patyska 28.06.05, 11:41 jeju, a taka mialam nadzieje (( czy to w ogole mozliwe zeby arbuz uczulal? chyba nigdy nie wyleziemy z zakletego kregu banana czy kogos jeszcze arbuz uczula? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beciaw2 Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 12:06 Gdzieś, nie pamiętam gdzie, czytałam że na arbuz reagują dzieciu uczulone na drożdze i pleśnie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 12:18 Ale numer! To praktycznie podając arbuza możesz sprawdzać, czy Jeremi ma jeszcze grzybicę przewodu pokarmowego.. O ile dobrze kombinuję. A może przekombinowałam? Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 12:37 no to mam problem, bo... Jeremi jest "na drozdzach" czyli enterolu, a znosi go znakomicie. a po arbuzie (a moze nie wiem po czym ) pojawily mu sie z boku buzi i szyjki takie dziwne, inne niz dotad malenkie azetesowe plamki, powiedzmy o srednicy 2-3 milimetrow. zazwyczaj to reagowal albo zaczerwienieniem istniejacych zmian, albo malunkimi krosteczkami na buzi, a teraz takie plamki. ledwo widoczne. co jest do cholery... a na plesnie podobno bardzo uczulony, kiszonek nie moze etc. Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 14:42 Wiesz kochana, sama powtarzasz, że uczulić może wszystko. Arbuz sam w sobie pewnie też. A co Jeremi teraz je? Cały czas na kromoglikanach? Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: uczula arbuz :( 28.06.05, 15:06 caly czas a i tak niczego procz chrupek jaglanych nie udalo sie wprowadzic sprobuje tego arbuza jeszcze raz za tydzien, bo czasem wydaje mi sie, ze cos uczulilo, mimo to probuje jeszcze raz i okazuje sie, ze jednak jest ok. eeech... a co u Was? napiszesz na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 08:08 Jasne że napiszę, ale trochę później bo mam full roboty, a mam ochotę wysmarować Ci dłuuugi list. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
marill1 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 09:27 Grzybica przewodu pokarmowego a uczulenie na pleśnie i grzyby to chyba jednak dwie różne sprawy. Ale u nas arbuz uczula, grzyby i pleśnie również. Wziewnie. Grzybicy przewodu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 09:30 ano, dwie rozne ale moze sie arbuz z nimi krzyzuje? a u nas na skorze to jakos tak w miare lagodnie ten arbuz, ale za to w kupie niedotrawiony wyszedl wiec chyba sobie daruje kolejne proby. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia888 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 10:11 Patyska Slonce, gdzie kupujesz te chrupki jaglane?? Obeszlam caly Krakow i nie znalazlam ( Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 10:16 oj Zosiu, przywozi nam je jedna z naszych kochanych forumowych Mam z Wegier pewnie wiesz ktora tez jest z Krakowa, moze popros, zeby dla Was kiedys wziela jak beda jechac samochodem (bo bez samochodu to niezbyt wygodnie chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia888 Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 11:49 Dzieki Patyska , tak domyslam sie kto, ale jakos nie mam smialosci prosic...To jednak dla niej chyba problem, jakby tak chciala wszystkich zaopatrywac. Juz nawet rozmawialam z kilkoma sklepami, prosilam zeby zglosili do hurtowni problem, ale narazie zadnych efektow. Jeszcze raz dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 11:59 Zosiu, gdyby Twoje dziecko, tak jak moje bylo w wieku 2 lat na kilku produktach, to zapewniam, miala bys smialosc ONA to rozumie, pomaga mi jak moze, nie tylko w kwestii chrupek. zlota dziewczyna! a ja zapotrzebowanie na takowe chrupki zlozylam w sklepie eko. babki powiedzialy, ze maja kontakt w Niemczech, jesli tam beda te chrupki, to sprowadza. wtedy bede mogla Ci wysylac i nie bede zmuszona maltretowac mojego wegierskiego lacznika Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 12:01 Patysko u nas podobnie, jak u ciebie- niestrawione kawałki i luźniejsze kupy po arbuzie. Chyba mocno pryskają, no i mogą być reakcje krzyżowe np. z pyłkami traw i pleśnią. U mnie arbuz powoduje zaczerwienienie i ból gardła (mam tą diabelną candidę). Odpowiedz Link Zgłoś
zosia888 Do Patyski 29.06.05, 14:10 Patysko, pamietasz, nasze dzieci sa w podobnym wieku. Moj Maly ma 2 latka i wlasnie jest na 5 produktach (bebilon, amarantus, gryka, krolik i wlasnie kasza jaglana). Moze masz racje, ze powinnam zapytac. Moglabys mi napisac (na Zosia88@wp.pl) kogo masz na mysli, czy oby mowimy o tej samej osobie. Dzieki wielkie i pozdrawiam, a pozostalych przepraszam za wejscie miedzy przyslowiowa wodke,a zakaske ). Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 14:28 PATRYCJA! już w innym wątku tez na Ciebie nakrzyczałam. Arbuz przy diecie przeciwgrzybicznej??? Patrycjabójsięboga! Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: uczula arbuz :( 29.06.05, 14:31 no dobra, dobra! przeca klecze na szkle i sie batoze, no nie!? )) Odpowiedz Link Zgłoś