kwestii chrupek. zlota dziewczyna! a ja zapotrzebowanie na
                            takowe chrupki zlozylam w sklepie eko. babki powiedzialy, ze maja kontakt w
                            Niemczech, jesli tam beda te chrupki, to sprowadza. wtedy bede mogla Ci wysylac
                            i nie bede zmuszona maltretowac mojego wegierskiego lacznika wink
    • ladiwa Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 12:01
      Patysko u nas podobnie, jak u ciebie- niestrawione kawałki i luźniejsze kupy po
      arbuzie. Chyba mocno pryskają, no i mogą być reakcje krzyżowe np. z pyłkami
      traw i pleśnią. U mnie arbuz powoduje zaczerwienienie i ból gardła (mam tą
      diabelną candidę).
      • patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 13:06
        sad
        • zosia888 Do Patyski 29.06.05, 14:10
          Patysko, pamietasz, nasze dzieci sa w podobnym wieku. Moj Maly ma 2 latka i wlasnie jest na 5 produktach (bebilon, amarantus, gryka, krolik i wlasnie kasza jaglana). Moze masz racje, ze powinnam zapytac. Moglabys mi napisac (na Zosia88@wp.pl) kogo masz na mysli, czy oby mowimy o tej samej osobie. Dzieki wielkie i pozdrawiam, a pozostalych przepraszam za wejscie miedzy przyslowiowa wodke,a zakaske smile).
          • patyska Re: Do Patyski 29.06.05, 14:31
            zaraz napisze na adres wp.
    • sigvaris Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 14:28
      PATRYCJA! już w innym wątku tez na Ciebie nakrzyczałam. Arbuz przy diecie
      przeciwgrzybicznej??? Patrycjabójsięboga!
      • patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 14:31
        no dobra, dobra! przeca klecze na szkle i sie batoze, no nie!? wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka